Stil rustic în dormitor. Piese de mobilier recomandate - Tamos

13/12/2021
Stil rustic în dormitor

Camerele rustice au un farmec aparte, o atmosferă primitoare, caldă și relaxantă. Dacă vrei și tu să îți amenajezi dormitorul în stil rustic, cu mult lemn și pattern-uri tradiționale, vei găsi în cele ce urmează idei de design interior și piese de mobilier pe care le poți integra cu ușurință într-un astfel de decor.

Care sunt caracteristicile stilului rustic

 • Culori pământii și nuanțe neutre (predomină maroul);
 • Mobilă din lemn;
 • Blană naturală sau artificială;
 • Decor din ceramică sau fier forjat;
 • Plante;
 • Monotonie cromatică în combinație cu note accentuate;
 • Rafturi și etajere simple din lemn brut;
 • Arhitectură la vedere: grinzi, pereți nefinisați etc.;
 • Covor cu model tradițional;
 • Podea din lemn sau parchet;
 • Mobilier cu linii naturale, rotunjite;
 • Oglinzi cu rame din lemn;
 • Coșuri împletite;
 • Piese vintage integrate în decor;
 • Obiecte reciclate, transformate;
 • Accesorii din lemn, piatră sau alte elemente naturale;
 • Șemineu.

Amenajarea dormitorului în stil rustic modern

HK3jr6BWMiNEubLxQgSzkleP92LwBxwCQkwDdFHDAaioqusm8NjyQnEUoAgJppQBzkKzb FD IvB7PtMckH4qSHqSjwKmr2aXwqzMZvV4Kpj9lRHJTDirN7 EIfpMFLZ6QM8lfHW


Dormitorul rustic modern a devenit o alegere apreciată în design-ul interior, datorită atmosferei calme și calde pe care o emană. Acest stil poate fi implementat în multe feluri, mergând bine în combinație cu influențe din stiluri tribale (spre exemplu, cel african), minimaliste (scandinav, japonez) sau alte variante care se caracterizează prin prezența materialelor naturale.

O cameră rustică modernă este aerisită, curată și ordonată. Cuverturile texturate, blana artificială, animal print-urile și covoarele țesute fac parte dintr-un decor autentic, inspirat din natură. Mobila într-un dormitor rustic are un aspect nefinisat, dar cu linii rotunjite. Poți regăsi adesea crengi pe post de suport, o buturugă-scaun sau lăzi din lemn în loc de sertare.

Ferestrele ar trebui să fie mari și cât mai puțin acoperite. Se pot folosi draperii subțiri și albe. Cromatica este liniștitoare, neutră: maro, albastru, verde, portocaliu închis, gri, negru, accente neutre și mate, alb. Dacă spațiul este generos, o sobă chic sau un șemineu vor încălzi și vor crea o atmosferă ancestrală, plăcută. Un balansoar amplasat aproape va fi locul ideal pentru lectură.


Idei rustice pentru un dormitor original

Mobilă din răchită

Optează pentru un scaun împletit sau un coș de răchită în care să depozitezi diverse obiecte sau cărți. 


Decorațiuni vintage

Stilul vintage poate oferi idei de design pentru un dormitor rustic. O lampă pe noptieră, o perdea străvezie sau o lustră cu mai multe becuri conferă lumină și căldură camerei. Tapițeria patului, cu aer clasic, aplicele de perete și un tablou în ramă de lemn atribuie personalitate și intimitate.


Balansoar sau fotoliu suspendat

Pentru zona de lectură, un colț de relaxare sau pur și simplu pentru confort, alege un balansoar din lemn sau un fotoliu suspendat îmbrăcat în textile naturale.


Pături tricotate

Fie că face parte din aranjamentul care acoperă patul, fie că este doar o pătură mică lăsată pe un scaun, un astfel de accesoriu oferă o primire caldă și un plus de confort.


Obiecte artizanale

Cum ar fi să stai pe o buturugă în propriul tău dormitor? Dar ce spui de câteva lăzi vechi și revopsite pe post de cutii de depozitare? Bara de suport pentru perdea poate fi o creangă de copac, iar ca decor poți aranja un bol cu pietricele și conuri de brad din drumeții. 


4 piese de mobilier în stil rustic potrivite pentru dormitor

La Tamos găsești o gamă variată de paturi, dulapuri și alte piese de mobilier pentru dormitor, pe care să le poți integra într-un decor rustic modern. Modelele noastre vin în diferite combinații cromatice, pe care le poți alege de pe site. 

În funcție de cât de mult vrei să te inspiri din rusticul autentic, poți îmbina tradiționalul cu modernul pentru a crea un design cât mai personalizat. Iată care sunt propunerile noastre de piese de mobilier pentru un dormitor rustic.

Patul

NCL7Vc3m62gnxjAb9VPXvcFXOFb3RUprES9oReLF89Tjj4G3MaL NWqcW0NOHs JfSBbEnnyu7jacNaBSeQ3OovSK8KMvXQ92AQWX TdSa0nDucwZqWmKGfxmt4QRwCR8JXgVvcw


Am ales acest pat matrimonial cu sertar pentru aspectul natural și culoarea neutră, ștearsă. Tăblia înălțată oferă suport pentru perne, iar sertarul din față reprezintă un loc de depozitare discret. Patul poate fi ușor asortat cu alte piese de mobilier, dar și cu estetica încăperii, în general, datorită cromaticii deschise.


UwiLaJlmu RKUr8q3UZBPwJvZMQFcg91DiG9uLZN LpPVDYlBh5OxCtInw5cw6aWmfOTkashON9LqjiY3OAj73rDW LmcH3s5IxmY0dkcdgXTlqxf0KlFTL6GutrlvBm85BARMG6


Pentru un aer mai sobru am ales acest pat matrimonial tapițat cu somieră rabatabilă și spațiu de depozitare, din piele ecologică. Culoarea maronie, liniile rotunjite și tapițeria elegantă îl fac alegerea ideală pentru un decor mai sofisticat.


Dulapul

6t3zlXEwSXqXwWxu1vAMeyzyYtPBjSRngiTNFvDuCTvtycFxsfYBmfgrcmjMr7kESKFcPJwnytBOWFLmuM0nmPn0uGzL LAKWJVti5H9TgY0 CtB 7m0XqwCszWEBBuTHERAGAsY


Un dulap cu uși, simplu și încăpător, este piesa de mobilier esențială dintr-un decor rustic. Aspectul lemnos și culoarea neutră se completează armonios.


HfWh NDX2w0sTtEVfywJoye FrtM8zVMWlwW9PZhkjW TvJ QlSqf1CCVerRNQIZLoguw H04e2B03pqPfaxcbYCNlSI 8tJlOkI31okIuE150AXRjP6k9lfkWqHt8FfyQPJXacA


Fie că l-ai integra într-un dressing încăpător sau l-ai așeza pur și simplu într-o parte a camerei, acest dulap de colț poate fi o piesă de mobilă interesantă într-un decor rustic. Modelul reproduce fibra lemnoasă de stejar, iar poziționarea pe colț aduce o notă de mister: pare a fi o ușă secretă!

Comoda

BEIIj124OXij SFgYef KSPLcqNQyWKLQKf8rZ7tzdrCvs0bU79hakcojlseIuJepNRvkQ5lJFwQKslo2I4H2hpUDpEGoWa2StLzGtkFY81ylV811RO KBPB5Cii9ndH7lyVsXCt


O comodă cu sertare este o piesă de mobilă extrem de practică. Acest model are atât sertare, cât și spații la vedere, astfel să îți poți organiza cu ușurință lucrurile personale, dar și pe cele pe care vrei să le ai la îndemână tot timpul.

LlXi1MSEWPvYu2zUH1Ek4jN3yX3H8o7Q8o3rRqQeR4K6qsGbJIWL5GaromtMOx0RAziHJZGhAtiAywxjVZKldNJpviRQrGAwZlwLQm NkaE85u0 X7iB45Wll9I0o02KkrTYxGlx

Am ales pentru tine și o comodă cu uși, în cazul în care acest tip de compartimentare ți se pare mai util și mai adaptat nevoilor tale. Spațiul deschis este mai îngust, dar mai lat, fiind ideal pentru cărțile care te țin treaz toată noaptea.

Noptierele

XBmuBMOPxTFcr2WTsMOKBopyRC3L PY Fy7 419J3Ar4BBE0GigAMzFEZj2 LkgnwqH0XwFjSspTCkDRnEmwidfaBLuPLETyKYl7t8pMEo G6EgseAZve9eck1TERsMWKob6xUMb

O noptieră cu sertare poate fi mult mai utilă decât crezi. Este un loc de depozitare minunat și la îndemână, ocupă puțin spațiu, iar dacă alegi un set de noptiere vei crea echilibru și simetrie dormitorului rustic.

Hzv14eDHGxf4OFdiBFGweD5TrFS6zm8biyT2 CGMzlbNbGGuisE7atp8w0pEC71AQYu8ooWwYa38Z4MU4OlzED IlSaTSotbTw5vK37s2p1XcitENe9A0SGWd5st4VPG UelE7c6

Această noptieră tapițată este potrivită paturilor cu tapițerie, decorurilor mai sobre și mai elegante.

Interioarele rustice ne duc cu gândul la natură, ne învăluie într-o relaxare atemporală și ne transportă, parcă, înapoi la rădăcinile noastre. Lasă-te inspirat de sfaturile și ideile noastre de amenajări interioare și creează-ți propriul colțișor de liniște și visare.