Cum sa alegi cel mai bun pat tapitat: sfaturi si idei - Tamos

03/09/2021

Dormitorul este încăperea în care îți dorești să te odihnești după zilele pline de activități obositoare. Astfel, observi că mobilierul care este in centrul atenției tale este patul.

Paturile tapițate de dormitor au avantajul de a oferi un plus de confort spre deosebire de cele cu cadrul din pal sau fier. Cu atât mai mult, este mult mai rezistent la șoc și la testul timpului.

Paturile tapițate pentru dormitor sunt elegante și oferă confortul de care ai nevoie pe întreaga sesiune de odihnă a corpului tău, iar posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de materiale și culori, le face cu atât mai spectaculoase și versatile.

Paturile tapițate denotă eleganță și gustul pentru un stil aparte. Poți să optezi pentru un pat tapițat de nuanță închisă, pentru că stimulează somnul și îți oferă o experiență de odihnă mai intensă.

Dacă optați pentru alegerea unei culori deschise, specialiștii spun că sunteți o persoana foarte activă, și că poate oferi energie pe durata zilei.

 Pat copii tapitat SERENA

 Pat Tapitat Serena Cu Suport Saltea Fix Piele Eco Alb Fildes

 Cum să faci cea mai bună alegere

 Având în vedere numeroasele oferte de pe piață, această alegere poate fi îngreunată.

Sunt multe întrebări al căror răspuns te vor ajuta să te hotărăști care este cel mai bun pat tapițat, potrivit nevoi și stilului tău, de exemplu Care este dimensiunea potrivită? Ce tip de tapițerie este durabilă și rezistentă? Ce functii trebuie să aibă pentru a se potrivi nevoilor tale?

Modelele tapițate, deși au un design clasic, nu sunt atât de formale, precum paturile netapițate. Pot fi integrate în aproape orice tip de amenajare.

Datorită materialelor moi din care sunt făcute, acestea elimină riscul de a te accidenta în timpul somnului în margini incomode, cum se poate întâmpla în cazul paturilor clasice. 

În categoria de paturi tapitate vei regăsi o multitudine de modele, care se potrivesc oricărui tip de amenajare.

Funcționalitatea patului

În alegerea patului din dormitor, trebuie să ținem cont de nivelul de confort asigurat de această piesa de mobilier, dar și de aspectul estetic pe care acesta îl dă încăperii.  Pe lângă aceste aspecte, ceea ce te poate convinge să alegi este spațiul generos de depozitare de care acestea dispun.

 Un astfel de pat reprezintă un mare avantaj atât pentru dormitoarele din garsoniere și apartamente, cât și pentru cele mai spațioase. El este prevăzut cu sertar și somieră rabatabilă, care te ajută să depozitezi lucrurile într-un mod organizat.

 Pat matrimonial tapitat GEORGIA cu somiera rabatabila si spatiu depozitare

  Pat Georgia Stofa Etna 15 Somiera Ridicata

Dimensiuni

Mărimea patului este un aspect foarte important, patul tapițat trebuie să fie confortabil,  suficient de încăpător și, în acelasi timp, să fie bine proporționat cu dimensiunile dormitorului.

Atunci când alegi dimensiunea, trebuie să ai în vedere nevoile și preferințele proprii.

Pe piață se regăsesc mai multe dimensiuni de paturi tapițate, create special să satisfacă necesitățile tuturor cumpărătorilor.

Dacă locuiesti singur sau mobilezi camera copilului, poți alege un pat de o singură persoană, lățimea lui poate varia între 90 cm și 120 cm.

 Pat copii tapitat GEORGIA

Pat Tapitat Georgia Cu Suport Saltea Fix Piele Eco Alb Fildes

Paturile duble sau matrimoniale sunt destinate adulților sau persoanelor care vor să se bucure de o suprafață generoasă de dormit, dimensiunile lor începand de la 140 cm până la 220 cm lățime.

Pat tapitat SERENA

 Pat Serena Cappuccino I5n0 4h

Un aspect foarte important de menționat este că dimensiunile standard precum 90x200 cm, 120x200 cm, 140 x200 cm, 160 x200 cm, 180 x200 cm, fac referire la mărimea saltelei, insă mărimea patului poate fi chiar cu 20 - 30 cm mai mare.

 Este util să cunoști toate aceste aspecte pentru a vedea cum se încadrează patul în camera în care vrei să îl amplasezi, te poate ajuta articolul nostru Dimensiunile unui pat [Ghidul cumpărătorului], unde vei găsi mai multe detalii despre dimensiunile paturilor.

Tipuri de tapițerie

Ca și aspect, tapițeria din piele aduce un aer elegant oricărei încăperi, dar cea din material textil se poate integra mai ușor în decor, alături de celelalte materiale.

Dacă ai copii sau animale de companie, este indicat să alegi un material de calitate, impermeabil, rezistent la pete, murdărie, zgârieturi.

Referitor la întreținere, materialul textil este mai greu de curățat, reține praf, scame, iar în cazul petelor, pot rămâne permanent pe material. În cazul acesta este nevoie de o curățare regulată și atenție mare la lichide sau alte soluții care pot pătrunde ușor în material.

De cealaltă parte, tapițeria din piele este mai ușor de curățat, praful se îndepărtează cu ușurință de pe suprafața ei.

 

Materialul din care este realizat cadrul de pat este un subiect mai puțin discutat, dar la fel de important precum aspectul estetic al patului. Materialele de calitate vor garanta durabilitatea și rezistența acestuia în timp.

Cadrul din pal este cel mai întâlnit, fiind mai ieftin, comparativ cu cele din lemn masiv sau metal.

Chiar daca alegi un material de bună calitate pentru decorul patului, pe interior este indicat să optezi pentru un cadru rezistent care să nu se deformeze în timp.

 

În continuare, vă recomandăm câteva dintre paturile noastre, fabricate exclusiv de TAMOS.

 

Pat matrimonial tapițat MONTELLO

 Pat Montello Velvet Sand Ckpo Vz

Un pat cu caracter elegant și clasic ce-și propune să transforme ambientul dormitorului într-o scenă de poveste.

Patul MONTELLO conține somiera metalică cu spațiu de depozitare. Compartimentul de depozitare generos îți va organiza și îți va sistematiza lucrurile voluminoase cum ar fi pilotele sau pernele, lucruri de care nu avem nevoie pe parcursul zilei și pentru care nu am găsi un alt loc mai bun și mai incăpător de depozitare.

Materialele precum pielea ecologică sau stofa care imită pielea intoarsă, pot impresiona chiar și cele mai pretențioase gusturi.

 

Pat matrimonial tapițat DONNA

 Pat DONNA Etna15 

Pat matrimonial tapițat DONNA cu somieră rabatabilă și spațiu de depozitare, stofă ETNA  este fabricat de TAMOS din materiale de calitate, rezistente în timp, în tendințe actuale de design. 

Compartimentul de depozitare generos și complet tapițat îți va organiza și îți va sistematiza spațiul din dormitor.

 

Pat matrimonial tapițat ARISA PRO

Pat Tapitat Arisa Pro Piele Eco Cappuccino 

Patul matrimonial tapițat ARISA PRO are suport de saltea fix, realizat din plăci rezistente de pal cu distanță între ele pentru aerisire.


Pat matrimonial tapițat GEORGIA

Pat Georgia Yuma 28 

Combinând armonios rigoarea geometrică a tabliei cu formele arcuite pe care le crează buretele folosit din belșug, patul Georgia dă nastere unui stil personal și cald.

Încadrându-se cu succes în orice stil de amenajare, realizează combinații valoroase cu mobilierul din lemn, furniruri sau placaje.

Patul tapițat Georgia conține somieră metalică cu spațiu de depozitare. 


Mobilierul, decorațiunile și accesoriile pe care le atașezi în dormitor trebuie să te reprezinte pentru a putea beneficia de orele de odihnă și somn la cea mai bună calitate.

Alege mobila pentru dormitorul pe care ți-l dorești, ținând cont de comoditate dar și de un aspect estetic plăcut.