Cum pozitionezi corespunzător patul în dormitor? - Tamos

10/03/2021

Fie că vrei să privești serialul preferat sau să te bucuri de relaxare deplină și un somn odihnitor, patul este piesa principală de mobilier din dormitorul tău. Ai ales culorile, mobila și celelalte accesorii din cameră, dar te-ai gândit unde vei așeza patul? Este o întrebare simplă, dar vei găsi o multitudine de soluții care te vor ajuta să stabilești poziția ideală.

Deci cum poziționezi corespunzător patul în dormitor?
  • central este o poziție indicată pentru încăperile spațioase, patul trebuie să fie pus pe centrul celui mai lung perete din dormitor, reprezentând punctul focal al camerei, îl va aduce în centrul atenției și îți va oferi suficient spațiu pentru a aranja restul obiectelor din decor.

Dormitor Arisa Etna15 Sonoma Vizon 150 A7su FjSursa foto: https://www.tamos.ro/dormitor-...

  • pe colț este o soluție pentru dormitoarele mici. Această așezare nu scoate în evidență altă componentă de mobilier sau accesorii din decor situate central pe ceilalți pereți, poate fii pus într-un dormitor pentru copii sau, pur și simplu, îți dorești să ai un spațiu luminos și aerisit.

Dormitor ALTEA Wenge Vizon St OptimSursa foto: https://www.tamos.ro/dormitor-...

  • în funcție de lumină. Dacă preferi ca lumina să pătrundă cât mai mult în camera ta, dimineața să te întâmpine o atmosferă caldă în zilele însorite, lumina naturală creează o ambiață plăcută care îți îmbunătățește starea de relaxare și confort. Poziționează patul cât mai aproape de fereastră sau orientează-l către direcția pe care lumina pătrunde în încăpere.


Pat Georgia AlbSursa foto: https://www.tamos.ro/pat-tapit...

 
 În continuare vei regăsi câteva principii din arta tradițională Feng Shui care au o influență puternică asupra calității somnului.
  • folosește culori în nuanțe deschise, calde, ele răspândesc cu ușurință lumina care pătrunde în cameră și îți induc un sentiment de liniște și siguranță. Alege culori neutre sau pastelate care se pot aplica pe pereți sau la nuanțele mobilierului.
  • pune perechi de obiecte în decor.Noptierele de lângă pat, lămpile care se pot pune pe acestea sau tablouri deasupra patului. Regulile Feng Shui spun că acestea vor crea o ambianță armonioasă în dormitor.
  • patul Feng Shui. Alege unul confortabil, care îți va spori calitatea somnului.
 
Se spune că cea mai bună poziție a patului este cea care te face să te simți confortabil. Inspiră-te din acest articol, dar alege decorul care se va imbina armonios cu personalitatea ta, cel care va transforma dormitorul într-un loc fermecător, unde îți face plăcere sa îți petreci timpul.