Amenajarea unui dormitor modern: Sfaturi, idei si produse recomandate - Tamos

05/08/2021

Casa ta este universul tau intim, paradisul cotidian în care te relaxezi și te odihnești după zile stresante la job și unde revii de fiecare dată cu plăcere. Camera ta preferată este dormitorul, căci aici te așteaptă un somn liniștit, o carte bună, poate și serialul preferat. Îti prezentăm în continuare câteva idei de amenajare dormitor modern, ca să beneficiezi de confort și lux la tine acasă:


Amenajarea unui dormitor modern: Sfaturi practice

Amenajarea unui dormitor modern depinde de mai mulți factori, care țin în principal de dimensiunile încăperii, tipul de locuință pe care îl ai și de preferințele tale în materie de decorațiuni interioare. Există totuși câteva sfaturi practice pe care le poți aplica indiferent de situație:


Stabilește bugetul pe care îl aloci pentru o amenajare modernă dormitor

Ai la dispoziție o gamă largă de mobilă de dormitor, de la dormitoare ieftine până la game de lux și amenajări complexe. Decide de la început care va fi bugetul pentru mobilarea acestei camere și încearcă să te încadrezi în suma stabilită.


Încadrează armonios decorul din dormitor cu restul casei

Deși este vorba despre o cameră din locuință, dormitorul înseamnă mai mult decât atât și trebuie să-l încadrezi în ambianța generală a casei. O amenajare modernă de dormitor presupune alegerea unor culori, forme și texturi care să se potrivească la nuanțele de tapet de pe hol, la tipul de ferestre pe care le montezi și la stilul decorativ din living, mai ales când locuința ta este de tip open space. 


Idei pentru amenajarea unui dormitor modern în funcție de dimensiune

 Amenajarea unui dormitor modern mic

Amenajarea Unui Dormitor Modern2 Opt

Dacă apartamentul în care locuiești nu este spațios și începi o amenajare de dormitor modern mic, trebuie să ai în vedere criteriul funcțional, ca să nu încarci inutil camera și să te poți mișca lejer prin încăpere. Iată cum să reușești o amenajare dormitor mic, fără costuri mari, dar cu idei bune:

  

Vopsește pereții în culori deschise și luminoase

Creează senzația de spațiu prin aplicarea unor vopseluri sau tapete în culori deschise (alb, crem, beige, gri pal) și tonuri luminoase, ca să aduci un plus de strălucire și să creezi o atmosferă lejeră, confortabilă.   


Folosește mobilă care să ocupe cât mai puțin loc

Alege piese de mobilier care să se încadreze în spațiul disponibil, de exemplu paturi de o persoană și dormitoare cu uși culisante, astfel încât să ai la dispoziție tot ce-ți trebuie cu ajutorul unor mobile moderne, în linii simple și cu un gabarit redus.


Montează oglinzi pentru a crea senzația de spațiu 

Este știut că oglinzile creează senzația de spațiu, așa că pentru un dormitor mic este recomandat să montezi oglinzi pe dulap sau dressing, pe pereți sau pe ușa de la cameră.


Amenajarea unui dormitor modern mare

Amenajare Dormitor

Locuiești într-un apartament spațios sau într-o vilă luxoasă și vrei să-ți amenajezi dormitorul într-un mod spectaculos, dar în același timp confortabil și funcțional. Folosește-ți creativitatea, noi te ajutăm cu sfaturi de amenajare dormitor modern de mari dimensiuni: 


Alege paturi de mijloc ca să pui în valoare spațiul generos

Optează pentru paturi dormitor așezate în mijlocul camerei, pentru că arată foarte bine în ansamblul decorativ al încăperii și sunt foarte comode, având acces pe ambele părți, fără să fie lipite pe lateral de perete. Spațiul îți permite, așa că instalează paturi de dimensiuni mai mari decât cele standard, ca să te bucuri de lux și să te simți ca o vedetă la tine acasă.


Optează pentru corpuri de iluminat de diferite mărimi

Pune în valoare ambientul generos prin montarea unor corpuri de iluminat mari (candelabru, veioză) care să ofere o baie de lumină în toată încăperea și completează-le cu accente de lumină caldă de la aplice, spoturi, chiar lumânări parfumate, pentru o atmosferă rafinată.


Montează uși culisante spre balconul de la dormitor

Înlocuiește ușile vechi de la balcon cu uși culisante de mari dimensiuni, ca să te bucuri din belșug de lumină naturală și aer curat în dormitorul tău spațios. 


 Amenajarea unui dormitor modern lung și îngust

2uqdaqoiLT OJcz2lBh26LJURPg3zXt0yLlSPJx GHJDs68pUomWskNkdSEhY RqCqK  QZ9gEKamZ FIuahGhdbHylXqAd7EtWGqB19XfUN6VcNy7s1Bcc ECvYG5iD6CZD5N1A


Se poate întâmpla ca dormitorul să fie amenajat în mansardă sau într-o cameră lungă și îngustă, iar spațiul disponibil să nu fie atât de ofertant ca în celelalte tipuri de încăperi. Iată câteva sfaturi pe care să le folosești cu succes:

Instalează patul de-a lungul camerei

Ca să beneficiezi de maximum de spațiu într-un dormitor îngust, montează patul de-a lungul camerei, începând de la fereastră. Astfel lumina va intra nestingherită în încăpere, iar atmosfera va fi mai lejeră.


Folosește spații de depozitare încorporate în mobilă

Nu vrei să aglomerezi și mai mult un spațiu deja îngust, deci utilizează taburete și lăzi depozitare pe care să le încorporezi în piesele de mobilier (ladă de pat, etajere, dulapuri încastrate în perete).


Montează uși culisante sau uși armonice 

Ușile deschise ocupă spațiu în dormitor, așa că înlocuiește atât ușa spre hol, cât și cea spre balcon sau terasă cu uși culisante sau uși armonice, care se închid și se deschid în plan vertical, astfel că beneficiezi de toată suprafața din încăpere ca să te miști lejer.


Idei de amenajare dormitor modern în funcție de tipul locuinței

Amenajarea unui dormitor modern de apartament

Locuiești într-un apartament și ai în vedere o amenajare de dormitor modern, care să fie potrivită pentru spațiul disponibil. Forma camerei este stabilită prin construcție și este de obicei dreptunghiulară, iar la blocurile mai noi poate fi și pătrată sau semirotundă.

Iată câteva idei pentru amenajare dormitor apartament, pentru un ambient plăcut și confortabil:


Small Bedroom Modern Style

Instalează un pat comod direct pe podea

Renunță la paturile clasice pe care le-ai avut până acum, cu tăblie greoaie și laterale de lemn care ocupă mult loc. Alege saltele de pat comode și montează-le pe cadre metalice sau realizate din materiale ecologice, ușoare, pentru un dormitor practic și modern.


Folosește o singură culoare pentru decorarea dormitorului

În cele mai multe cazuri, un dormitor de apartament este de dimensiuni medii și mici, așa că se recomandă utilizarea unei singure culori dominante pentru decorare: vopsea sau tapet pentru pereți, plinte, tocuri de ferestre, mobilier, cuverturi, draperii, veioze și decoruri, este indicat ca toate să fie din aceeași gamă cromatică, pentru a crea senzație de spațiu și a realiza un ambient îngrijit, ordonat.


Amenajarea unui dormitor modern într-o garsonieră

Restricțiile de spațiu sunt evidente, așa că cele mai bune idei de amenajare dormitor modern într-o garsonieră se referă la utilizarea eficientă a locului disponibil:


Utilizează mobilier modular și multifuncțional

Pentru că dormitorul este o zonă a open space-ului din garsonieră, este recomandat să montezi mobilier modular, pe care să-l folosești în funcție de necesități ca pat, banchetă, masă de lucru, depozit de perne și alte obiecte. Alege dulapuri cu uși culisante și mobilă modernă, în linii simple, minimaliste.


Joacă-te cu texturi și culori ca să înviorezi atmosfera

Chiar dacă nu ai mult loc disponibil, poți să creezi un spațiu atractiv prin jocuri de texturi și culori, asortând inteligent imprimeul de pe covor cu nuanțele mobilei, culoarea cuverturii de pat și a pernelor decorative.  


Amenajarea unui dormitor modern la casă

Dacă stai la casă și ai proiectat încăperea pentru odihnă așa cum ți-ai dorit, spațioasă și plină de lumină, este simplu și în același timp ofertant să amenajezi un dormitor modern, cu toate dotările necesare pentru confort și răsfăț. 


Alege seturi de lux pentru mobilier de dormitor

Ai la dispoziție dormitoare complete ca să alegi seturi de lux cu pat, taburete, noptiere, dressing și alte elemente pe care le dorești într-o cameră somptuoasă. Alege paturi matrimoniale încăpătoare, pentru un somn odihnitor.


Nu exagera cu decoruri și accesorii

Te bucuri de dormitorul tău spațios și vrei să-l amenajezi cu toate detaliile care fac diferența între o încăpere banală și un iatac luxos. Este normal să-ți dorești decoruri stilate și accesorii în trend, dar este recomandat să păstrezi măsura și să nu exagerezi cu prea multe obiecte, în culori stridente sau care fac parte din stiluri decorative diferite, pentru a nu ruina designul interior al dormitorului.


Amenajarea unui dormitor modern: 3 produse recomandate 

Dormitoare colț

CoPFLUdrk1Eu1B4G7Eqh3nkft YyarwYVo5uuvNqugrqxYBsUhbIB6Bo521BW3L3WPYNJ6NH493FD5h9 JgCB9za56D1tR4oj5FHZiScochm2YdM51Wx4 KAGT9AB8 85hWlEfHj


Sunt tot mai apreciate diferite modele de paturi care ocupă puțin loc în dormitor, fiind destinate încăperilor de odihnă în care spațiul este redus și unde locuiește o singură persoană.

Un pat de colț rezolvă problema dormitorului fără să încarce inutil camera, astfel că rămâne loc destul pentru celelalte piese de mobilier, iar tu poți să te miști în voie prin încăpere, mai ales dacă ai ales un model de pat retractabil.

Pe lângă patul propriu-zis, la o amenajare de dormitor modern ai nevoie de comode și noptiere care să aibă caracter multifuncțional și să fie prevăzute cu roți, ca să le poți muta atunci când vrei să faci schimbări de design interior.  


Perfecțiunea stă în detalii, așa că rezervă-ți timp să alegi cu grijă elementele decorative pentru un dormitor modern așa cum ai văzut în revistele de amenajări interioare. Alege perne colorate, cu texturi și imprimeuri interesante, care să ofere stil și personalitate camerei.

Ține seama de aceste recomandări pentru amenajare dormitor modern și apelează la furnizori specializați în piese de mobilier, accesorii și decorațiuni. Vei beneficia de calitate la prețuri avantajoase și de consultanță în amenajarea dormitorului, pentru ca locuința ta să fie mai confortabilă