Culori dormitor: Cum alegi combinația ideală de culori? - Tamos

05/09/2018

Dormitorul este încăperea în care îți dorești să te odihnești după zilele pline de activități obositoare. Mobilierul, decorațiunile și accesoriile pe care le atașezi în dormitor trebuie să te reprezinte pentru a putea beneficia de orele de odihnă și somn la cea mai bună calitate.

Alegerea culorii ideale pentru dormitorul tău nu este ușoară, trebuie să ții cont de mai multe aspecte pentru a crea un decor fabulos, mai ales atunci când vine vorba de spațiul destinat relaxării.

Paleta cromatică pe care o alegi pentru dormitor este o reflexie a personalității tale și, în același timp,  îți influențează direct starea de spirit, integrându-te într-o atmosferă plăcuta și liniștitoare.

 

Descoperă câteva categorii de culori benefice pentru dormitor!

 

Culorile neutre sunt întotdeauna o variantă sigură și clasică, cele mai populare fiind bej, ivoire, taupe, negru, gri, alb. Decorarea în întregime cu aceste culori poate crea un mediu luminos, sofisticat și cald.

Așadar, dacă optezi să amenajezi dormitorul pe culori deschise, pe lângă aspectele  menționate anterior, câștigi multifuncționalitate deoarece acest spațiu poate fi folosit și ca unul de lucru. Atmosfera este potrivită, mai departe este importantă alegerea mobilierului ideal.


Dormitor MONTELLO 


Culorile pastelate au un mare succes în designul interior, ele se pot adapta oricărui stil și vor contribui la crearea unui sentiment de căldură și lumină, oferindu-i dormitorului un aspect elegant.

E drept că acestea te pot duce cu gândul către stilul feminin, inspirând delicatețe, discreție. Ca și o sugestie, pentru a scăpa de ideea că pastelul va domina în cameră și va umbri  potențialul masculin al acesteia, se pot folosi elemente cu nuanțe de gri, lemn sau piatră.


Dormitor MATERA 


Culorile saturate reprezintă opțiunea cea mai bună pentru a ieși în evidentă cu un dormitor modern și spațios.  Dacă dorești să creezi un spațiu aerisit și îndrăzneț, poți opta pentru colorarea unui singur perete într-o nuanță vibrantă, iar ceilalți în nuanțe neutre.

Piesele de mobilier pot colora în aceeași măsură încăperea, dar asigurați-vă că formează un contrast plăcut și se potrivesc  cu restul culorilor din decor.


Dormitor Rosetto Sonoma Vizon Complemente Jqdu Vu 

 

Echilibrează culorile pe care le-ai ales cu ajutorul regulii 60/30/10 care sugerează în ce proporții le poți combina.

•          culoarea dominantă să se regăsească în 60% din încăpere, în principal pereții.

•          culoarea secundară în proporție de 30% care poate fii reprezentată de mobilier, covor.

•          culoarea de accent, 10%, prin detaliile mici, decorațiuni, care ies ușor în evidență.

  

Cea mai bună alegere pentru tine este cea care îți transformă dormitorul într-un spatiu de vis, unde te vei încărca cu energie pozitivă și te vei bucura de un somn odihnitor.