Mobilierul modular pentru living: avantaje și sfaturi practice de amenajare - Tamos

13/05/2022
Mobilierul modular pentru living

Preferat pentru versatilitatea sa, mobilierul modular aduce o importantă economie de spațiu și, totodată, permite valorificarea eficientă a fiecărui centimetru. Acesta a fost creat să răspundă în mod eficient nevoilor din fiecare încăpere. Însă, dacă iei în calcul mobilierul modular pentru living, avantajele sunt uriașe pentru amenajarea camerei de zi. Articolele de mobilă pentru sufragerie, dintre toate, sunt cel mai greu de ales. Așadar, descoperă ce beneficii îți oferă sistemele modulare și află câteva sfaturi practice pentru un decor reușit.


Ce înseamnă mobilier modular?

Avantajele mobilierului modular pentru living

Funcționalitate crescută

Valorificarea eficientă a spațiului

Varietate și flexibilitate

Reconfigurarea facilă a interiorului

Prețuri avantajoase

Nu se demodează cu ușurință

Mobilier modular pentru living: Sfaturi de amenajare

Optează pentru piese de colț în spațiile mici

Nu exagera cu numărul corpurilor detașabile

Adaptează mobilierul modular dimensiunii livingului tău

Folosește corpuri de mobilier diferite

Stabilește funcționalitățile camerei de zi

Ia în considerare paleta cromatică

Adaugă surse de lumină corpurilor modulare


Ce înseamnă mobilier modular?

Mobilierul modular este compus dintr-un ansamblu de module, respectiv unități standardizate, ce pot fi combinate în diferite moduri. Datorită ergonomiei și a aspectului unitar, piesele formează un întreg, dar în același timp se pot permuta între ele și folosi pentru a crea o amenajare practică și versatilă. Sistemul modular a apărut la începutul secolului trecut și, de-a lungul timpului, a fost influențat de anumite mișcări artistice.

Curentul german Bauhaus, orientat spre funcționalitate, care îmbină decorul minimalist cu utilitarismul, și-a pus amprenta asupra mobilierului modular. De asemenea, un impact deosebit l-a avut și stilul japonez de design interior, unde raționalizarea spațiului pentru locuit a condus la crearea obiectelor cu roluri multiple.

Avantajele mobilierului modular sunt numeroase, iar printre cele mai importante se numără faptul că piesele se proiectează special pentru a fi asamblate acasă. Astfel, se integrează foarte bine în camerele unde urmează să fie montate. Mobila modulară este perfectă atât pentru o casă cu etaj și mansardă, cât și pentru designul interior al unui penthouse ori amenajarea unui apartament cu 2 camere.


Avantajele mobilierului modular pentru living

În general, există bucătării modulare pe care poți să le integrezi în camera unde gătești, precum și mobilier modular pentru birou, dormitor și chiar zona de dining. Piesele de acest gen se pretează spațiului disponibil în orice încăpere, dar în mod special camerei de zi. Și asta deoarece mobilierul modular pentru living a fost dezvoltat pentru a înlocui obiectele de mobilier masive cu unele mai practice, care să îndeplinească diferite roluri funcționale.


DgrGGzEgRPHnjatjIrNs6PkcVOTdF70YQZs2VAcANnMmRBiWjF843wiMVjF4i24cgwCSY7OYydQi 9jvtMBP3uVLb9RLuOiEg5DuTp97qRY4t8qBAXyHxHhgg5HMV0HwNtrgbIO1vW6dcSRmng

Prin împărțirea unui ansamblu în structuri autonome, ce permit o așezare personalizată, în funcție de spațiul și nevoile tale, poți să amenajezi cu ușurință un living modern. Dat fiind caracterul multifuncțional al sufrageriei, aceasta va avea un aspect mai puțin conservator. Iată care sunt avantajele mobilierului modular pentru living:

Funcționalitate crescută

Fără îndoială, această proprietate caracterizează extrem de bine mobila modulară pentru living. Bineînțeles, este o trăsătură specifică și mobilierului modular pentru bucătărie sau mobilierului modular pentru dormitor. Aceste sisteme oferă posibilitatea de adaptare a pieselor de mobilier în funcție de necesități. Totodată, te ajută să obții un design unitar, elegant și practic, care include obiecte fixe sau mobile, completate, modificate și adaptate la cerințele pe care trebuie să le îndeplinească sufrageria ta.

Valorificarea eficientă a spațiului

Livingurile modulare sunt concepute pentru a evita încărcarea inutilă a spațiului. În funcție de mărimea camerei de zi poți, poți alege exact piesele de care ai nevoie. Acesta este unul dintre avantajele mobilierului modular pentru living, pe care trebuie să-l iei în considerare, mai ales atunci când vrei să decorezi o încăpere de dimensiuni reduse. Dacă modulele și rafturile sunt aliniate cu peretele, centrul camerei va fi liber pentru alte activități.

Varietate și flexibilitate

Dacă te-ai decis să-ți amenajezi camera de zi într-un mod inedit, ai la dispoziție seturi de mobilă pentru living și piese modulare într-o varietate de forme, materiale și culori. Diversitatea este o caracteristică importantă a mobilierului modular pentru living și îți oferă ocazia de a face o alegere potrivită în locuința ta. Mai mult, de aici reies și o mulțime de posibilități de combinare a articolelor de mobilă în living.

Avantajele mobilierului modular pentru living se răsfrâng asupra întregii case. Întrucât este caracterizat de flexibilitate ridicată, acest tip de mobilier poate fi integrat cu ușurință în orice tip de decor, dar și în alte încăperi. Poți lua în considerare sistemul modular pentru amenajarea livingului clasic, de exemplu, chiar dacă stilul de design este considerat unul tradiționalist. Dacă îți dorești, poți muta oricând anumite piese de mobilier în altă cameră ori chiar poți folosi unele dintre ele pentru amenajarea biroului acasă.


Reconfigurarea facilă a interiorului

Probabil că acesta este unul dintre avantajele mobilierului pentru living de care se bucură persoanele ce apreciază libertatea de a obține constant decoruri creative. Livingul modular facilitează reconfigurarea aspectului general. Mai exact, poți reamenaja sufrageria oricând, după bunul plac, pentru că mobilierul modular este ușor de mutat și reasamblat. Corpurile interschimbabile, dulapurile, bibliotecile și canapelele modulare, formate din mai multe elemente, îți dau posibilitatea de a realiza un decor nou, cu aceleași piese de mobilier.

Prețuri avantajoase

Spre deosebire de mobila pentru living clasică, sistemul modular este mai puțin costisitor. Înainte de a face o alegere pentru amenajarea camerei de zi, verifică prețurile mai multor articole. Pe lângă faptul că poți găsi mobilier modular mai ieftin, nu pierde din vedere un aspect important: poți transforma rapid aspectul încăperii tale dacă rearanjezi piesele.


SWHtgkMuhZczrpDhmYjVyYRKpjaBY HN9d Yaf7h SJdQP7qjnTTQOUyat658I9x6YNg9DzohQydlOJWExs Up Gj639J3qDRsS82ZoeaRkBt7cfOh9EOak0XO6BYs0 9 P9m7wuFD9FO9Bzpw

Varianta modulară este o mobilă de living modernă, flexibilă, aspectuoasă, și o poți găsi la cel mai avantajos preț posibil.

Nu se demodează cu ușurință

Dacă te gândești cum alegi cea mai bună canapea extensibilă pentru living sau cum poți crea o amenajare care să se mențină în tendințe, află că mobilierul modular nu se demodează ușor. Unitățile de acest fel pot fi de un real folos în orice situație. Cu ajutorul lor poți redecora livingul după noile trenduri de home&deco sau poți să-ți pui în aplicare propriile idei. Mobilierul modular pentru living îți oferă posibilitatea realizării unui decor unic, adaptabil în funcție de stilul, necesități, spațiu, trenduri și preferințe personale.

Mobilier modular pentru living: Sfaturi de amenajare

După cum ai observat, avantajele mobilierului modular pentru living sunt numeroase. Cu siguranță, faptul că este versatil, flexibil, multifuncțional și îți oferă o economie semnificativă de spațiu te atrage și pe tine să-l iei în considerare pentru amenajarea livingului. Este un mod excelent de a-ți exersa calitățile creative, dar trebuie să ai grijă să nu transformi decorul într-o misiune imposibilă. O amenajare armonioasă a camerei de zi presupune armonie, atenție la detalii, implementarea unor principii stricte, caracteristice stilului de design ales. Dacă te gândești să-ți decorezi sufrageria cu o mobilă pentru living modernă, funcțională și rafinată, descoperă mai departe câteva sfaturi de amenajare utile:

Optează pentru piese de colț în spațiile mici

Dacă trebuie să amenajezi un living de dimensiuni reduse, optează pentru piese de colț. În acest mod, vei salva locul din centrul camerei și vei obține o încăpere aerisită. Pentru mai multă inspirație găsești exemple de piese care te vor ajuta să obții mai mult spațiu.

Nu exagera cu numărul corpurilor detașabile

Avantajele mobilierului modular pentru living sunt că piesele se potrivesc foarte bine camerelor generoase, cât și celor de dimensiuni reduse. Însă, rolul obiectelor care alcătuiesc un întreg funcțional este de a elibera livingul de articolele masive, care ocupă inutil spațiul.


CVjYe2i H4RQa YeD3HlZ5ZmQOLjYX18mc3myZURl Kl1zFvhdG6z9QN8oYwCxsrvDqpGWpnVihJcacsLJXzzPa 4uDWz3Q3LxaD7YLkqlmRAGWNxgrFhZWIk LeY6 XuQgdm8EM2A6gLDMT6g

Așadar, ai grijă să nu abuzezi de numărul modulelor folosite deoarece există riscul să produci o senzație de aglomerare.

Adaptează mobilierul modular dimensiunii livingului tău

Se impune ca mobilierul modular pentru living să fie adaptat mărimii acestuia pentru a răspunde eficient nevoilor tale. Designul său este potrivit pentru stilul de viață modern și locuințele contemporane, dar ca să realizezi un decor echilibrat trebuie să ții cont de proporții.

Folosește corpuri de mobilier diferite

Livingul modular poate include corpuri de mobilier diferite. Nu te limita doar la spații de depozitare inferioare, ci ia în calcul și obiectele suspendate. De altfel, dacă nu ai o sufragerie mare, chiar este indicat să folosești spațiul pe verticală pentru o amenajare cât mai eficientă. Mobilierul modular pentru living, dispus pe verticală, poate ascunde numeroase locuri de depozitare, blaturi de birou sau chiar și paturi.

Stabilește funcționalitățile camerei de zi

Ca să te poți bucura de avantajele mobilierului modular pentru livingul tău trebuie să stabilești ce activități vei desfășura în încăpere. În funcție de acestea poți planifica ce piese de mobilă să cumperi. Dacă alegi mobila în living la întâmplare, fără un plan bine definit, riști să aglomerezi sufrageria sau, din contră, să nu ai suficiente piese de mobilier pentru toate nevoile tale.

Ia în considerare paleta cromatică

Mobilierul modular din living trebuie să fie adecvat stilului de design folosit și amenajării generale. Te poți desfășura în voie în ceea ce privește alegerea paletei cromatice, însă ține cont că trebuie să obții o atmosferă caldă și primitoare în sufragerie. Nu uita nici de posibilitate de a muta mobila din living în alte încăperi.


6QlW1qffPMYWIm44eRGKpKKnCVXOn NlYEuMZzNmkEDTMJt VJ0JxBtrG6pFmfJH7arkwtTGKd7kOJ3vKsb1kNRRodOXz7qd0Y U4 70JipvO14rI5XMMUX5tHuxH Y0Lmuig2K5Aonm3tm VQ

Dacă te gândești să achiziționezi obiecte care să-și poată găsi cu ușurință locul în orice parte a casei, atunci la selectarea mobilierului pentru living ai în vedere și nuanțele sau tipul de amenajare din restul locuinței tale.


Adaugă surse de lumină corpurilor modulare

Amintește-ți că o mobilă pentru living modernă trebuie să iasă în evidență, dar în același timp să pună în valoare și alte obiecte de decor. Pentru un efect spectaculos, ia în considerare dotarea corpurilor modulare cu sisteme de iluminare cu LED-uri.

 Dacă te gândești să-ți decorezi camera de zi cu un mobilier modular care urmează linii elegante și armonioase, accesează www.tamos.ro . Vei găsi aici piese inedite, sofisticate, foarte ușor de adaptat oricărui spațiu. Ia în considerare avantajele mobilierului modular pentru living și transformă-ți încăperea în locul tău preferat din casă!Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu