Idei design interior penthouse: Sfaturi de amenajare și recomandari - Tamos

08/12/2021

Dacă ești fericitul posesor al unui penthouse cu vederi spectaculoase, atunci cu siguranță ești interesat de stilurile de design interior pe care ai putea să le abordezi în amenajarea acestuia. 

Câteva cunoștințe despre design interior te vor ajuta să înțelegi mai bine principiile amenajărilor interioare și să iei cea mai bună decizie pentru căminul tău. Află din rândurile următoare care sunt cele trei stiluri de amenajare a locuinței potrivite unui penthouse de invidiat.

Sfaturi de amenajare a unui penthouse

Penthouse-ul este un apartament de lux, extrem de spațios și adesea cu priveliști de vis asupra orașelor mari. O astfel de locuință oferă tot confortul de care ai nevoie, de aceea stilul de design interior trebuie ales pe măsură. În general, penthouse-urile sunt concepute ca open spaces, așa încât amenajările interioare trebuie să țină cont de acest aspect și să scoată în evidență atuurile.

Zona de dining este la fel de importantă ca livingul, iar spațiile funcționale trebuie să fie poziționate în acord cu ferestrele, pentru a putea profita de peisajul oferit de la înălțime. Fiind adesea exclusive și scumpe, astfel de apartamente se pretează amenajărilor cu mobilier de calitate, original și elegant.

Totuși, personalitatea și dorințele proprietarilor vor dicta proiectele de design interior, iar spațiul generos dă frâu liber oricăror idei. Stilul preferat poate fi adoptat cu ușurință, însă modul de amenajare trebuie să țină cont de includerea multor elemente și accesorii cu scopul de a încălzi atmosfera și a induce o ambianță confortabilă și primitoare.

Nu trebuie omis din vedere că multe penthouse-uri beneficiază de mult spațiu exterior, sub formă de terase, care trebuie, de asemenea, amenajate corespunzător și în ton cu încăperile din interior.

Idei de amenajare a penthouse-ului 

Stilul scandinav

KOJx2WGwTrcmjvfkiDLCR7xT3LP0cco9aLapiIwex8jiMfvoO96ImxFQxv94JvDPBQ5swQsNVyMbqskclKje2H64 LfLBJpYxyrAZ5 MFiJaY7zjuLjScJ6dCDKSVi5HO6UaKk0b

Mobilierul din imagine poate fi comandat de aici.

Stilul scandinav este reprezentat de un decor luminos, mult alb, materiale care amintesc de natură și un spațiu aerisit și ordonat. Căminul amenajat astfel este o oază de liniște și relaxare la care abia aștepți să te întorci acasă după o zi de muncă. Se potrivește foarte bine unui penthouse datorită spațiilor generoase de care dispune și faptului că promovează amenajările simple, neîncărcate.

Culori

Culorile sunt neutre, echilibrate, odihnitoare. Dormitoarele albe sunt reprezentative pentru stilul scandinav, însă griurile, pastelurile șterse, bejurile și culorile pământii sunt la fel de întâlnite și pot fi utilizate în toată casa.

Mobilă

Fz1WsyP DZYH0w5Bo0foeoEiBvowCVIazc QBNHmdyHhhPqzv QP1Ri7leosU3sIHnE1NL2qkCZUYopT3xrGpM9yZVRIwg6CsYqYpjZ8Oz569ZDykGz8FHApK U JaKvbcMA0qJ5

Mobilierul din imagine poate fi comandat de aici.

Piesele de mobilier sunt puține și foarte practice. Într-un dormitor scandinav trebuie să existe doar acele obiecte necesare somnului și relaxării: un pat confortabil, un mic cuier pentru hainele pe ziua următoare sau un dulap, precum LINEA Pro, un coș de răchită pentru câteva lucruri personale și noptiere. Bucătăria, precum cea din imaginea de mai sus, trebuie să fie aerisită și ordonată.

Livingul cu mobilier din lemn masiv poate contrasta frumos cu electrocasnicele vizibile din open space, iar parchetul poate fi alegerea pentru întregul penthouse. Baia poate avea un duș walk-in cu pereți de sticlă și o cadă spațioasă, precum o oază de relaxare în mijlocul naturii.

Decorațiuni

Obiectele de decor sunt simple și nu încarcă vizual spațiul. Țesăturile din lână, covoarele cu motive tradiționale, accesoriile din lemn sau metal, fotografiile alb-negru și plantele sunt nelipsite dintr-o amenajare scandinavă. 

Lumina naturală este esențială, astfel încât ferestrele trebuie să fie mari și deloc sau puțin acoperite. Totodată, lămpile, aplicele și lustrele conferă intimitate, confort și o atmosferă relaxantă. 

Stilul clasic

VbX74ggGpvMzsjKdOnASJAaXoQWu2PAS0PVM4qcPkVVf4s9FH7n O9JdqMYLDqRnapBm5HDtzJYGUPz4jT8L21 VkJ7NEyUdd5ro8P4POGTgjEKxNy07l1QLXdyb2bOZkL ZbLh1

Mobilierul din imagine poate fi comandat de aici.

Stilul clasic în designul interior se reinventează odată cu fiecare epocă, însă el rămâne caracterizat de eleganță, somptuozitate, finisaje frumoase și aerisite, culori blânde, pastelate și o atmosferă calmă, rece pe alocuri, dar surprinzătoare. 

Am ales ca exemplu dormitorul Montello Velvet, din imaginea de mai sus, care cuprinde un pat matrimonial tapițat cu somieră și ladă de depozitare, dulap cu uși culisante de culoare alb lucios și două noptiere cu sertare.

Culori

Paleta cromatică este neutră și caldă (maro, alb, bej, gri), dar accentele contrastante sunt cele care captează atenția și ghidează privitorul către punctul central al camerei. Culorile în nuanțe roiale, precum albastru marin, burgund, violet închis, verde smarald pot face cu ușurință un decor elegant și somptuos.

Mobilă

Mobilierul în stil clasic este elegant, cu linii simple și rotunjite. Corpurile de iluminat nu lipsesc, completând designul și conferind o atmosferă liniștitoare și caldă. Ferestrele sunt mari și acoperite de o perdea străvezie, prin care să intre multă lumină naturală.

Livingul cu șemineu necesită o canapea spațioasă și confortabilă, precum colțarul Forma, o măsuță de cafea și accesorii de calitate. Pe hol poate fi amenajată o zonă de așteptare, cu lampadar, plante și o ladă de depozitare tapițată, cum este Arisa.

Decorațiuni

Decorațiunile sunt puține, de efect și prețioase. O vază cu flori, un tablou semnat de un pictor talentat sau cu renume, câteva perne cu model geometric conferă eleganță și rafinament. Candelabrele și lămpile cu abajur oferă intimitate și o primire călduroasă.

Stilul industrial

LX Etespb6A2dG 8zjFAdX82gWB7g1dJYxLQssLaDK1BS8HUSjDMWRXj9wUGqKhYdvEv17lChhJKcsp4VrrXBn5X QkwjcYQesGygYKaM8cVWY PcKU66zP1QchTXog778z9tcwd

Mobilierul din imagine poate fi comandat de aici.

Amenajările în stil industrial sunt reci, masculine, dar extrem de originale și interesante. Vechiul este îmbinat cu noul, tehnologia este subliniată de elementele reciclate și invers. În imagine avem un living compus din comodă cu sertare, dulap suspendat și vitrină.

Culori

Culorile sunt neutre, adesea șterse, în nuanțe pământii și de gri, dar se pot întâlni pete de culoare precum portocaliu, albastru sau verde. Accentele ruginii, aurii, accesoriile din cupru sau bronz conferă spațiului un aer boem și excentric.

Mobilă

Mobilierul este simplu și funcțional. Materialele predominante sunt metalele, betonul aliajele, lemnul sau piatra. O cadă masivă în baie sau un set cu masă și scaune cu picioare metalice, precum Victory, în zona de dining, se regăsesc cu ușurință într-un penthouse amenajat industrial. 

Taburetul Design s-ar integra bine într-un spațiu de depozitare atipic, iar masa Domino cu blat postformic și picioare cromate ar fi ideală pentru o bucătărie cu personalitate. 

Decorațiuni

DVH 0lkejS4lndvvy7f5hKDTn 6XmjVDZFDxZK9qbGaGLCJgxNH6MG6ZLD3xc4gmvDc1XMXwjrHItdzqFcmLwZw6LE53E22SAvApeACj5n2w XwGl6xkrbq LVRt FZY78U91rFR

Mobilierul din imagine poate fi comandat de aici.

Stilul industrial creează aspectul de fabrică și o atmosferă mai austeră. Este foarte potrivit unui penthouse, având în vedere că avantajează spațiile mari și scoate în evidență elementele structurale ale unei clădiri. Pereții din cărămidă, țevile, sistemele de ventilație sau instalațiile nu trebuie acoperite. Ele oferă originalitate și decoruri interesante.

Fototapeturile, ilustrațiile graffiti și obiectele de decor cu mecanisme se integrează perfect cu acest stil de design. Cablurile atârnate, dar aranjate creativ, becurile simple, vopselele decorative care imită patina timpului sau accesoriile de cupru și fier sunt binevenite în decorul industrial. Spre exemplu, această baterie vintage din bronz cu dublă comandă s-ar potrivi de minune.

Dacă vrei și alte idei de design interior și sfaturi de amenajări interioare, intră pe blogul Tamos și lasă-te inspirat de propunerile noastre!