Bucataria open space - avantajele și dezavantajele - Tamos

02/03/2020
Bucătăria open space - avantajele și dezavantajele

În trecut, încăperea în care se făcea mâncare nu era un spațiu destinat petrecerii timpului în familie sau alături de invitați. Însă odată cu trecerea timpului și modificarea priorităților omului modern, această cameră a ajuns, adesea, punctul central al casei. Iată de ce transformarea bucătăriei clasice în una deschisă, care să reunească în același spațiu și camera de zi, este una dintre cele mai solicitate proiecte de renovare imobiliară, dar, în același timp, și cea mai dezbătută. Decizia de a amenaja o bucătărie deschisă nu este întotdeauna ușor de luat, deoarece ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje. În acest articol vom explora toate aceste aspecte, pentru ca tu să poți alege varianta care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.


Avantajele bucătăriei open-space

Creează un spațiu vizual mai larg

Un plan deschis al bucătăriei, orientată spre camera de zi, face ca întreaga locuință să pară mai spațioasă. Renunțarea la pereții despărțitori ai celor două încăperi este o idee excelentă pentru casele mai mici. Lipsa acestor bariere vizuale va crea iluzia unei încăperi de dimensiuni generoase!


Open Space Kitchen


Aduce mai multă lumină naturală în casă

Deschiderea bucătăriei față de living va crea un perimetru mai luminos. Lumina poate să umple încăperea fără a se opri în pereți, astfel că o bucătărie deschisă ar putea fi cea mai eficientă idee de a lumina bucătăriile care nu se bucură de lumină naturală.


Susține comunicarea

O bucătărie deschisă încurajează, de asemenea, traiul în comunitate. O asemenea setare permite tuturor membrilor gospodăriei să ajute cu diverse treburi la prepararea mâncării pentru o masă în familie. În timpul unei petreceri, de asemenea, cu ajutorul unor scaune de bucătărie plasate la nivelul blatului extern (orientat spre living), gazda poate întreține atmosfera chiar și în timp ce gătește pentru invitații săi.


Crește valoarea proprietății tale

O locuință cu plan deschis de dispunere a camerelor este mai atractivă din punct de vedere vizual. Pe lângă faptul că te vei bucura de o senzație de spațiu generos și luminos cât timp vei locui în ea, dacă te gândești să o vinzi, vei obține o valoare mai mare decât pentru o locuință cu încăperi mai mici.


Dezavantajele bucătăriei de tip open-space

Kitchen Open Space To The Bedroom Area

Mirosul

Primul element din lista dezavantajelor unei bucătării deschise este prezența mirosului de mâncare în living. Deși există electrocasnice incorporabile care au rolul de a elibera aerul de mirosurile specifice unei bucătării, vor exista momente când va fi imposibil să oprești „călătoria” izurilor culinare în spațiul camerei de zi, meniul tău făcându-se cunoscut fiecărui nas prezent.


Zgomotul

Întrucât nu există pereți despărțitori, zgomotele din bucătărie vor răsuna fără opreliști și în sufragerie. În acest sens, va trebui să te orientezi către aparate electrocasnice silențioase, care să nu perturbe activitatea din living a celor ce nu iau parte la gătit.


Lipsa soluțiilor de depozitare

Un alt dezavantaj al bucătăriei cu plan deschis este o posibilă lipsă a spațiului prețios de depozitare a ustensilelor și veselei. Bucătăriile open-space sunt o provocare în amenajarea interioară, întrucât lipsa pereților care puteau susține soluții de depozitare (dulapuri, rafturi, benzi magnetice) obligă la o utilizare ultra eficientă a fiecărui centimetru disponibil.

Bucătăriile cu plan deschis sunt din ce în ce mai căutate, deși ele vin cu o serie de avantaje și dezavantaje, deopotrivă. Acum că ai aflat care sunt cele mai importante aspecte ale unei bucătării cu mai puțin de patru pereți, pune aceste detalii în balanță cu nevoile și prioritățile tale. Astfel vei putea hotărî dacă o bucătărie deschisă se potrivește stilului tău de viață.

Iar dacă încă nu decis în legătură cu amenajarea bucătăriei, 4 idei care să te inspire sunt tot ce ai nevoie, pentru că Tamos este mereu aliatul tău în proiecte de amenajare!