Tipuri de mobila - 5 exemple de piese care te vor ajuta sa obtii mai mult spatiu - Tamos

17/09/2018


Atunci cand ai de amenajat o locuinta care nu iti ofera prea mult spatiu de a-ti pozitiona mobila si accesoriile in locurile pe care le doresti, asta devine cu adevarat o situatie care are nevoie rapid de o rezolvare.

In primul rand, va trebui sa faci apel la creativitate si sa incerci sa integrezi corect mobilierul astfel incat locul in care vei locui sa fie atractiv, estetic si bineinteles, functional. In al doilea rand, asta nu inseamna sa renunti la visul de a avea o casa frumoasa si frumos amenajata, ci trebuie doar sa gasesti cele mai potrivite solutii.

In raport cu necesitatile si spatiul pe care il ai la dispozitie, iata cateva piese multifunctionale care se preteaza incaperilor mici:

Canapea extensibila

Utilizata mai ales in living, canapeaua extensibila poate avea foarte bine atat rol de pat cat si spatiu in care poti depozita diverse lucruri (asternuturi sau alte obiecte care nu pot fi lasate la vedere. Intr-o locuinta in care nu beneficiezi de foarte mult loc, acest tip de canapea pe poate ajuta sa creezi un culoar de trecere mult mai generos.

Corpuri incastrabile

Mobila de bucatarie trebuie sa fie armonios integrata in locuinta ta. In functie de stilul ales, aceasta nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta, pentru ca e asociata atat unui spatiu util pentru gatit si pentru a depozita toate obiectele si electrocasnice de care ai nevoie in casa ta.

Pe mai multe dimensiuni si culori, corpurile incastrabile inalte sunt extrem de eficiente si se pot adapta numeroaselor spatii, stiluri.

Masa plianta

Intr-o bucatarie pe care o utilizezi atat ca spatiu pentru gatit, dar si ca loc in care servesti masa alaturi de familie si prieteni, o masa plianta s-ar putea sa fie o piesa de mobilier de care poti avea reala nevoie.

Avand extensii pliante, aceasta iti permite sa reglezi dimensiunile in functie de nevoie si in plus, ofera spatiu pentru 2 sau 4 persoane.

Dressing cu usi culisante

Acesta este un obiect de mobilier care te poate ajuta sa economisesti si suficient spatiu si sa completezi interiorul dormitorului sau al livingului. Dressingul cu usi culisante poate sa includa rafturi pentru imbracaminte si spatii pentru a depozita incaltaminte, dar si o zona destinata pentru umerase.

Si pentru a da senzatia de un spatiu larg si spatios, alege pentru acesta o culoare deschisa (bej, alb sau gri deschis). Pentru a nu face nota discordanta cu restul camerei, nu uita ca nuanta aleasa trebuie sa se completeze foarte bine cu restul mobilierului si accesoriilor pe care le-ai ales.  

Comoda cu sertare

Aceasta poate fi incadrata cu usurinta ca fiind o piesa de mobilier multifunctionala. Ea poate servi atat ca loc pentru a pozitiona televizorul, dar si ca spatiu de a depozita obiecte personale, carti sau diverse accesorii datorita sertarelor din dotare.