Dulapul pe colt: 3 avantaje si moduri de a-l integra in locuinta - Tamos

22/07/2022
Dulapul pe colt: 3 avantaje si moduri de a-l integra in locuinta

Orice colț neocupat din casă poate fi amenajat corect, astfel încât să devină util. Din cauza amplasamentului ușilor și al ferestrelor sau în cazul unei camere mici, uneori, nu poți  așeza toate obiectele de mobilier de care ai nevoie.

Pentru că dulapul este indispensabil, avem soluția potrivită pentru tine. Apelează la un dulap pe colț, creat special pentru spații aerisite sau camere de dimensiuni reduse. Un dulap mic pe colț reprezintă și o soluție ingenioasă prin care poți maximiza spațiile de depozitare din locuință, indiferent de natura camerelor. Astfel, dulapul pe colț devine util atât în dormitor, cât și în bucătărie, în living sau pe hol.

Descoperă avantajele folosirii unui dulap pe colț și în ce moduri îl poți integra în locuință, pentru un aspect unic.


Avantajele unui dulap pe colț

Cum organizezi un dulap pe colț pentru eficientizarea spațiului?

Cum alegi dulapul pe colț în funcție de forma sa și de nevoile tale?

Unde poți amplasa un dulap pe colț și cum îl integrezi în decor?


Avantajele unui dulap pe colț

Când te gândești la depozitarea hainelor, poți fi pus în dificultate, mai ales dacă vrei să folosești cât mai practic spațiile de depozitare. Din fericire, un dulap pe colț îți aduce numeroase avantaje:


Maximizează spațiile de depozitare

Dacă locuința ta nu are locuri prea spațioase sau sunt mai greu accesibile, un model de dressing pe colț va maximiza spațiul de depozitare. Pe scurt, vei sta fără griji când vine vorba despre depozitarea hainelor sau a altor obiecte personale din casă.


Este potrivit peste tot

Indiferent dacă-ți dorești dulapuri cu uși clasice sau modele nonconformiste, un dulap pe colț se poate folosi în orice cameră din locuință. Un asemenea obiect de mobilier poate fi integrat în bucătărie, hol, living, dormitor sau chiar în baie.


Înlătură colțurile inaccesibile

Mai mult, un dulap pe colț oferă o continuitate a pieselor de mobilier care sunt poziționate pe doi pereți alăturați.


Cum organizezi un dulap pe colț pentru eficientizarea spațiului?

Detaliu Decor Dulap Colt


Ai în minte amenajarea unui dressing perfect? Nu mai ai nevoie decât de un dulap pe colț, al cărui spațiu să-l eficientizezi pe deplin. Așadar, dacă ai colțuri neutilizate în dormitor sau în living, această variantă îți poate păstra hainele într-o ordine perfectă. Spre deosebire de un dulap obișnuit, care nu-ți permite să te extinzi mai mult, unul pe colț te lasă să depozitezi articolele vestimentare mai eficient.

Poți lua în calcul și un dulap pe colț cu uși glisante, care arată bine în orice încăpere, pe care să-l organizezi corect. Majoritatea dulapurilor pe colț sunt disponibile în două variante: montate la 90 și la 135 de grade. Astfel, poți alege varianta potrivită pentru tine și nevoile tale, ținând cont de designul ușilor și de dimensiunile lor. La fel de recomandate sunt și dulapurile pe colț, realizate la comandă. Nu știi de ce să alegi mobilă la comandă? Fiindcă astfel de piese de mobilier se vor potrivi perfect în spațiul în care le integrezi și îți oferă șansa să economisești spațiu prețios.

Folosește cutiile de depozitare

Compartimentarea dulapului pe colț reprezintă cheia organizării reușite. Cutiile pentru depozitare sunt varianta ideală pentru a profita de fiecare centimetru. Le poți folosi pentru lenjerie, accesorii sau obiecte de mici dimensiuni.

Personalizează dulapul pe colț

Vestea bună este că sunt dulapuri pe colț care pot fi personalizate, astfel încât să alegi sertare, sau rafturi, pentru un interior de vis. Există și divizoare, care îți oferă spațiu extra pentru pantofi sau alte accesorii.

Organizează dressingul pe categorii

Ca să poți profita de fiecare raft al unui dulap pe colț, organizează eficient dressingul, pe categorii. În acest fel, fiecare compartiment va conține un singur tip de obiect vestimentar. Cu siguranță, îți dorești ca jeanșii să fie așezați pe un raft, tricourile separat, la fel și piesele pentru sezonul rece.


Cum alegi dulapul pe colț în funcție de forma sa și de nevoile tale?

În procesul de amenajare a casei, dulapul pe colț este alegerea optimă! Motivul? Piesele de mobilier standard nu se potrivesc întotdeauna sau ocupă prea mult loc. Așadar, fie că ești în căutarea unor idei de amenajare pentru hol sau ai nevoie de soluții practice pentru camera copiilor, un dulap pe colț este alegerea ideală.

Totodată, dulapul pe colț poate fi ales în funcție de forma dorită sau de nevoile tale. Ai la dispoziție materialele și culorile dorite pentru un dulap pe colț, astfel încât să se potrivească perfect cu restul mobilierului din casă. În plus, fiindcă nu ocupă integral un perete, lasă spațiu și pentru alte obiecte de mobilier funcționale sau decorative. Iată care sunt cele mai populare dulapuri pe colț:

Dulap pe colț în formă de L

Cauți un dulap pe colț pentru dormitor? Ar fi bine să investești într-un model în formă de L, produs din două dulapuri care se unesc și ocupă două părți din laturile camerei. Este un model standard și presupune împărțirea celor două corpuri în mod diferit, cu rafturi, sertare sau spații pentru umerașe. Atunci când spațiul și modelul permit, se poate introduce și un corp mai subțire între cele două laturi ale dulapului pe colț.

Dulap de colț trapezoidal

Este popular și dressingul care se poate realiza în forma unui trapez. Acesta îți permite o amenajare pentru camera copiilor, dar este la fel de recomandat și pentru dormitorul adulților. Totuși, ia în calcul faptul că necesită un perete suplimentar, pe care să fie așezată o latură a dressingului.

Dulap pe colț în formă de triunghi

Un dulap de haine pe colț poate fi construit și în formă de triunghi. Această soluție este perfectă pentru o locuință mică, fiindcă este compact și nu aglomerează spațiul. În interior, poți așeza rafturi, plase, sertare sau spații pentru umerașe.

Dulap pe colț în forme variabile

Un șifonier pe colț se poate realiza și în forme și dimensiuni variabile. Dacă ai nevoie de un dulap pe colț pentru o locuință spațioasă, cu dormitoare largi, acest model este varianta optimă.

Avantajul este că poți găsi dulapuri pe colț pentru orice tip de locuință: de la amenajarea mansardei, până la cea a dormitorului sau a livingului.


Unde poți amplasa un dulap pe colț și cum îl integrezi în decor?

Corner Dressing

Poate îți pui des întrebarea: Unde amplasez un dressing pe colț și cum îl integrez cât mai bine în decor? Ei bine, dacă vrei să economisești spațiu într-o cameră mică, ușile pot fi glisante la toate corpurile. Dulapul still dressing, pe colț, poate fi așezat oriunde spațiul îți permite, nu doar în dormitor, așa că îți oferim câteva idei:


În camera micuților

Un dulap pe colț arată excelent în camera micuților tăi care poate fi amenajată la fel ca dormitorul părinților. Desigur, dimensiunile dulapului diferă, la fel și extinderea lui. Ar fi bine să ții cont de vârsta copiilor, precum și de înălțimea lor. Tot în această încăpere, dulapul pe colț poate deveni o comodă perfectă pentru depozitat jucării, cărți sau rechizite.

În living

Pentru dulapul din living, poți să ai în vedere un model pe colț. În cele mai multe dintre livingurile clasice, vintage sau rustice, vei întâlni dulapuri pe colț, în special în formă de triunghi. Asigură-te că nuanța și materialul din care este realizat dulapul se potrivesc frumos cu obiectele de mobilier din jur, pentru un design omogen.

În bucătărie

Vei găsi utilă și amplasarea unui dulap pe colț în bucătărie. Corpul de bază este disponibil într-o gamă variată de designuri, pentru ca tu să găsești ceea ce ai nevoie. Poți opta pentru corpuri cu uși și rafturi sau cu sertare simple.

În hol

Vrei să integrezi un dulap pe colț în hol? Această încăpere poate fi amenajată cu un dulap care să ofere loc de depozitare pentru haine și încălțăminte. Mai mult, un dulap pe colț este suport de excepție pentru pălării, umbrele sau alte accesorii.

În baie

Nu în ultimul rând, baia este locul în care poți să integrezi un dulap pe colț, dacă modelul ales nu este foarte mare. Aici, poți depozita prosoape, articole de igienă sau cosmetice, ca să le ai mereu la îndemână.

Ține cont de sfaturile noastre și integrează un dulap pe colț în orice cameră ai nevoie. Dulapurile pe colț au numeroase avantaje, maximizează spațiul și sunt foarte „adaptabile“, putând fi incluse într-o mulțime de designuri, clasice sau moderne. Pune accent pe forma care s-ar potrivi cel mai bine în locuință și verifică nuanțele din cameră, astfel încât să nu dai greș.
Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu