Amenajarea dressingului pe hol: Idei și sfaturi utile - Tamos

31/03/2021
Amenajarea dressingului pe hol: Idei și sfaturi utile

Holul locuinței tale este un prilej de a-ți pune în valoare stilul și creativitatea. Prima impresie contează, de aceea este important ca atmosfera pe care vrei să o creezi, prin amenajarea holului casei tale, să fie una primitoare, cu un decor cât mai plăcut și practic.

Dacă dispuneți de un hol generos din punct de vedere al spațiului, este o ocazie bună de a-l transforma într-un dressing.  La apartament, aceasta este soluția ideală de a economisi spațiu în dormitor, evitând astfel să îl încarci cu un dulap de dimensiuni mai mari, care să fie pe măsura nevoilor tale.  În lipsa unei camere special creată pentru a servi drept dressing, holul de la intrare poate fii alegerea potrivită, unde vei avea suficient loc pentru lucrurile de care ai nevoie, cum ar fii hainele pentru anotimpul rece, încălțămintea, gențile sau alte accesorii.


De ce trebuie să ținem cont atunci când amenajăm un dressing pe hol?

Spațiul disponibil

Dimensiunile dressingului

Idei de amenajare a dressingului pe hol

Un dressing multifuncțional

Un dressing cu aspect modern

Locul tău de relaxare

Ladă cu depozitare, în locul unei băncuțe sau unui taburet


De ce trebuie să ținem cont atunci când amenajăm un dressing pe hol?


 Dulap Linea 200cm Wenge Vizon


Spațiul disponibil

De regulă, holurile au forme specifice precum: pătrat, dreptunghiular, spațios și lat, lung și îngust, sau prea mic. În funcție de aceste forme, sunt mai multe reguli de care să ții cont pentru a crea un design plăcut și interesant.

Un hol lung și lat poate fii spațiul perfect pentru a aranja dressingul. În acest caz, poți opta pentru un dulap destul de încăpător, fără să-ți mai faci griji că va umple prea mult încăperea. Dacă vrei să folosești spațiul rămas, amplasează și o băncuță sau o ladă cu depozitare, ce poate fi utilizată ca loc de așteptare pentru oaspeți sau un mic spațiu de relaxare atunci când ajungi acasă și, în plus, mai câștigi spațiu de depozitare pentru lucrurile personale.

Holurile lungi și înguste sunt cele care ne dau bătăi de cap, trebuie sa fim atenți la dimensiunile dressingului pentru a nu umple prea mult, limintând astfel spațiul de desfășurare. Dacă lățimea holului îți permite, alege un dressing îngust, care să-ți ofere suficient spațiu pentru garderoba sau alte necesități.

 Un hol pătrat oferă mai multe posibilități de amenajare, unde te poți bucura de libertate de mișcare. Este mai simplu de aranjat, o băncuță, un taburet, un fotoliu de mărimi mici alături de un pantofar încorporat sau independent de un cuier te vor ajuta să decorezi camera după bunul plac.


Dimensiunile dressingului

Atunci când alegi mobilierul pentru hol, trebuie să ții cont de dimensiunile spațiului unde vei poziționa dressingul. De obicei, holurile de apartament sunt de mărimi mai mici decât cele de la casă. Pentru a alege dimensiunile potrivite, ține cont de nevoile tale și de spațiul pe care îl ai la dispoziție, astfel încât să nu încarce prea mult camera.

 

Idei de amenajare a dressingului pe hol

049b76383f2bc88d88ab35795d1d8918

Un dressing multifunctional 

Daca vrei să ai mai mult spațiu pentru hainele din dulapurile din casă și holul tău dispune de un mic loc în care poți pune un dressing, poți alege un ansamblu format dintr-un cuier, un pantofar, un dulap cu câteva rafturi și o bară de haine unde se pot depozita hainele pe care le porți într-un anumit anotimp.Cuier Haine Hol EmaDulap LINEA 2 Usi BH Wenge TAMOS CompartimentareDulap LINEA 2 Usi BH Wenge TAMOS


Un dressing cu aspect modern

Dulapurile cu uși culisante se găsesc într-o varietate de modele, culori care se pot potrivi oricărui stil de amenajare. Avantajul la un astfel de dulap este că accesul la el se va face destul de ușor și nu mai este nevoie de spațiu suplimentar pentru deschiderea ușilor, cum se întâmplă la cele cu uși clasice.

Pe ușile acestuia se pot aplica parțial sau în totalitate oglinzi, care îi vor schimba aspectul într-un dressing modern și o încăpere mai luminoasă și spațioasă.


Locul tău de relaxare

Dacă nu dispui de un spațiu separat pe care să îl amenajezi special pentru relaxare,  cum ar fi balconul apartamentului, o terasă în cazul în care locuiești la casă, dar, în schimb, ai un hol generos ca dimensiuni, îți poți aranja un mic colțișor unde să îți savurezi băutura preferată, unde să te refugiezi în timpul tău liber, să citești sau, pur și simplu, să te bucuri de propriul tău spațiu de relaxare. Un fotoliu, un scaun comod sau o canapea de mărime mai mică, dacă spațiul îți permite, alături de o măsuță de cafea pot schimba atmosfera încă de la intrarea în casa ta, îi pot oferi aspectul de cămin primitor și călduros.


O ladă cu depozitare, în locul unei băncuțe sau unui taburet

Pe holul de la intrare, aceste piese de mobilier sunt mai mult decât ideale, ele îți pot aduce un plus de confort atunci când te încalți.


Lada depozitare ARISA

Bucură-te de avantajele unui hol generos și învață să profiți de ideile de depozitare în cazul holurilor de dimensiuni mai mici. Ține cont în primul rând de preferințele tale, dar și de câteva reguli simple de amenajare.