Importanta unei masute de noapte in dormitorul tau

28/08/2012
Importanta unei masute de noapte in dormitorul tau

Exista cateva obiecte de mobilier care nu pot lipsi din dormitorul tau. Cu siguranta, patul este cel mai important obiect din dormitorul tau, la fel ca si dulapurile sau comoda. Cu toate acestea, un element fundamental in dormitorul tau este si masuta de noapte. Pe langa aspectul decorativ elegant si modern pe care il are, masuta de noapte joaca diferite roluri practice in dormitorul tau.

Masutele de noapte servesc pentru depozitarea celor mai intime obiecte, asezarea unei veioze, a paharului cu apa sau a unei carti. In general masutele de noapte au in componenta lor si cateva mici rafturi separate in care poti aseza lenjeria interioara sau alte lucruri intime. Pe langa aceste roluri practice pe care le are, masa de noapte este cu atat mai importanta cu cat este singurul obiect de mobilier la care ai acces direct din pat.

Aici poti aseza, inainte de a adormi, ochelarii, cartea preferata, medicamentele sau telecomanda. Cei care obisnuiesc sa citeasca inainte sa adoarma nu pot trai fara un astfel de obiect de mobilier: nu este necesara numai pentru asezarea cartilor, ci si pentru amenajarea unui sistem de iluminare, o veioza perfecta pentru dormitorul tau.

O masa de noapte potrivita pentru fiecare decor

Avand dimensiuni reduse, ce nu depasesc  50 cm latime cu 70 cm inaltime, masutele de noapte pot fi achizitionate atat impreuna cu restul mobilei de dormitor, cat si separat, optand pentru acele modele clasice sau moderne, potrivite perfect pentru decorul din dormitorul tau. Ca material de constructie, cele mai multe masute de noapte, sunt construite din lemn, insa pot sa contina de asemenea si alte elemente precum: metal, piatra, fier forjat sau materiale din plastic.

Daca locuinta ta este decorata intr-un design clasic, cele mai potrivite mese de noapte sunt cele de lemn, in nuante mai inchise, cu ornamente simple traditionale. Pentru un design clasic se potriveste lemnul de pin, stejar sau visin. Msele de noapte din fier forjat pot completa cu succes un decor in stil colonial. Daca ai un dormitorromantic, atunci poti alege o masa de noapte cu picioare de marmura, cu diferite finisaje deosebite si elegante, cu un aspect cochet.