Idei de amenajare pentru un dormitor îngust - Tamos

05/04/2022

Amenajarea dormitorului poate părea floare la ureche, deoarece este o cameră care necesită cât mai puține elemente de decor, pentru a încuraja atmosfera liniștită și relaxantă. Însă fiecare încăpere dintr-o locuință trebuie folosită în cel mai practic mod, iar această misiune nu este mereu simplă.

În special un dormitor de dimensiuni mici va fi mai greu de amenajat, iar cel îngust vă reduce oportunitățile în ceea ce privește mobilitatea. Dacă vrei să instalezi un dulap cu spațiu generos, va trebui să acorzi multă atenție planului camerei și să iei măsurători corecte.

Ți-am pregătit câteva idei despre amenajarea unui dormitor îngust și cum puteți valorifica spațiul pe care îl are la dispoziție:

Criterii importante de luat în considerare

Există câteva detalii care pot avea un impact puternic asupra spațiului din dormitor, de care trebuie să ți cont încă de la început. Iată care sunt cele mai importante criterii:

  • Culori dormitorului

Decorul din dormitor trebuie să fie unul neutru, care să creeze senzația de spațiu, dar și să-ți satisfacă nevoile estetice. Așadar, în materie de culori se recomandă cele pastelate, calde și plăcute.

Pentru pereți, albul este cea mai sigură opțiune, deoarece reflectă lumina și nu constrânge vizual spațiul. Dar dacă vrei să oferi mai multă personalitate această încăperi, optează pentru nuanțe de crem, gri deschis, albastru pastelat sau chiar roz pastelat.

Aceleași reguli se aplică și lenjeriei sau altor textile pe care le folosești în dormitor. Optează pentru materiale în culori deschise, cu mai puține patternuri, pentru a nu încărca atmosfera din dormitor . Chiar dacă nu ai prea multe obiecte sau lucruri, senzația pe care ți-o oferă spațiul la nivel vizual îți va influența starea de zi cu zi.

  • Textilele

Nu doar lenjeria influențează aspectul spațiului, ci și covoarele pe care le alegi, draperiile sau perdelele. Imaginează-ți dormitorul ca o oază de liniște și de lumină și folosește doar materialele care oferă confortul la care visezi.

Evită covoarele în culori închise, mai ales cele de dimensiuni mari. În dormitorul îngust, așază un covor pătrat mai mare în zona de intrare în cameră, în special dacă patul este instalat în peretele îndepărtat din capăt. În acest fel vei sparge puțin monotonia formei înguste a dormitorului.

Poți alege covoare albe cu patternuri negre sau o combinație de culori pastelate, în echilibru cu cele folosite pentru decorul pereților, dar și cu lenjeria de pat . În acest fel poți crea o dinamică potrivită pentru o cameră în care se încurajează spiritul zen.

Dacă vrei să îți amenajezi întregul dormitor în alb, iată câteva idei și sfaturi pentru încăpere de vis .

  • Mobilierul

Într-un dormitor îngust, mobilul trebuie să fie, în primul rând, funcțional. Deoarece decorul dintr-un dormitor mic depinde de ideea de spațiu, ai nevoie de câte mai multe zone în care să-ți depozitezi lucrurile și hainele.

În același timp, trebuie să ții cont de dormitorul și să ofere senzația de relaxare, motiv pentru care nu poți include foarte multe piese de mobilitate.

Optează pentru un șifonier și o comodă cu sertă la capitolul spații de depozitare pentru dormitor. Acestea vor fi alese fără funcție de dimensiunile pe care le poate include în dormitor a face compromisuri și fără a restrânge spațiul.

4eOdBV1UoWNXYXJ4ohDSGC OqyAcE1Nxj33AfN1 UkphK9IgDAbmu J9BvZ9MqeL OkVjLzAWpb8 5bwhXQEykMRrUlLpPdO5kkfIV79pvOs Tf1JVGMILbWXZOSq F3GGTHm6nw

Amplasează un dulap cu uși culisante pe unul dintre pereții mai mici dormitorului îngust și să caute să nu furi din spațiul prin instalarea acestuia pe unul dintre pereții lungi.

Un dormitor îngust pentru copii, de exemplu, poate fi decorat și cu ajutorul unei canapele extensibile în loc de pat, pentru a câștiga mai mult spațiu pentru activitățile zilnice.

Cum alegi stilul de design

Este posibil ca preferințele tale în materie de design să nu fie potrivite spațiului din dormitorul pe care vrei să-l amenajezi. Un dormit mic trebuie să decoreze într-un stil minimalist, dar acest lucru este un avantaj de care te poți bucura. Iată mai multe stiluri și cum pot fi acestea incluse într-un dormitor îngust:

Încă modern

Stilul modern sau contemporan implică elemente precum mobilierul funcțional, chiar modular. De asemenea, detaliile folosite sunt mate sau lucioase, în funcție de preferințele generale. Dormitoarele mici moderne au un număr redus de corpuri de mobil și se concentrează pe soluții de depozitare smart.

De exemplu - instalarea unor rafturi deasupra capului patului pentru a economisi spațiu sau pentru renunțarea la noptiere. În acest loc poți să cărțile pe care să plănuiești să le începi înainte să adormi sau câteva plante de cameră.

În dormitorul modern poate opta pentru o paletă cromatică din două culori. De exemplu, pentru un accent elegant, include negrul în combinație cu alb. Nu pot folosi culori foarte închise într-un dormitor mic, dar dacă acesta este îngust și lung, nu-ți fie echipa de nuanțe originale de bleumarin sau verde închis.

Stil vintage

Stilul vintage nu implică doar texturi colorate, patternuri cu flori și lemn antichizat. Într-un dormitor îngust poate folosi un decor inspirat atât din cel vintage, cât și din cel rustic . O astfel de combinație te va ajuta să crezi un decor luminos și liniștit.

Cu ajutorul lemnului vei dezvolta aspectul primitor al dormitorului, iar prin textile albe vei încuraja senzația vizuală a spațiului. Mai mult decât atât, poți include piese vintage decor, precum și veioze cu abajur vechi sau cu aspect retro.

YBb4JB8rl 6l5GnQeOZs9TV6HwEpWeV4HfJunEL PxyBo3xFv5aZ66fuepF9uP1d1vD4KrKcYinO649 I7vfPWioUrC1vgV27HZfLbv4Fs0uwl8aRRpDLzNM4INBLrzJjBySMcz1

În continuare minimalist

Din amenajare pentru un dormitor mic nu lipsi stilul minimalist, deoarece acesta poate avantajează cel mai bine spațiile de dimensiuni reduse. Cu accent pe alb, materiale naturale și soluții care avantajează orice formă de camere, minimalismul te ajută să pui la cale un decor original.

Decorațiunile de interior pentru dormitoarele mici sau înguste trebuie să fie cât mai puține și să te concentrezi pe tipul de mobilier ales. De multe ori poate fi o idee bună să optezi pentru mobilul făcut la comandă, pentru a folosi fiecare centimetru cu potențial.

NIluTNpIvxpA5T4C59AS4Aoc0QftR505ZMJ8KyRvrXO3lBK D V36WvTQA2O QJkibYp4 E GzCnfzFsNnljYLe450rbdz9yIFBqTmJxK8c5B5yKHrXKbhxYXEbtKdgFQdgTp1Gr

Stilul minimalist se regăsește, ca elemente, și în cel scandinav, Dacă nu vrei să alegi simplitatea înainte de toate, dă-io notă cât mai călduroasă și primitoare și amenajare în stil scandinav . Acesta este minimalist, dar confortabil și primitor.

Poți face această combinație cu ajutorul decorațiunilor pufoase, a păturilor și a pernelor din lână, iar vara să le înlocuiești cu alte materiale naturale precum inul.

Sfaturi și recomandări pentru amenajare

Iată câteva sfaturi și recomandări, care te vor ajuta să pui bazele amenajării tale de vis:

  • Alege covoare înguste și mici pentru fiecare parte a patului, în locul unui covor de dimensiuni mari.
  • Decorează cu oglinzi, pentru a oferi iluzia spațiului, din punct de vedere vizual.
  • Alege mobilă cu spații de depozitare.
  • Include în camera mică draperii și perdele albe.
  • Alege aranjamente pentru dormitor albe sau transparent.
  • Concentrează-te pe calitatea produselor și alege un pat tapițat de calitate.

Compromisurile sunt inevitabile, dar optează pentru piesele care te ajută să faci dormitorul în care vă faceți plăcere să vă odihniți în fiecare seară.

Gândește-te la funcționalitatea pe care o oferă fiecare corp de mobilitate și la efectul pe care îl are în spații textile, înainte de a pune accent doar pe gusturile tale estetice.

De asemenea, optează pentru piese din materiale rezistente, de calitate și durabile, care se potrivesc în stilul de decor al casei tale.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu