Casa de vacanță este visul oricărei familii. Nu doar achiziția locuinței perfecte este un proces complex, dar și amenajarea ei întrunește toate condițiile pentru a deveni un proiect ambițios. Depinde foarte mult de locul în care se află casa de vacanță, de stilul personal, dar și de designul construcției pentru ca ideile de amenajare pentru casă să poată fi integrate armonios.
Cuprins:
Idei amenajare casă de vacanță: Sfaturi și recomandări
Lucruri de care să ții cont în amenajarea casei de vacanță
Amenajarea casei de vacanță în funcție de zonă
Amenajarea casei de vacanță în funcție de stil
După ce primul pas, cel de achiziție a casei de vacanță a fost realizat, ideile de amenajare sunt extrem de importante, pentru ca rezultatul final să fie pe placul proprietarului, iar structura să ofere cu adevărat confortul și relaxarea de care deținătorii locuinței au nevoie.
Conceptul de casă de vacanță este idilic, dar amenajarea trebuie să țină cont de câteva criterii, astfel încât locuința să deservească cu adevărat scopului. Îți prezentăm în continuare câteva variante și sfaturi amenajări interioare pentru case de vacanță situate în diferite zone, ținând cont și de stilurile predominante în designul interior.
Orice idei de interioare case crezi că ai, înainte de a le pune în practică, fă o documentare atentă și planifică totul cu grijă.
Casa de vacanță ideală este situată într-o zonă în care te simți bine, relaxat și care de regulă reprezintă opusul casei în care locuiești zi de zi. Amenajarea casei de vacanță este un concept diferit de reședința familiei, iar pentru ca visul să se materializeze rapid sunt câteva elemente de care nu trebuie să uiți. Putem vorbi de interioare case simple sau de interioare case grandioase, dar tot trebuie să ții cont de câteva criterii.
Evident, totul se învârte în jurul banilor, iar amenajarea casei de vacanță trebuie să fie prevăzută într-un buget strict, pentru ca visul frumos să nu se transforme într-un coșmar, ce te poate lăsa fără banii necesari altor activități.
Este important să încerci să armonizezi stilul casei cu zona în care aceasta se află. Cu alte cuvinte, o amenajare în stil Hawai nu se potrivește într-o zonă de munte, indiferent cât de mult îți dorești să ai mare și munte în același loc.
Dacă ai cumpărat casa în scop propriu, poți alege orice stil de amenajare interioară care să te ajute să te relaxezi și să te simți bine, ori de câte ori vei avea o vacanță și o vei folosi. Dacă o transformi într-un business, adică alegi să o închiriezi, când nu o folosești, trebuie să acorzi un plus de atenție designului interior, astfel încât să poți atrage clienți din categorii diferite.
Suprafața casei de vacanță va dicta și modul în care poți să îți pui în practică ideile. Dacă ai un spațiu mic nu este indicat să aglomerezi camerele cu multă mobilă. Până la urmă scopul casei este acela de a te relaxa, iar pentru aceasta nu ai nevoie de foarte multe piese de mobilier.
Dacă ai o casă de vacanță la mare sau una la munte ar fi perfect să pui în valoare locuința, ținând cont de peisaj, astfel încât priveliștea să poată fi admirată, iar casa să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.
Apropierea de mare, scoici, odgoane, frânghii și plase de pescuit oferă un peisaj idilic, dar care ar fi bine să fie prezent doar în împrejurimile casei. În interior, casa de vacanță poate să fie amenajată ținând cont de culorile mării, care se pot regăsi în piesele de mobilier, dar și în culoarea pereților sau a podelelor. Totuși, culorile să fie armonizate, orice intensitate temperată, pentru echilibru cromatic și uniformitate.
O casă de vacanță la mare, ideală, are o terasă generoasă de pe care pot fi admirate răsăritul și apusul soarelui, aici fiind locul perfect pentru prânz și cină. Dacă ai ocazia și posibilitatea, schimbă peretele care duce pe terasă cu unul din sticlă pentru cât mai multă lumină naturală, dar și pentru o trecere lină spre nisip și apă.
Mobilierul necesar unei case la mare trebuie să fie ușor, piesele pot fi în culori pastelate sau intense, pentru o senzație de confort și de bună dispoziție. Un living care să conțină o măsuță de cafea inspirată din designul unei nave sau o canapea realizată din lemnul unei bărci mai vechi, recondiționat, vor conferi un parfum aparte locuinței.
Pe de altă parte, dormitorul poate fi simplist, un pat mare pe mijloc, un dressing și câteva dulapuri suspendate pentru haine și alte lucruri, sunt mai mult decât suficiente.
În același timp, perdelele vaporoase, produse și accesorii din cânepă și in, conferă interiorului un mediu cald și armonia de care ai nevoie pentru o vacanță de neuitat.
Bucătăria trebuie să conțină toate echipamentele electrocasnice necesare pentru realiza unor mese rapide, mobilierul putând fi confecționat în stil nautic.
Pentru baie însă, ideal este să optezi pentru duș, un instrument sanitar practic pentru a îndepărta rapid nisipul nedorit de pe piele. Dacă spațiul este generos, pe două nivele sau ai 2 băi, o cadă pentru momente reconfortante este un must-have.
O cabană amenajată în stil clasic poate fi o idee pentru casa de vacanță de la munte. În general o astfel de locuință, într-o zonă muntoasă, conține foarte mult lemn, atât la interior, cât și la exterior. Mobilierul ar trebui să fie din lemn masiv și piele pentru living, iar dormitorul trebuie să conțină piesele strict necesare - pat mare, pe mijlocul camerei, dressing sau dulapuri, rafturi suspendate.
Bucătăria de asemenea trebuie să urmeze stilul amenajării din restul casei, cu mobilier masiv din lemn, poate ceva mai închis la culoare cu accente de culoare. Baia poate fi oricum vă doriți, cu cabină de duș sau cu cadă, dacă puteți să aveți și un perete transparent pentru a admira priveliștea din cada plină cu spumă.
Pentru o astfel de casă de vacanță din lemn, mobilierul trebuie să fie confecționat din materiale naturale - lemn, piatră, marmură, conifere, frunze uscate, care să prelungească mediul natural exterior, în interiorul livingului.
Elementul care nu poate lipsi dintr-o casă de vacanță la munte este șemineul, o piesă de design elegantă, utilă, iar dacă nu este electric, va fi cu atât mai bine. Un decor somptuos va fi dat de fotoliile masive, care pot fi așezate în apropierea șemineului sau a ferestrelor.
Dormitorul poate avea orice stil, dar mobilierul trebuie să fie masiv și să conțină doar piesele necesare. Dacă ai ales mobilierul pentru living și dormitor în culori ceva mai închise de maro, vișiniu, grena, atunci optează pentru decorațiuni din lemn, vintage, fără a apela la capete de animale împăiate sau coarne montate pe diverse suporturi.
Culorile de pe pereți și podea pot fi deschise, calde, pentru un plus de armonie și echilibru cromatic.
Orice decorațiune sau chiar piese de mobilier realizate din materiale existente în mediul înconjurător vor face ca atmosfera să fie una potrivită, caldă, care să îmbie la odihnă.
Extra sfat: casele de la munte pot fi destul de răcoroase, așadar centrala termică și izolația bine făcută sunt esențiale. Deși poate fi plăcut să ai piatră pe jos, ține minte că va fi destul de rece și vei avea nevoie de covoare pufoase pentru protecția picioarelor.
Doar pentru că se află într-o zonă rustică, amenajarea casei de vacanță de la țară nu trebuie neapărat să respecte stilul local. Poți gândi un concept modern, cu design eclectic, ce ți se potrivește, pentru a te simți perfect.
Poți utiliza o gamă variată de idei pentru amenajări interioare casă la țară, limita fiind dictată de gusturile personale. Poți însă să acorzi o mai mare importanță amenajării și dotării bucătăriei pentru că aici nu vei avea acces la livrări prea ușor și va trebui să îți pregătești propriile mese.
Decorul magnific de țară trebuie întregit cu o sobă de teracotă sau un cuptor de lut. Bucatele vor fi cu mult mai savuroase dacă le pregătești la cel din urmă.
Lemnul, dar nu neapărat cel masiv, merge de minune într-o casă la țară, dar fără a opta pentru prea multe piese de mobilier.
O casă de vacanță la țară poate fi ideală pentru o familie cu mulți membrii care își doresc să se întâlnească și să petreacă câteva zile împreună, cu diverse ocazii.
Pentru aceasta, spațiul de living generos, poate fi amenajat în stil modern, cu mobilă în stil modern, poate chiar industrială, fără a se crea impresia de aglomerare. O canapea mai mare sau poate două, o bibliotecă cu cărți și o zonă de dining mai mare, sunt perfecte. Dormitoarele pot fi amenajate simplu, cu mobilă modernă, multifuncțională.
Bucătăria poate fi și ea modernă, dar păstrând totuși anumite aspecte din mediul înconjurător - cuptor sau aragaz vechi, recondiționat, oale și tigăi specifice zonei rurale, borcane cu murături și alte produse conservate.
Culorile alese, atât pentru mobilier, cât și pentru mediul înconjurător, pot fi în tenta care îți face plăcere, ceva mai vesele, pentru că o casă de vacanță trebuie să îmbie la relaxare și confort și prin nuanțele folosite.
Stilul scandinav se remarcă prin mobilier destul de simplist, confortabil, din materiale de foarte bună calitate, cu texturi naturale, pentru un confort sporit. Culorile și accesoriile folosite trebuie să creeze impresia de spațiu, motiv pentru care sunt în nuanțe deschise.
Renunțarea la pereți este o caracteristică a stilului, care poate însemna un living comun cu bucătăria pentru un spațiu vast, cu multă lumină naturală.
Pe lângă naturalețea lor, toate obiectele din interiorul unei locuințe de vacanță în stil scandinav sunt alese și pentru funcționalitatea lor. Chiar dacă este un stil minimalist, dar modern, piesele de mobilier pentru fiecare cameră în parte trebuie alese în nuanțe calde, cu una sau mai multe tonuri de bază, accentele de culoare fiind destul de discrete.
Stilul scandinav existent în interiorul casei poate fi regăsit și la exteriorul locuinței, simplitatea, culorile deschise și cărămida pot fi elemente de referință, alături de alte materiale naturale utilizate la construcție.
Extra sfat: stilul scandinav este potrivit atât pentru amenajări interioare case mici, cât și pentru locuințele spațioase.
Stilul rustic se regăsește la casele din mediul rural, dar și la cabanele din zonele ceva mai izolate, din zona montană. O casă la țară poate fi amenajată în stil rustic, cu o sobă cu motive tradiționale românești, caracteristică zonei, poate chiar o piesă veche recondiționată de meșterii locali și perfect funcțională.
Același lucru poate fi valabil și pentru o cabană la munte, care să aibă un superb șemineu pe lemne, pentru a resimți atât căldura, cât și mirosul inconfundabil de lemn, în serile reci, cu o băutură caldă alături.
Deși vorbim de stilul rustic, acest lucru nu înseamnă că decorațiunile vechi nu pot fi combinate cu cele noi, iar confortul pieselor de mobilier moderne nu se poate împleti armonios cu al celor vintage. Poți utiliza decorațiuni naturale, frumos create de meșterii locali, sau poți face tu un astfel de proiect, dacă ai răbdare și vrei o relaxare activă în vacanță.
Paturi călduroase, canapea în living cu blană, fotolii din lemn masiv cu piele, alături de alte piese de mobilier din lemn sunt perfecte pentru a ilustra stilul rustic.
O bucătărie cu elemente locale, în alb, poate întregi confortul, oferind funcționalitate și modernism locuinței rustice. Pentru că avem case rustice în zone cu multă verdeață, în apropierea unei păduri sau lângă un lac, liniștea și aerul curat te vor determina să acorzi o atenție sporită și exteriorului, nu doar designului interior. Florile și alte plante ornamentale trebuie neapărat să te înconjoare și poate să se regăsească și în interior.
Materiale pe care trebuie să le folosești sunt lemnul, cărămida, piatra și alte produse naturale, nefinisate. Totuși anumite decorațiuni moderne pot fi integrate cu succes în stilul rustic, pentru un plus de confort.
Stilul modern este reprezentat de formele clare cu linii drepte și foarte puține decorațiuni și accesorii. O casă de vacanță în stil modern poate avea la interior piese de mobilier cu suprafețe plane, aerisite, confecționate din țesături simple, în culori neutre.
Practic, stilul modern înseamnă să apelezi la culori neutre sau nonculori, atât pentru mobilier, cât și pentru nuanțele folosite la podele, pereți, tavan.
Încăperile pot fi generoase, aerisite, prin dispariția unor pereți interiori, astfel că livingul este deschis și îmbinat perfect cu bucătăria, iar dormitorul sau dormitoarele pot fi situate la alt nivel, separate cumva de restul casei sau casa de vacanță poate fi dispusă după structura unui duplex.
Mobilierul din lemn masiv va fi combinat cu accesoriile metalice, pentru un plus de rafinament. Catifeaua merge de minune alături de aceste elemente, iar dacă alegi scaune cu tapițerie din catifea în culori puternice, armonia va fi cu atât mai bună. O canapea din catifea, într-o culoare frumoasă, unică, poate să te îmbie la relaxare.
Paturile din dormitor, somptuoase, trebuie alese în culori agreate de fiecare persoană în parte, cu tapiserie sau doar din lemn. Dormitorul poate conține și alte piese de mobilier necesare, în funcție de spațiu și de stilul ales pentru decorarea încăperii.
O casă de vacanță în stil modern poate avea un spațiu generos în exterior pentru un foișor sau o terasă, dar poate fi și locul ideal pentru construcția unei piscine, ideale pentru relaxare.
Stilul modern oferă posibilitatea îmbinării materialelor și texturilor neașteptate, pentru a crea zone magice de confort, în conformitate cu nevoile și personalitatea proprietarilor.
Extra sfat: mizați și în acest caz pe lumină naturală, dar utilizați și corpuri de iluminat moderne, pentru o ambianță plăcută seara.
Idei amenajare casă se regăsesc pe toate platformele online, dar și în magazinele producătoare de mobilă. Amenajarea casei de vacanță nu este însă o misiune simplă, mai ales că trebuie să ții cont de locul în care se află casa, de stilul care îți place, de suprafața imobilului, dar și de buget. Deși poate că îți pare scump să mobilezi o casă de vacanță cu mobilă din lemn masiv, de calitate, te asigurăm că alegerea este una bună. Durabilitatea și rezistența mobilei din lemn masiv sunt incontestabile, iar rafinamentul este garantat.
Poți utiliza idei de amenajare casă variate pentru locuința de vacanță. Stilurile abordate trebuie să îți ofere confort, pentru momente de relaxare.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu