Amenajarea unui dormitor alb: Idei si sfaturi pentru o încapere de vis - Tamos

07/10/2021
Amenajarea unui dormitor alb:

Un dormitor alb este o alegere ideală pentru a crea un mediu relaxant și potrivit pentru somn. Cu accesoriile potrivite și mobilier adecvat, un dormitor alb poate reprezenta un spațiu cald și primitor. 

Albul este o nuanță liniștitoare pentru a crea un refugiu liniștit, pentru a te odihni și a-ți încărca bateriile. Va trebui să acorzi puțină atenție detaliilor, pentru a evita crearea unui cadru prea strict. Câteva accente de gri vor da o notă mai moale dormitorului, dar vor respecta tema inițială. Mobilierul cu  oglinzi și lămpile cochete vor adăuga elemente interesante acestui stil clasic. 

Pentru un aspect interesant, alege materiale diferite care reprezintă un mod excelent pentru un design alb. Pernele tricotate, păturile de lână, covoarele groase adaugă stil unui decor complet alb. 


Caracteristicile dormitorului alb

 

Stilul scandinav

Reprezintă exemplul ideal despre cum poate un dormitor alb să fie confortabil și primitor. Alege lambriuri de lemn vopsite în alb, covoare cu desene specifice, dar și mobilier care reflectă lumina. Stilul scandinav este un aspect practic, ușor de obținut și de păstrat, iar asta îl face ideal pentru amenajarea unui dormitor. 


Accente de culoare

Dacă îți dorești o atmosferă de coastă, accentele mai închise de culoare pot fi utilizate într-o schemă de decor complet albă. De la mobilier la decorațiunile interioare, pentru obținerea de contrat și echilibru vizual.

 

Strategia ton pe ton

Un dormitor elegant, cu mai multe tonuri de alb va păstra lucrurile răcoroase. Nuanțele de fildeș sunt cremoase și calde, iar o cuvertură texturată aruncată pe patul alb, va oferi un contrast ușor de nuanțe, fără a periclita ideea de all white. 


Folosește lemn alb

Dacă îți dorești o cameră rustică și plină de farmec, folosește lemnul vopsit în alb, o combinație întotdeauna câștigătoare. Peretele si fereastra albă sunt ca o pânză albă, unde mobilierul poate ieși în evidență, devenind punctul focal. Adaugă jaluzele albe și pardoseală din lemn vopsită în aceeași nuanță, iar efectul pe care ți-l dorești va fi complet. 

 

Dormitorul In Alb Caracteristici

Stilul glamour

Dacă îți place eleganța și îți dorești să adaugi decorațiuni argintii, aurii sau de sticlă, atunci poți opta liniștit pentru stilul glamour. Nu trebuie să-ți fie teamă că vei afecta în vreun fel albul din dormitor, va trebui doar să te axezi pe un stil mai nișat, respectiv glamour de lux. În aceste dormitoare albe, patul este obiectul central, cu cât mai mare cu atât mai bine.

Pentru a păstra functionalitatea dormitorului, asigură-te că rămâne destul spațiu disponibil pentru a putea circula nestingherit în cameră. Dacă dormitorul tău este mare, poți alege cu ușurință un pat king-size, iar mobilierul tapițat poate fi cea mai bună opțiune. O noptieră cu oglindă și un scaun asortat cu patul, reprezintă un alt element caracteristic unui dormitor alb în stilul glamour. Pentru detalii în plus, te poți orienta și către mobilierul alb cu sculpturi. 


Vopsește tavanul în altă culoare

Vei obține un dormitor elegant, cu tavanul argintiu, de exemplu, care conferă un contrast rece. Un șemineu din marmură albă, un candelabru de sticlă, oglinzile mari și o masă de toaletă cu oglindă, se vor potrivi perfect cu tavanul tău special. 


Păstrează un perete cu cărămida vopsită în alb

Este o asociere întâlnită de obicei în stilul industrial, însă în funcție de restul amenajării, poate fi încadrat în orice alte opțiuni. Pereții din cărămidă naturală au un aspect robust și aspru, care oferă răcoare. Cărămida naturală nu este potrivită pentru un dormitor, însă dacă este vopsită în alb, va primi o senzație texturată, iar efectul ei va fi unul cald. 


Amenajare dormitor alb: Piese de mobilier recomandate


Pat tapitat SERENA cu suport saltea fix

Patul matrimonial tapitat SERENA are suport pentru saltea fix și este fabricat din piele eco Alb Fildeș. Este mobilier kit, se livrează demontat, ambalat în cutii de carton.

Kitul conține schița montaj, feronerie, certificat garanție și conformitate. Sistemul de susținere este din structura PAL. Suport saltea din plăci PAL cu distanța pentru aerisire. Cusaturile de tapițerie au bandă de întărire.


Noptiera MONTELLO 2 sertare, Stejar, Alb lucios

Noptiera MONTELLO 2 sertare

Este mobilier kit care se livrează demontat, ambalat în cutii de carton. Are dimensiunile: lungime 50 cm, adâncime 40 cm și înălțime 44 cm. 

Este realizat din următoarele materiale: PAL dublu melaminat 16mm, PAL dublu melaminat 25mm, fronturi MDF frezat / infoliat - Gloss, balamale cu sistem amortizare - Hafele Germania.


Set dormitor MATERA

Dormitor MATERA, pat tapitat piele eco Alb

Dormitorul MATERA este format dintr-un pat matrimonial tapițat, cu somieră și ladă depozitare, dulap uși culisante, 2 noptiere cu sertare.

Patul dublu de 2 persoane poate avea dimensiuni interioare de 140x200cm,  160x200 cm sau 180x200cm. Dimensiuni exterioare pat 150x220cm, 170x220cm sau 190x220cm.

Noptiera cu sertar are dimensiunile de 50x40x52cm.


Dormitor alb: Greșeli de evitat în amenajare

Prea multe perne decorative

Deși pernele sunt un element decorativ care nu trebuie să lipsească din nicio casă, prea multe pot oferi camerei o senzație aglomerată. Nimeni nu va mai aranja patul, deoarece este nevoie de prea mult timp pentru a pune totul la locul lui. De cele mai multe ori, pernele ajung pe podea sau vor fi aruncate pe un fotoliu sau scaun disponibil în cameră. Pentru că nu există prea mult spațiu de depozitare în dormitor, pernele mai mult vor încurca, după ce va trece entuziasmul de la început. 


Un covor prea mic

Rolul unui covor este atât estetic, dar și funcțional. Un covor cu dimensiuni prea mici, nu doar că va lăsa multe zone neacoperite, astfel încât va fi incomod să mergi desculț, dar va face camera să pară mai puțin confortabilă. În special în dormitor, covorul trebuie să acopere majoritatea podelei. Pentru o dimensiune exactă scade din suprafața camerei câte 6 cm pe fiecare latură, iar asta va fi mărimea covorului perfect.


Prea multe obiecte care se potrivesc

Un dormitor asortat 100% este ca și cum te-ai îmbrăca de sus până jos în haine făcute din același material. Este obositor, lipsit de gust și neatrăgător. Din acest motiv, seturile de obiecte decorative și chiar de mobilier sunt ceva pe care designerii de interior ne sfătuiesc să evităm. Alegând această variantă, camera va fi lipsită de personalitate, iar atmosfera va fi plictisitoare. 

Iluminare slabă

Un set de lumini care să ofere toate variantele de care ai nevoie, este format dintr-o lampă de tavan, un lampadar și veioze pe fiecare latură a patului. Când vine vorba despre veiozele pentru noptieră, nu achiziționa două stiluri sau înălțimi diferite, deoarece se va pierde întreg echilibrul camerei. Lampa de tavan nu trebuie să fie foarte mare, disproporționată față de dimensiunea camerei, deoarece copleșește spațiul. Vei dori să ai destulă lumină atunci când te îmbraci sau când citești, dar în același timp să obții varianta perfectă, care să nu te deranjeze atunci când vrei să te odihnești. Este esențial să obții un echilibru adecvat între stil și funcțional. Full White Dormitory Design

Oglindă incorect poziționată

Orice cameră poate beneficia de montarea unei oglinzi mari, deoarece aceasta oferă luminozitate și creează senzația de spațiu. Regulile din Feng Shui spun că nu ar trebui niciodată să așezăm o oglindă acolo unde poate fi văzută din pat. Asta deoarece reflecțiile din oglindă te vor face să îți imaginezi că există și alte persoane în cameră, iar liniștea ta mentală și procesul de odihnă vor avea de suferit. 

După o zi agitată, tot ce îți dorești este un somn odihnitor. Un dormitor complet alb este o evadare liniștitoare, care te îmbie să îți golești mintea și să te relaxezi necondiționat. Dormitoarele albe sunt simple, dar cu siguranță nu sunt plictisitoare. Detaliile luxoase, mobilierul frumos și elegant, obiectele decorative care atrag atenția într-un mod plăcut, fac din aceste dormitoare destinații de vis, unde să îți poți petrece noaptea. 

Există un motiv pentru care hotelurile dar și designerii de interior de top preferă utilizarea albului exclusiv pentru amenajarea dormitoarelor: este vorba despre o culoare neutră, care se potrivește perfect cu orice și face ca un spațiu să se simtă curat, luminos și aerisit. 

 La finalul unei zile lungi, cel mai potrivit loc pentru a-ți încărca bateriile este un dormitor alb, amenajat cu detaliile menționate în acest articol, care îl vor ajuta să devină cel mai primitor și confortabil spațiu din casa ta.