Tipuri de saltele. Caracteristici, avantaje, recomandări - Tamos

30/12/2022

Cuprins:

Tipuri de saltele. Caracteristici, avantaje, recomandări

Tipuri de saltele de pat

Saltele cu arcuri

Saltele cu spumă

Saltele din latex

Saltelele hibride

Cum alegi cea mai bună saltea de pat

Greutate

Dimensiune

Buget

Recomandări de îngrijire a saltelei de pat

Tipuri de saltele de pat

Un somn bun depinde și de tipul de saltea utilizat și de înlocuirea în timp util a acesteia. Poți alege o saltea cu arcuri sau din latex, cu spumă de memorie sau o saltea hibridă.

Saltele cu arcuri

XFi4qhYbZgCiR4vQXPvivhjkI A NytHUIQbVRSBcaCuT9PnJf UbcmI2cuI0sxS5EkqarGxu6433MLdXjRveNwyrq0UBTum0jTtOYJI4R7N1f V1xY6XYKD WhYnV7SzrO4HNqXPoG2plgXJ6AG26ZJV VP0 EEMT01QJ KaRN17S17z3 9NMEDZpKsg

Acestea sunt fabricate cu un sistem principal de sprijin cu arcuri care nu se deformează ușor și pot susține o greutate mare. Saltelele cu arcuri prezintă un suport puternic pentru corp.

Saltele cu spumă

ImDe5mGWzR5JV8HBNNKC EqEfxNUwahtKUMlJ6qneOmxQOVDT2o2psM9QLfcfyIcVSulQVbWFIvkDRibUAvY1s8UqCb7Z J5oyO1 GYLf8 PojsaxerMf44gLaH8kzrWe4YMAqA5 N2BnJymdiAc0AxAEsm9quOJzzFVKgaRENmfnifm4rMv8XF2emJ ZQ

Saltelele cu spumă de memorie pot fi de mai multe tipuri în funcție de numărul de straturi de spumă, densitatea, calitatea materialului folosit. Saltelele cu spumă sunt concepute pentru a urma linia corpului pe durata somnului.

Saltele din latex

XiMe7fdDyaW6NibeZdwyP70LC8mTzVKOXrZ1R86FelV HIkJhJkkbI9V91caEW6NDF ItWN255okFjLUfGE9Vu7NPltphkYOuNRlQF Pr9wiMdnQLy33KKMzLo5eekg0LzdlPNVscSH17YCtzYtGJedfyXaf9iKcmBR5ZykBWBvdYSwx7mRH6ObTp43xfw

Saltelele din latex sunt mai flexibile decât de saltelele cu arcuri, având capacitatea de a se mula pe articulațiile corpului.

Saltelele hibride

BhG8lzGQbzgOW44YYRdPsCksVf0tPc5lpH 6VTNL9EuSr2e0mj0w1jihRjqetq KZO VDApsFEB8sysNOpkPyHJ2YoTpqoQ1BklDBMKAHTb3qMgDCdyRwoeTJ774VTzEsHuINgwSCy2M4JGo38WV7sCrcIpQqHRbF5tUkiO58xjKRC9l Q8W37BdsBtooA

Saltelele hibride combină straturile cu spumă sau latex cu arcurile pentru a oferi un amestec de flexibilitate și stabilitate.

Cum alegi cea mai bună saltea de pat

Există cu siguranță cea mai bună saltea, potrivită pentru fiecare persoană! 

Greutate

 

O saltea medie poate cântări între 17 și 70 kg. Dimensiunea saltelei este un factor determinant în ceea ce privește greutatea sa, la fel ca și materialul din care este fabricată. 

Iată cum poate varia greutatea în funcție de tipul de material folosit:

 • Saltea cu arcuri. Aceste saltele sunt ușoare și relativ ușor de manevrat, deoarece au o structură deschisă și aerisită.
 • Saltea cu spumă. În timp ce cuvântul spumă ne-ar putea face să ne gândim la produse „ușoare”, merită subliniat faptul că saltelele din spumă cu memorie sunt printre cele mai grele de pe piață. „De vină“ unt straturile de spumă care cântăresc mai mult decât saltelele standard cu arcuri, de exemplu.
 • Saltea din latex. Considerate ca fiind foarte durabile, saltelele din latex sunt totuși printre cele mai grele de pe piață.
 • Saltea hibridă. Aceste saltele pot cântări la fel de mult ca saltelele din latex și sunt mai dificil de manevrat. Ele sunt folosite foarte des în sistemul hotelier.

Dimensiune

 

Salteaua ar trebui să se încadreze perfect în somiera patului și să aibă o lungime cu cel puțin 15 cm mai mare decât înălțimea ta. Dimensiunile saltelelor pot varia în funcție de dimensiunea patului, modul de amenajare a dormitorului și de persoanele care le utilizează:  

 • pentru bebeluși: 60 x 120 cm sau 70 x 140 cm;
 • pentru copii de peste 2 ani: 80 x 160 cm;
 • pentru adulți, pat single: 70 x 200 cm, 80 x 190 cm, 90 x 190 cm sau 100 x 190 cm;
 • pentru adulți, pat dublu:140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm sau chiar 200 x 210 cm.

Buget

 

Unul dintre cele mai accesibile tipuri de saltele de dormit tinde să fie cel cu arcuri, însă acestea se și pot strica destul de ușor.

Saltelele din spumă cu memorie pot fi destul de accesibile și îți pot oferi mai mult confort decât saltelele cu arcuri. 

O saltea economică are o durată de viață de  5–8 ani. O saltea ergonomică premium de calitate poate avea o durată de viață de peste 10 ani.

 

Prețurile saltelelor se bazează pe următoarele variabile:

 • Dimensiune: o saltea de dimensiuni mai mari costă mai mult deoarece încorporează mai mult material.
 • Materiale: saltelele mai economice folosesc mai multe materiale de bază, cum ar fi spuma sau arcurile. Saltelele de calitate premium pot folosi latex și alte materiale de înaltă calitate, cum ar fi bumbacul organic sau lâna.
 • Tipul de magazin: Locul din care achiziționezi salteaua poate afecta foarte mult și prețul. Analizează prețurile online și la magazin, cât și tipul de magazin.
 • Politici: orice companie care oferă politici flexibile de returnare și garanții generoase comercializează produse la prețuri mai mari față de cele care nu oferă perioade de garanții de lungă durată.

Recomandări de îngrijire a saltelei de pat

 

2XWf Dip9e8ZscNW17AiSBxhB CGKI4iNLXl3tTXjZqMp1zwmT5iZ D O 46wT4UQdkAeIgkFAJgPqpD8Zw FKwDBZDjG5yxhXu7B650paiHsqqx2mnCEYjNRWaEI0EOaMChVOOxk7OkZBW6faDLij6rFjMYncW1jQQynBUnTi XPrBdDjN8WdbrjhWeBw

Pentru a menține salteaua în stare bună și pentru a-i prelungi durata de viață, iată câteva sfaturi generale:

 • evită să îndoi salteaua sau să sari pe ea;
 • spală lenjeria de pat la fiecare 1-2 săptămâni;
 • folosește un cearșaf pentru saltea pentru a o proteja împotriva petelor;
 • curăță salteaua dacă se pătează;
 • lasă salteaua să respire permițându-i să se aerisească pentru o vreme în fiecare zi;
 • rotește în mod regulat salteaua, urmărind indicațiile de pe etichetă.

 

Saltelele din spumă sau latex noi trebuie rotite la fiecare 6 până la 12 luni, în timp ce o saltea mai veche trebuie rotită la fiecare 2 până la 6 luni.

Majoritatea saltelelor trebuie înlocuite o dată la 8 ani, indiferent de compoziția materialului, pentru a te asigura de confort și igienă optime. Cu toate acestea, durata de viață a unei saltele depinde de mai multe lucruri, inclusiv de cât de des este folosită, de greutatea pe care o poartă, de frecvența curățirii și aerisirii sale și de eventualele daunele la care a fost supusă.

 

Salteaua ar trebui curățată aproximativ la fiecare 6 luni. Consultă producătorul pentru a afla cel mai bun mod de a menține salteaua curată, întrucât fiecare model are instrucțiuni specifice de îngrijire. Pentru cele mai multe saltele, utilizatorii pot urma unele linii directoare generale:

 • Pentru a menține salteaua curată, primul pas este să îndepărtezi și să speli toate așternuturile, inclusiv cearșafurile, fețele de pernă și păturile. Dacă salteaua are o husă detașabilă, se poate îndepărta și spăla.
 • Folosește un aspirator pentru a aspira suprafața și părțile laterale ale saltelei.
 • Șterge petele cu o soluție specială de curățat saltele. Ai grijă să nu umezești suprafața prea mult, mai ales dacă este o saltea cu spumă.
 • Lasă să se usuce, apoi aplică bicarbonat de sodiu pe suprafață pentru a absorbi orice mirosuri persistente. Lasă câteva ore salteaua să se aerisească, apoi aspiră bicarbonatul de sodiu. 
 • Repetă procesul pe cealaltă parte.

 

Curățarea regulată a așternutului, rotirea saltelei și îndepărtarea prafului și a murdăriei vor prelungi durata de viață a acesteia. De asemenea, este important să folosești salteaua de dormit cu o bază adecvată corpului și greutății tale. Dacă te trezești cu durere de spate sau rigiditate sau nu te simți odihnit atunci când te trezești, însemnă că poate ar fi timpul să iei în considerare cumpărarea unei saltele noi. Te așteptăm în magazinele Tamos pentru a-ți prezenta saltele de calitate, potrivite nevoilor tale.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu