Idei pentru depozitarea jucăriilor. Cele mai practice soluții pentru a păstra totul în ordine - Tamos

12/10/2022
idei-pentru-depozitarea-jucariilor

Atunci când devii părinte, știi că viața ta se va schimba într-o mulțime de feluri. Dar nimeni nu îți spune cât de mult te vei chinui să păstrezi ordinea în casă sau că fiecare cameră va fi plină cu jucării aruncate în toate direcțiile. 

Odată ce ajungi să te confrunți cu această problemă, îți dai seama că lucrurile trebuie ținute sub control, altfel totul o ia razna. Ai nevoie de idei și soluții pentru depozitarea jucăriilor, astfel încât casa voastră să rămână o oază de liniște și relaxare, în care vă puteți încărca bateriile după o zi lungă și stresantă. 


Idei pentru depozitarea jucăriilor: soluții practice

Folosește un organizator pentru cărți

Întotdeauna, cărțile se așază vertical, având cotorul în afară. Această regulă trebuie respectată și când vine vorba despre cărțile copilului tău, deoarece este cel mai ușor mod în care el va putea să le ia singur de pe raft. De asemenea, această modalitate de stocare a cărților le protejează forma, permițându-le să se sprijine între ele. Încearcă să nu le înghesui prea tare, fiindcă se pot deforma. 


Alege cutiile pentru depozitare cu roți

Spre deosebire de cutiile simple, cele cu roți sunt mult mai ușor de deplasat, astfel încât cel mic va putea să se joace în orice cameră își dorește. În plus, dacă jucăriile sunt depozitate în cutii cu roți, care sunt puse într-o debara, pe hol, el va putea să tragă cutia la el în cameră, unde se poate juca în voie. Cutiile sunt soluția ideală de organizare a jucăriilor, deoarece vei putea să le pui pe cele similare împreună. În plus, îl vei încuraja pe cel mic să lase întotdeauna ordine în urma lui, când termină de jucat. De asemenea, păstrarea jucăriilor în cutii le ajută să rămână într-o stare bună pentru mai mult timp, prelungindu-le durata de viață. 


Optează pentru scaunele cu spațiu pentru depozitare

Orice casă va beneficia de spații suplimentare de depozitare, mai ales atunci când sunt multe jucării la mijloc. Dacă vrei să alegi o metodă inteligentă, optează pentru scaunele cu spațiu de depozitare inclus. Nu doar că sunt ideale atunci când ai prietenii în vizită, dar vei putea pune în interiorul lor o mulțime de jucării care, altfel, ar sta întinse prin toată casa. Aceste modele de scaune sunt multifuncționale, având atât rolul de depozitare, cât și de decorarea a casei. Poți găsi scaune cu spațiu de depozitare în mai multe forme, dimensiuni și culori, cu diverse texturi și materiale, astfel încât să se potrivească perfect cu interiorul casei. 


Piqsels

Grupează jucăriile după funcționalități

Este cea mai eficientă metodă de a organiza jucăriile. Le poți grupa în câteva categorii ușor de reținut, cum ar fi: jucăriile de construcții, jucării muzicale, jucării educaționale, jucării pentru art & craft, jucării pentru exterior etc. 


Găsește un loc pentru fiecare jucărie

Copiii se dezvoltă cel mai bine într-un mediu ordonat, care îi ajută să gândească strategic. Asta înseamnă că modul ideal pentru a-i organiza lucrurile celui mic începe prin stabilirea unui loc pentru fiecare obiect, în principal prin achiziționarea unui mobilier pentru depozitare jucării. În acest fel, rutina de la finalul sesiunilor de joacă va fi mult mai ușoară, deoarece copilul va ști cu exactitate unde trebuie să pună lucrurile, iar casa va rămâne ordonată. 


Piqsels


Donează jucăriile vechi

Chiar dacă nu le mai folosesc, puștilor le este greu să renunțe la jucăriile lor dragi. Atunci când casa este supraaglomerată sau dacă juniorul a depășit deja categoria de vârstă pentru anumite tipuri de jucării, invită-l la o discuție sinceră despre soluțiile pe care le aveți la îndemână. Nu arunca nimic, vei vedea că după o criză mică de plâns, va prefera să doneze jucăriile, decât să le vadă la coșul de gunoi. Pentru a evita dramele și alte lacrimi inutile, prezintă-i lucrurile într-o lumină diferită, astfel: 

  • va avea mai mult spațiu pentru a se juca și pentru a depozita jucării noi, adecvate preocupărilor actuale;
  • nu mai trebuie să muncească atât de mult atunci când face ordine;
  • va putea să găsească mult mai ușor jucăriile preferate, deoarece nu vor mai fi îngropate printre obiecte pe care nu le mai folosește;
  • va face o bucurie nemăsurată altor copii cu posibilități reduse care vor aprecia enorm gestul lui;
  • va fi și el bucuros când își va da seama ce importantă este generozitatea lui;

Copiii aduc multă fericire în orice familie, dar casa nu va mai arăta niciodată la fel. Odată cu trecerea anilor, cel mic va primi tot mai multe jucării, care se vor amesteca rapid cu hainele, echipamentele de sport și multe alte lucruri care vor aglomera camera. Durează doar câteva secunde să vezi o cameră într-un haos complet, după ce te-ai chinuit ore sau chiar zile să faci ordine în ea. Una dintre misiunile tale ca părinte este să înveți să păstrezi echilibrul în viețile voastre, iar asta include organizarea jucăriilor și ordinea din casă. Ține cont de ideile pentru organizarea jucăriilor din acest articol, iar misiunea ta va deveni mult mai ușoară.