Cum amenajezi o camera de oaspeti? 5 piese de mobilier utile - Tamos

23/12/2021

Atunci când îți inviți prietenii pentru a petrece o seară împreună, îți dorești ca toată lumea să se simtă în largul său și să uite de grijile legate de faptul că trebuie să conducă pe timp de noapte până acasă. În acest caz, este bine să te gândești la o soluție eficientă și anume, să amenajezi o cameră de oaspeți primitoare și odihnitoare unde prietenii sau rudele pot rămâne peste noapte.

O cameră de oaspeți este o idee bună în orice situație, mai ales dacă ești o persoană căreia îi place să petreacă mai mult timp alături de prieteni sau de rude. În acest articol îți vom prezenta cum poți să amenajezi o cameră de oaspeți și ce piese de mobilier să folosești.

Ce este camera de oaspeți?

Camera de oaspeți este un dormitor folosit doar atunci când ai musafiri care stau mai multe zile în casa ta. Astfel, o cameră de oaspeți trebuie amenajată asemănător unui dormitor utilizat zilnic, la fel cum e dormitorul tău, și să aibă toate elementele necesare pentru a fi primitoare: un pat încăpător, noptieră, dulapuri pentru haine, un televizor (dacă este cazul), o oglindă etc.

Amenajarea camerei de oaspeți: Reguli de bază

Shutterstock 761011936


Iată 5 reguli de bază pe care să le respecți atunci când vrei să amenajezi o cameră de oaspeți:

1. Alege un pat în detrimentul unei canapele

Dacă vrei să le oferi o perioadă relaxantă oaspeților tăi, aceștia se vor odihni mult mai bine într-un pat decât pe o canapea. Alege un pat de dimensiuni medii, cât să fie încăpător pentru două persoane și care să permită amplasarea unei saltele de calitate. Mai mult, poți alege două paturi de tip twin pentru camera de oaspeți ca să poți găzdui atât perechi de prieteni, cât și cupluri - pentru care pot uni cele două paturi.

2. Alege dulapuri minimaliste

Oaspeții pot rămâne în casa ta pentru o perioadă îndelungată în funcție de context și de aceea trebuie să le oferi destul spațiu pentru a-și așeza toate articolele de îmbrăcăminte și alte obiecte pe care le-au adus cu ei. Încearcă să păstrezi totul cât mai simplu, mai minimalist și nu amenaja camera de oaspeți cu dulapuri masive care să aglomereze spațiul. Poți fi creativ și să găsești soluții de amenajare minimaliste dacă dormitorul pentru oaspeți ți se pare neîncăpător.

3. Nu uita de oglindă!

Oglinda este un obiect foarte important pentru orice tip de dormitor, iar oaspeții tăi vor aprecia faptul că pot să se aranjeze în oglinda din cameră.

4. Asigură-te că există o sursă de lumină naturală

Lumina naturală este o sursă importantă de creștere a stării de bine și, mai mult, va face camera de oaspeți primitoare și călduroasă. Atunci când amenajezi un dormitor pentru musafirii tăi, asigură-te că amplasezi geamurile astfel încât aceștia să se bucure de lumină naturală pe perioada șederii. 

5. Amplasează prizele de alimentare în mod convenabil

Amenajează camera de oaspeți astfel încât prizele alimentare să fie la vedere. Musafirii tăi nu trebuie să fie nevoiți să mute mobilierul sau să se așeze în genunchi pentru a-și încărca telefonul, laptopul sau alte device-uri. Dacă acest lucru nu este posibil, poți amplasa prelungitoare de-o parte și de alta ale patului care să stea pe noptiere.

Amenajarea unei camere de oaspeți: 5 piese de mobilier recomandate

1.  Pat matrimonial PRIMAVERA cu sertar, Sonoma, Alb Gloss

Pat Promavera Sonoma Alb Gloss2

Pat matrimonial PRIMAVERA cu sertar, Sonoma, Alb Gloss - Tamos

Patul matrimonial PRIMAVERA cu sertar este o opțiune excelentă pentru o cameră de oaspeți datorită culorii care se potrivește cu orice culoare ai ales pentru a vopsi pereții. În plus, patul oferă posibilitatea unui spațiu de depozitare suplimentar care nu ocupă spațiu extra în cameră. 

Poți comanda produsul în orice dimensiune dorești, astfel încât să eficientizezi spațiul din camera de oaspeți.

2. Dulap uși culisante LINEA Gloss 150 cm, Oak, Alb Gloss

Dulap Linea 150cm Oak Alb Gloss

Dulap usi culisante LINEA Gloss 150cm, Oak, Alb Gloss - Tamos

Alege un dulap cu uși culisante pentru camera de oaspeți pentru a eficientiza atât spațiul din dormitor, cât și spațiul de depozitare. Dulapul are o dimensiune de 153.2 x 60 x 200 cm ceea ce îl face convenabil chiar și pentru camerele mai puțin încăpătoare. La comandarea dulapului, poți adăuga elemente suplimentare necesare unei camere de oaspeți, cum ar fi:

  • Un dulap superior cu următoarele dimensiuni: 153.2 x 60 x 50 cm;
  • 3  sau 5 oglinzi de sticlă de 3 mm cu dimensiunea de 64 x 35 cm care pot să fie amplasate pe ușile glisante ale dulapului.
3. Măsuță de cafea ADVENTURE
Masuta Adventure
Masuta de cafea Adventure - Tamos

O măsuță de cafea în camera de oaspeți este binevenită oricând, iar produsul Adventure de la Tamos este o opțiune convenabilă dacă îți dorești să păstrezi o tonalitate călduroasă în cameră. Măsuța de cafea are o dimensiune standard de 110 x 70 x 44 cm, dar poți alege din două combinații de culori disponibile, în funcție de nuanțele camerei: alb cu negru sau nuc cu negru. Produsul este conceput în principal din PAL melaminat, în afară de partea superioară din mijloc care este concepută din sticlă mată.

4. Noptieră LINEA 1 sertar, Sonoma, Vizon Tamos

Noptiera LINEA 1 Sertar Sonoma Alb Vizon2

Noptiera Linea 1 sertar, Sonoma, Vizon Tamos

O noptieră așezată lângă patul oaspeților este întotdeauna o idee bună, deoarece musafirii își pot așeza pe aceasta telefoanele, cărțile, telecomanda de la televizor și toate obiectele de care au nevoie să fie la îndemână. 

Produsul se livrează demontat, iar la asamblare, noptiera va avea o dimensiune finală de 50 x 43 x 46 de cm. Poți alege culoarea noptierei în funcție de nuanțele folosite pentru camera de oaspeți, existând 4 variante disponibile pentru comandă.

5. Pat tapițat ARISA o persoană, cu suport saltea fix

Pat ARISA Etna 15 1fmi 4g

Pat tapitat ARISA o persoana , cu suport saltea fix TAMOS

Dacă alegi paturile de o singură persoană pentru camera de oaspeți, un pat tapițat cu piele ecologică este o variantă convenabilă pentru reducerea costurilor și eficientizarea spațiului din dormitor. Dimensiunea patului este standard (200 x 90 cm), dar poți alege dintr-o serie largă de culori: alb, alb crem, negru ciocolată sau cappuccino. Suportul de saltea fix este realizat din traverse PAL, ceea ce îl face rezistent la șocuri sau greutăți mai mari.

Idei de amenajare a unei camere de oaspeți

Shutterstock 1906113904

1. Alege culorile pastel pentru pereți

Dacă folosești nuanțele de pastel pentru vopsirea pereților camerei de oaspeți, îți va fi mult mai ușor să creezi o atmosferă plăcută și primitoare și, în același timp, să alegi din piesele de mobilier recomandate anterior. Pastelurile permit combinarea mai multor tipuri de nuanțe care fac parte din aceeași paletă, creând ambianța dorită: excentrică și rafinată sau relaxantă și sofisticată.

2. Alege un set complet de mobilier

Atunci când achiziționezi un set de mobilier, este mult mai ușor să potrivești fiecare obiect în camera de oaspeți decât dacă ai cumpăra piesele individuale. Alege un set de mobilier care să se potrivească cu ambianța pe care dorești să o creezi în camera de oaspeți.

3. Folosește perne decorative și pături

Pernele decorative și păturile pufoase așternute pe pat reușesc să ofere o energie vibrantă camerei de oaspeți. Pernele pot fi utilizate exclusiv pentru decorare, în timp ce păturile aduc cu sine două beneficii suplimentare: protejează lenjeria de pat de accidentele neprevăzute (cum ar fi, vărsarea cafelei) și sunt o sursă în plus de căldură.

4. Folosește plante naturale

Ghivecele cu plante naturale sunt un element decorativ foarte apreciat și, în plus, ajută la conferirea senzației primitoare pe care trebuie să o simtă oaspetele atunci când intră în cameră. Față de celelalte idei de amenajare, plantele naturale au nevoie de efort și timp pentru a fi întreținute, chiar și atunci când nu ocupă nimeni camera pentru o perioadă îndelungată.

5. Adaugă o sursă de lumină interioară

O veioză sau o lampă de podea, amplasată lângă pat, schimbă în mod pozitiv energia camerei de oaspeți. Depinzând de stilul sau tipul sursei de lumină electrică pe care vrei să o folosești, ambianța camerei poate să fie atât clasică, cât și sofisticată și modernă.

Procesul de amenajare a camerei de oaspeți trebuie să fie cât mai simplu deoarece nu îți dorești să încarci un spațiu cu foarte multe obiecte inutile doar pentru o decorare cât mai fastuoasă. Cel mai important aspect este să alegi piesele de mobilă care să se potrivească cu dimensiunea camerei, cu ambianța pe care vrei să o creezi și cu nevoile oaspeților la nivel general. În plus, și modul în care mobilierul este dispus în cameră este un detaliu la care trebuie să fii atent atunci când amenajezi o cameră de oaspeți.