Avantajele si intretinerea unui pat tapitat

21/12/2020
Pat matrimonial tapitat MONTELLO cu somiera rabatabila si spatiu depozitare, piele ecologica Alb


Modelele tapițate, deși au un design clasic, nu sunt atât de formale, precum paturile netapițate. Pot fi integrate în aproape orice tip de amenajare.

Datorită materialelor moi din care sunt făcute, acestea elimină riscul de a te accidenta în timpul somnului în margini incomode, cum se poate întâmpla în cazul paturilor clasice. 

În schimb, paturile netapițate se potrivesc perfect într-o amenajare clasică, unde accentul se pune pe mobilierul din lemn masiv.

În alegerea patului din dormitorul matrimonial, trebuie să ținem cont de nivelul de confort asigurat de piesa de mobilă, dar și de aspectul estetic pe care acesta îl dă încăperii.

 

Un design atractiv

 

Un alt element de care trebuie să ții cont când alegi un pat pentru dormitorul tău este dimensiunea acestuia. Formatele de dimensiuni din care ai de ales pleacă de la 90×200 cm, până la unele generoase, cum ar fi 180×200 cm.

Opțiunile numeroase îți permit să alegi patul potrivit pentru spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Un alt aspect important este alegerea culorii, care defineste personalitatea camerei.

Paturile tapitate denotă eleganță și gustul pentru un stil aparte. Poți să optezi pentru un pat tapițat de nuanță închisă, pentru că stimulează somnul și îți oferă o experiență de odihnă mai intensă.

Dacă optați pentru alegerea unei culori deschise, specialiștii spun că sunteți o persoana foarte activă, și că poate oferi energie pe durata zilei.

 

Tipul de tapițerie

 

Materialul cu care este tapițat patul joacă un rol important în alegerea pe care o vei face, atât pentru perioada de utilizare a acestuia, cât pentru perioada de timp în care vei rămâne mulțumit de aceasta. 

Materialul folosit trebuie să fie unul foarte rezistent. Un avantaj care trebuie menționat este acela că poți confecționa huse pe care să le pui atunci când vrei să schimbi designul patului.

Cele doua mari tipuri de tapițerie sunt: din piele sau material textil.

●     pat tapițat cu piele

Pielea este un simbol al bogăției și conferă o notă plină de eleganță și lux oricărui dormitor.

 

Dacă vrei să abordezi un stil clasic, atunci ai putea să alegi culorile clasice de piele: negru, maro, bej, vișiniu sau alb. În caz contrar, pentru un stil mai modern sau mai interesant, poți să alegi culori și dintr-o gamă mai țipătoare.

 

Întreținerea acestui material nu trebuie ignorată. Dacă pielea este albă, va avea nevoie de întreținere specială.

●     pat tapițat cu material textil

Materialul textil este foarte versatil. Varietatea vine atât din tipul de material, cât și din culoare.

Stofa groasă este cel mai des folosită pentru a tapița un pat, folosind materiale naturale, precum bumbacul sau mătasea.

De asemenea, catifeaua, este o alegere extrem de elegantă care se potrivește dormitoarelor stil vintage.

Avantajele paturilor tapițate din material textil este că ai posibilitatea de a schimba tipul de tapițerie sau să îl retapițezi, ca să se încadreze într-un alt stil.