Cum alegi canapeaua perfecta pentru livingul tau? - Tamos

19/03/2021

Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier din livingul tău, de aceea alegerea ei trebuie să fie una inspirată, înainte de cumpărare este indicat să te informezi puțin despre ce opțiuni ai și aspectele de care să ții cont.

Fiind o investiție pe termen lung, calitatea materialelor este primordială, nu este un obiect pe care să îl schimbi periodic și de aceea este indicat să vezi produsul, să îl testezi, iar o vizită în magazin te poate ajuta să iei decizia corectă.

Alte aspecte pe care să le iei în considerare, înainte de a merge într-un showroom, sunt:

  • spațiul alocat și dimensiunile ei, astfel încât să se poată încadra corect și să nu aglomereze prea mult încăperea;
  • decorul și celelalte culori care se regăsesc în cameră, să fie în armonie cu modelul și culoarea canapelei;


Cuprins:

1. Aspecte importante în alegerea canapelei

ține cont de stilul amenajării;

ia în calcul și poziționarea canapelei / spațiul disponibil;

măsoară spațiul unde vei așeza canapeaua și asigură-te că va rămâne spațiu suficient după ce o vei integra în încăpere;

nu uita de nevoile tale;

 informează-te despre materialul tapițeriei;

2. Clasificarea canapelelor și a colțarelor

Canapele fixe;

Canapele extensibile;

Colțare fixe;

Colțare extensibile;

3. Funcțiile canapelei

 extensibilă;

 modulară; cu spațiu de depozitare;

4. Concluzie

 În continuare, îți prezentăm câțiva pași care să te ajute să faci alegerea perfectă:


  • ține cont de stilul amenajării

Canapeaua ideală trebuie să combine perfect două calități esențiale: confortabilă și aspectuoasă. Dacă la un dormitor căutăm în primul rând confortul, canapeaua poate schimba decorul întregului living, astfel încât înfățișarea ei să se îmbine armonios cu restul elementelor din cameră.

În funcție de stilul spre care tinde livingul sau casa ta, modelul canapelei trebuie să fie cât mai apropiat de acesta.

Dacă ai ales stilul clasic, caută un model elegant, în culori pastelate sau un imprimeu floral plăcut.


Canapea MAGIS Etna 95 Madryt 925 Korfu 02 Fix

Iar dacă te îndrepți spre stilul minimalist, poți opta pentru culori neutre sau, de ce nu, una colorată.


Canapea NEVA Etna 60


  • ia în calcul și poziționarea canapelei / spațiul disponibil

Design-ul canapelei trebuie să fie într-o legătură strânsă cu spațiul alocat acesteia. Dacă dispui de un living spațios, un colțar este cea mai bună soluție. Însă, dacă spațiul este limitat, poți opta pentru o canapea de dimensiuni mai mici, astfel încât să corespundă nevoilor tale și să nu aglomereze prea mult camera.


  • măsoară spațiul unde vei așeza canapeaua și asigură-te că va rămâne spațiu suficient după ce o vei integra în încăpere

Este indicat să știi de la început locul în care o vei așeza, să nu ocupe prea mult spațiu și să-ți faciliteze circulația între piesele de mobilier.

Dacă va fii destinată într-un open space, ai grijă să alegi o canapea care să aibă și exteriorul spătarului căptușit, mai exact un model care să arate bine de oriunde îl privești.


  • nu uita de nevoile tale

Ia în considerare stilul tău de viață și în ce mod vei folosi canapeaua.

Dacă vrei sa o folosești în living, să fie locul în care te refugiezi după o zi plină, iar relaxarea este scopul principal, acordă o atenție sporită confortului. Cele mai întâlnite sisteme sunt: șezut cu arcuri  și șezut din burete.

Sunt variante accesibile din punct de vedere financiar și vei găsi o gamă variată de modele.


  • informează-te despre materialul tapițeriei

Un criteriu de ținut minte pentru fiecare cumpărător pentru că există avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de țesătura, iar întreținerea lor se face în funcție de anumite condiții și recomandări.

Acesta este un subiect destul de dezbătut, care îți pune multe semne de întrebare.

Ca și aspect, tapițeria din piele aduce un aer elegant oricărei încăperi, dar cea din material textil se poate integra mai ușor în decor, alături de celelalte materiale.

Dacă vorbim despre întreținere, materialul textil este mai greu de curățat, reține praf, scame, iar în cazul petelor, pot rămâne permanent pe material. În cazul acesta este nevoie de o curățare regulată și atenție mare la lichide sau alte soluții care pot pătrunde ușor în material.

De cealaltă parte, tapițeria din piele este mai ușor de curățat, praful se îndepărtează cu ușurință de pe suprafața ei.

Un dezavantaj al acesteia ar putea fii prețul mai ridicat, dacă vorbim despre o tapițerie din piele de calitate.

Însă, dacă pui accent pe culori și texturi, tapițeria din material textil îți oferă o gamă destul de mare de modele.

 Canapea Extensibila 3 Locuri Forma Yuma 28

  

 Acum că ți-am prezentat criteriile de selecție, uite și o scurtă clasificare a tipurilor de canapele:

 

Cele mai cunoscute sunt canapelele simple cu două sau trei locuri, au dimensiuni ideale pentru a fii integrate în garsoniere sau apartamente cu spațiu mai redus.

În camerele mai spațioase, la mare căutare sunt seturile de canapele cu două fotolii așezate în jurul unei măsuțe de cafea.

Canapelele fixe au un mare avantaj din punctul de vedere al rezistenței în timp, acestea nu se uzează prea ușor, dar nu pot fi considerate o opțiune în cazul în care aveți nevoie sa le extindeți.

Canapele extensibile Cel mai căutat model de canapea care poate lua cu ușurință locul unui pat  într-o cameră de dimensiuni mici sau o cameră de oaspeți. Acest tip de canapea este suficient de confortabilă pentru ocaziile speciale, în care vrei să ai la îndemână un pat pentru musafiri.

 

Colțare

Sunt o variantă mai complexă a canapelelor. Dacă ai un living generos și vrei să fie locul în care organizezi întâlniri cu familia, prietenii și, pe lângă acestea, spațiul tău de relaxare, o piesă de mobilier confortabilă, care să se potrivească în ambele situații, este binevenită.

Colțarele fixe sunt ideale pentru living, sunt mai comode și practice decât o canapea și îți pun la dispoziție mai mult spațiu de relaxare.

Colțarele extensibile

Pe lângă spațiul generos de care te poți bucura, acestea dispun și de spațiu de depozitare în care se pun pernele, pilotele, etc.


Coltar MAGIS Etna 15 Extins2

Funcțiile unei canapele

  • extensibilă

Printre cele mai importante și căutate opțiuni, se pot transforma în pat, iar prin achiziționarea unei singure piese de mobilier, ai la dispoziție avantajele a două piese pe care le poți utiliza în funcție de nevoi.

Un aspect de care să ții cont dacă alegi un astfel de model de canapea este frecvența utilizării în poziție extinsă. Dacă vrei să o folosești zilnic, ai grijă să aibă un șezut confortabil, astfel încât să ai parte de un somn de calitate.

  • modulară

Coltar MAGIS Maxi Etna 15


Dacă ești o persoană activă și vrei să faci periodic câte o schimbare în casa ta, această funcție îți oferă posibilitatea reamenajării, punându-se pe orice colț al camerei vei dori.


  • cu spațiu de depozitare

Fie că vorbim despre canapele sau colțare, ambele se pot găsi cu această funcție. Dacă nu ai prea multe obiecte de mobilier în care să poți depozita lucrurile, această opțiune este binevenită pentru spațiul generos în care poți păstra anumite lucruri.

 

E important ca până la urmă alegerea unei canapele să te reprezinte, să te bucuri de liniștea și relaxarea de care ai nevoie. Ține cont de ceea ce ai nevoie, cât și de design-ul pe care ți-l dorești și va fii cu siguranță cea mai inspirată decizie pentru casa ta.