Cu ce se asorteaza canapeaua maro: Idei si recomandari - Tamos

05/08/2022
Cu ce se asorteaza canapeaua maro: Idei si recomandari

Cu toții știm că piesa de rezistență din orice living este canapeaua, de aceea, culoarea ei trebuie aleasă cu grijă, pentru a se asorta cu restul obiectelor din cameră. Pentru a obține un interior așa cum îți dorești, e important să acorzi atenție culorilor și felurilor în care acestea se pot combina armonios. Nuanțele de maro sunt în fruntea listei atunci când vine vorba despre alegerea culorilor canapelei. 

De ce? Pentru că se potrivesc la mai multe stiluri de design interior, de la cel rustic sau vintage până la cel modern sau chiar minimalist. În cazul în care te întrebi cu ce se asortează maroul, e bine să știi că acesta va completa interesant orice schemă de culori. În rândurile de mai jos, găsești câteva idei care să te ajute la amenajarea casei tale!


Cu ce se asortează canapeaua maro: Idei și recomandări

Câte nuanțe de maro există?

Cum asortăm canapeaua maro cu restul camerei

Combinații de maro cu negru

Maro și albastru


Câte nuanțe de maro există?

Maroul este o culoare care are multe nuanțe; unele se apropie de roșu închis, în timp ce altele aduc mai degrabă cu tonurile pământii pe care le vedem peste tot în natură. Astfel, cele mai populare sunt nuanțele de maro închis, maro deschis și nuanțele de bej.


Maro închis

Când vorbim despre maro închis, ne referim, de fapt, la acele nuanțe intense de ciocolatiu sau cafeniu, utilizate în special pentru mobilier, dar nu numai. Acestea se potrivesc foarte bine pentru decorarea unei camere în stilul retro/vintage, oferind un aspect foarte elegant încăperii.


Maro deschis

Nuanțele de maro deschis se apropie foarte mult de culori precum galben sau portocaliu. Printre cele mai populare sunt tonurile de scorțișoară, chihlimbar sau ocru.


Nuanțe de bej

Bejul este o variație a maroului foarte deschis și acoperă o gamă largă de nuanțe precum nude, culoarea nisipului sau a fildeșului. Două nuanțe foarte interesante de bej sunt și grej și taupe, ambele fiind combinații între gri și bej.


Cum asortăm canapeaua maro cu restul camerei 

Canapea Maro Decor


Maroul este una dintre cele mai populare culori, atât în ținutele vestimentare, cât și în tehnici de amenajare interioară, mai ales în ceea ce privește camera de zi. Este neutru, cald și se potrivește cu diverse finisaje de lemn, precum parchet sau mobilă. De asemenea, este și o nuanță rezistentă la murdărie, care nu-ți va da bătăi de cap. 

Dacă te întrebi care sunt culorile care se potrivesc frumos cu maroul, e bine să știi că acesta se combină interesant cu o gamă largă de nuanțe. De la tonuri de alb până la gri, maroul poate fi asortat în funcție de stilul preferat.

Ca să te asiguri că vei avea un rezultat pe măsura dorințelor tale, e bine să ai în vedere mai multe aspecte atunci când amenajezi o încăpere. De la alegerea materialelor pentru tapițeria canapelei și până la culoarea pereților, toate aceste detalii pot face diferența. În cazul în care ai rămas în pană de idei, iată câteva exemple pe care le poți adapta în funcție de nevoile tale!


Maro asortat cu alb

Dacă te întrebi care este culoarea care merge cu mobila maro, află că aceasta este albul. Este o alegere potrivită pentru pereții oricărei camere și se asortează cu orice piesă de mobilier. Amplasarea unei canapele în fața unui perete alb, lângă o bibliotecă sau orice alt tip de mobilă brună, te va ajuta să creezi o combinație plăcută care va da senzația unui spațiu aerisit, luminat și elegant.

În cazul în care ai folosit deja mai multe nuanțe de maro, albul poate fi o culoare de accent, care să completeze decorul. De exemplu, o măsuță de cafea sau chiar câteva perne pentru canapea au potențialul de a armoniza cromatic încăperea.


Maro combinat cu gri

Pentru a crea un living maro cu gri, e bine să iei în considerare toate obiectele din decorul camerei, inclusiv ornamentele care oferă diversitate încăperii. Asocierea accentelor subtile de gri cu nuanțe de maro pentru perdele, mobilier sau canapea va crea, cu siguranță, o atmosferă primitoare. 

Fiindcă ambele sunt culori neutre și pot părea monotone, trebuie să alegi nuanțele potrivite pentru a crea un contrast frumos. În cazul în care toată mobila este maro, optează pentru diverse accesorii gri, precum covorul, draperiile sau obiectele de iluminat.

 

Combinații de maro cu negru

Chiar dacă aceste două culori sunt puternice, ele se pot asorta armonios și creează un efect surprinzător în orice cameră. Totuși, pentru a obține un rezultat satisfăcător, e bine să alegi nuanțe mai deschise de maro, pentru a nu crea o senzație apăsătoare în combinație cu negrul. 

Poate părea o îmbinare neobișnuită de tonuri, însă într-o sufragerie mare, pereții de culoare neagră creează un impact puternic și dau senzația unui spațiu elegant. În acest caz, culoarea canapelei este importantă, așa că ai grijă să fie într-o nuanță de maro deschis sau bej ca să oferi luminozitate spațiului.

În cazul în care preferi mai multe tonuri de maro, poți folosi negru ca pe o culoare de accent, pentru diverse obiecte decorative precum măsuțele de cafea sau ramele tablourilor și ale ferestrelor.


Maro și albastru

În cazul în care ești adeptul unui stil clasic, nu poți da greș dacă alegi maro în combinație cu albastru. Acestea sunt printre cele mai frumoase culori pentru living și nu numai; se potrivesc și pentru încăperi precum dormitorul, camera de lucru sau baia. Împreună creează o atmosferă plăcută, care te invită la relaxare.

Nuanțele de maro se potrivesc perfect cu albastru închis, însă, pentru a armoniza întregul decor, e bine să mai adaugi și un alt ton, precum bej sau crem. De exemplu, dacă vedeta camerei este o canapea maro, alege cărămiziu pentru culoarea pereților și completează decorul cu niște perne sau fotolii de un albastru regal.


Maro cu verde

O altă asociere potrivită este combinația de maro cu verde, două culori calde care se găsesc peste tot în natură și cu care ochiul este deja obișnuit. Astfel, poți alege verde deschis pentru culoarea pereților și mobilier în nuanțele lemnului natural. 

Pentru a completa decorul, ai nevoie de o canapea sau chiar un colțar extensibil. Cu siguranță, te întrebi cu ce se asortează canapeaua în schema de culori maro-verde. Aceasta poate fi într-o nuanță deschisă de maro, precum crem sau culoarea fildeșului. 

Pe de altă parte, într-o cameră în care există deja diverse nuanțe de maro, e bine să ai și o culoare de accent pentru accesoriile din interior. De exemplu, dacă nu știi cu ce să asortezi draperiile și perdele, orientează-te după culoarea canapelei. Dacă ai optat pentru un maro mai închis, verdele salvie ar putea fi o alegere bună, astfel încât să creezi un decor armonios. 

Atunci când vrei să amenajezi un spațiu în care să te relaxezi sau să petreci timp cu oaspeții tăi, așa cum este livingul, e important să știi cu ce se asortează culoarea maro în casă. Fiind o culoare foarte adaptabilă, se integrează foarte ușor în diverse stiluri de design interior. Are o gamă largă de nuanțe și tonuri din care să formezi cele mai îndrăznețe combinații. 

Orice culori de accent ai alege pentru a se armoniza cu o canapea maro, dacă apartamentul tău nu este foarte generos, există posibilitatea să-ți dorești să poți transforma livingul într-o cameră de oaspeți. În acest caz, citește cum alegi cea mai bună canapea extensibilă pentru locuința ta. Află care sunt criteriile de care să ții cont și nu uita să iei în considerare dimensiunea spațiului!


Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu