5 greseli de evitat cand cumperi o canapea

18/06/2014

5 greseli de evitat cand cumperi o canapea:

  1. Sa cumperi o canapea care este prea mare sau prea mica. O canapea poate sa para amagitor de mica intr-un showroom, dar in realitate sa fie prea mare pentru camera ta.  Daca nu iti masori spatiul inainte, canapeaua poate sa fie o surpriza foarte costisitoare.  Totodata canapeaua trebuie sa se potriveasca cu marimea mobilierului tau si sa nu para in comparatie prea mica sau prea mare.
  2. Sa cumperi o canapea inainte sa o incerci. La fel cum canapeaua poate fi prea mica sau prea mare pentru spatiul tau, la fel poate fi prea mica sau prea mare pentru tine. Daca esti inalt sa te asiguri ca este destul de lunga sau lata ca sa poti sa stai confortabil. Daca nu esti inalt sau ai probleme cu genunchii sa te asiguri ca te poti ridica usor. Niciodata sa nu cumperi o canapea inainte sa o incerci. Stai, intinde-te, incearc-o in felul in care vrei sa o folosesti inainte sa o duci acasa. Daca iti place sa dormi pe canapea ai grija ca bratele sa stea confortabil.
  3. Sa cumperi o canapea care nu se potriveste cu stilul casei tale. Stilul canapelei trebuie sa fie coordonat direct cu stilul mobilierului tau. Trebuie sa fie un stil cu care tu te simti confortabil, nu numai cand te uiti la el, ci si in felul cum functioneaza pentru tine. Fiecare casa are un stil predominant, iar mai putin in cazul in care esti foarte priceput in alternarea diferitelor stiluri, o canapea care nu se potriveste poate sa iti creeze discomfort.
  4. Selectarea canapelei in functie de materialul din care e facuta. Sa cumperi o canapea dintr-un material care nu se potriveste cu felul in care tu folosesti bunul poate fi o greseala foarte costisitoare. Selecteaza materialul in functie de cum o sa folosesti canapeaua si de locul unde o sa o plasezi. Daca capaneaua va fi folosita cu intensitate, un material delicat sau color o sa fie uzat foarte repede.
  5. Selectarea culorii. Sa cumperi o canapea cu o culoare care nu se potriveste cu ambientul casei tale poate fi o greseala la fel de grava ca cele de mai sus. Intotdeauna este o idee buna sa aduci un specimen acasa si sa te uiti cum arata in relatie cu mobila din casa, culoarea peretilor si lumina. Intotdeauna sa alegi o culoare care iti place si pe care o poti aprecia mult timp

coltar-extensibila-santorini-1