9/9

Un stil decorativ perfect pentru personalitatea ta

16/08/2012
Un stil decorativ perfect pentru personalitatea ta

Daca celebra vorba populara ‘fiecare persoana este o lume’ este adevarata, atunci varietatea tendintelor decorative poate fi practic infinita si la fel de veritabila, ca orice alt design consacrat.

De fapt realitatea este urmatoarea: desi exista cateva tipare specifice principalelor stiluri decorative, desi exista o varietate mai mult sau mai putin limitata de stiluri decorative pe care le poti repeta o data sau de mai multe ori in locuinta ta, cert este faptul ca fiecare persoana este capabila sa dea locuintei sale un aer personal si propriu.

Daca nu gasesti o formula potrivita prin care sa iti decorezi locuinta, mai jos iti vom prezenta cateva stiluri decorative pe care le poti adapta la personalitatea si preferintele tale.

Astfel, daca ai o fire:

Sociabila si distractiva

In acest caz, tie ti se vor potrivi decoratiunile moderne, pline de culoare si oarecum mai neoficiale si informale, deoarece diversele design-uri decorative recomandate pentru personalitatea ta (stil nordic sau avangardist) pot parea prea impersonale. Nu se impune ordinea si amenajarea stricta a diferitelor obiecte decorative, ci dimpotriva poti crea imagini si aspecte discrepante apeland la diferite combinatii intre diverse culori, texturi, materiale si chiar stiluri decorative. Mobila potrivita pentru personalitatea ta este cea masiva, fara prea multe decoratiuni: canapele si dulapurile simple.

Linistita si naturala

Decoratiunile care se inspira din natura sau din anumite culturi mai degajate precum cele  exotice (orientale sau etnice) se vor potrivi perfect cu personalitatea ta. Naturaletea si linistea se vor reflecta in decoratiunile din casa si caminul tau, iar designul plin de culori calde vor crea un spatiu plin de relaxare, departe de stresul lumii exterioare. Poti imbina de exemplu o mobila cu trasaturi rustice cu elemente specifice decoratiunilor orientale.

Boema si romantica

Daca ai o personalitate boema si romantica, atunci tie ti se potrivesc stilurile decorative eclectice, in care se totul se armonizeaza intr-un tablou perfect. Aici vom intalni diferite elemente traditionale care se vor imbina cu cele moderne: de exemplu poti armoniza stilurile vintage, shabby chis sau cottage.

Ordonata si ganditoare

Daca ai o persoanlitate inclinata catre o atitudine meditativa, atunci fara indoiala, designul potrivit pentru tine este cel minimalist. Calitatea si nu cantitatea va trebui sa iti defineasca locuinta, iar concepul care va trebui sa stea la baza decoratiunilor din caminul tau va fi urmatorul: ’mai putin este mai mult’. De aici vor porni si decoratiunile pline de simplitate, ordine si functionalitate. In decoratiunile tale, fiecare element decorativ va avea un rol important in procesul de creare a unui ambient unitar, legat de perfectiune. Si aici mobila predominanta va fi cea spatioasa, masiva si mai redusa din punct de vedere numeric.

O personalitate intelectuala

Pentru tine se vor potrivi decoratiunie simple, practice si functionale. Aceste caracteristici iti vor permite sa creezi un spatiu in care sa existe obiectele care iti sunt necesare. Astfel, ca un model de design, poti opta pentru unul dintre stilurile minimaliste, moderne, acele designuri cu o grafica moderna, care sa sugereze discretie si rafinament. Te poti inspira din designul clasic, pe care il poti imbina cu cel modern. In mod evident, personalitatii tale ii pot corespunde nenumarate design-uri decorative. De aceea specialistii in design interior recoamnda sa imbini diferitele stiluri decorative pentru a obtine acel ambient perfect pentru personalitatea ta.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua

Your name will appear next to your review or comment, visible to everyone. We (TAMOS.RO) also save your IP address as a security precaution, but in can only be viewed by our staff. It will remain in our system until you withdraw your consent. If you’d like to have your personal data removed, send an email to online@tamos.ro.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.