9/9

Stilul retro. Un decor plin de farmec si trecut

03/09/2012
Stilul retro. Un decor plin de farmec si trecut

Multe dintre decoratiunile moderne cuprind elemente specifice anilor 50-70, perioada stilului retro. Designul retro revine in trend, avand o capacitate enorma de a se integra in decorurile contemporane si de a crea spatii pline de caldura, eleganta si rafinament. Si tocmai pentru ca nu reprezinta un desgin ce apartine trecutului, ci dimpotriva defineste prezentul si viitorul, mai jos iti prezentam cateva idei de decoratiune, care imbina intr-un tablou unitar elemente ale stilului retro si stilului modern, in acelasi timp.

Paleta de culori

Indiferent ca vorbim despre dormitorliving sau bucatarie, un decor retro este definit prin prezenta unor nuante pastelate. Poti implementa un decor mai excentric, unde poti combina nunate de verde cu rosu, rosu cu portocaliu si galben sau verde cu maro si galben. Indiferent de nuantele alese, daca esti echilibrat in utilizarea acestor culori, rezultatul va fi unul extraordinar.

Daca esti o fire mai reticenta si nu iti plac atmosferele incarcate, dar cu toate acestea iubesti decorurile retro, poti alege o combinatie de alb cu maro, galben sau verde. Culoare alb pentru pereti, lenjerie si textile (in dormitor de exemplu) in combinatie cu alte nuante, va conferi o atmosfera retro autentica in casa ta.

Mobilierul retro

Mobilierul in stil retro, canapele, fotolii, dulapuri, etc, este caracterizat prin linii circulare, curbate. In anii 50, personalitati consacrate in designul interior vor da viata unor obiecte de mobilier care vor marca viitorul decoratiunilor interioare. De exemplu cunoscutul arhitect si designer danez Arne Jacobsen, proiecteaza in anii 50 cunoscutele modele de scaun Egg si Swan.

Decoratiuni specifice unui decor retro

Pe langa diversitatea de culori specifica acestui design, stilul retro mai este caracterizat si de prezenta formelor geometrice. Atat mobila, cat si tapiteriile, trebuie sa aiba diverse motive geometrice, atat circulare cat si dreptunghiulare. Intr-o casa retro poti aplica in living sau dormitor si un tapet de hartie, element care va conferi un farmec special.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua

Your name will appear next to your review or comment, visible to everyone. We (TAMOS.RO) also save your IP address as a security precaution, but in can only be viewed by our staff. It will remain in our system until you withdraw your consent. If you’d like to have your personal data removed, send an email to online@tamos.ro.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.