Obiecte de mobilier si accesorii in gri - Tamos

30/09/2012
Obiecte de mobilier si accesorii in gri

Griul este una dintre cele mai populare culori în designul de interior datorită versatilității și multitudinii de nuanțe disponibile. Pentru arhitecți, designeri de interior și designeri de modă, griul a fost de multă vreme o culoare cunoscută pentru capacitatea sa de a completa camera cu eleganță.

Însa, atunci când suntem nevoiți să decorăm casa, gândul ne zboară, de cele mai multe ori, la culori mult mai cumune. Cum ar fi: alb, negru, sau culoarea lemnului. Griul poate oferi o bază neutră perfectă; nu este nici cald, nici rece și se potrivește perfect cu aproape orice paleta de culori. 


Este griul o culoare caldă sau rece?

 

Griul este o culoare neutră sau „acromatică”, ceea ce înseamnă că este o culoare fără pigment, deoarece poate fi formată doar din alb-negru. Nuanțele mai deschise de gri, cum ar fi zincul, sunt compuse din mai mult alb, în timp ce nuanțele mai închise folosesc mai mult pigment negru. Griurile cu nuanțe de alte culori, pot fi obținute prin amestecarea de gri cu o cantitate mică din culoarea respectivă, cum ar fi albastru sau roz.

Griul este fundalul perfect pentru nenumărate stiluri de amenajare. Acesta poate împrumuta note din diverse culori. Griurile reci au subtonuri de albastru și verde în componență, în timp ce nuanțele calde de gri au tonuri de violet. 


Grey Colour Scheme Ideas Op

Acest living este un exemplu excelent de utilizare a culorilor pastelate pentru a atenua sobrietatea griului închis. Deoarece griul are capacitatea de a adăuga eleganță designului, culoarea pastelată crează o atmosferă mai liniștitoare de privit. 

Când vine vorba de decorarea interioară, unul dintre lucrurile interesante despre culoarea gri este faptul că îi lipsește partea psihologică. Tocmai din această cauză, griul a ajuns să devină una dintre cele mai căutate culori pentru pereți, mobilă și accesorii. 


Pexels Photo 6312358