Nu mai e confortabila canapeaua ta? E timpul pentru o schimbare! - Tamos

24/06/2012

Crezi ca a venit momentul sa iti schimbi canapeaua? Atunci e posibil sa ai nevoie de cateva sfaturi utile. Cu toate ca e foarte important sa cumperi o canapea de culoare potrivita, este la fel de important sa cumperi o canapea care sa reziste. O canapea care nu e de calitate poate sa se rupa, sa ii iasa arcurile si poate sa capete un aspect uzat dupa un an de folosire constanta. In cealalta extrema, un produs de calitate, poate sa iti reziste ani de zile si poate avea chiar o structura a cadrului care sa iti permita sa o reconditionezi periodic.

Alege stilul pernelor canapelei

In primul trebuie sa te decizi daca vrei ca pernele canapelei sa fie atasate de canapea sau detasabile. Pernele detasabile iti ofera optiunea sa le poti intoarce in functie de nevoi, pe cand pernele atasate nu au nevoie de aranjare constanta. Sa fi sigur ca probezi canapeaua pe care vrei sa o cumperi. Este confortabila? Bratele au inaltimea potrivita care sa iti permita sa dormi pe ea? Sau doar pentru a citi o carte?

Cate perne de canapea vrei?

Cate perne pe care sa poti sta vrei? Canapele cu o singura perna au un stil modern si ordonat, iar canapelele cu doua sau trei perne au un stil traditional. Cand te asezi pe canapea, pernele stau la locul lor, sau se ridica in coltul opus? Sunt atasate de cadru sau nu?

O canapea imbracata sau una cu picioarele vizibile?

Si aici exista o gama larga de produse. De la picioare grele patrate la picioare late, pana la forme delicate conice sau versiuni sculptate si curbe formale. De asemanea, picioarele sunt disponibile pe piata intr-o gama larga de finisaje.

Intelege constructia cadrului pentru mobilierul tapitat

Intreaba si de constructia canapelei pe care doresti sa o cumperi. Si aici exista o gama foarte larga de cadruri: de la lemn de esenta tare(stejar, paltin,plop etc) pana la lemn din pin si alte materiale.

Alege materialul in care vrei sa fie imbracata canapeaua

Alege materialul pentru canapeaua ta. Pielea artificiala este placuta la atingere si durabila, dar pielea naturala este mult mai rezistenta si atractiva. Catifeaua arata minunat, dar se poate uza in cativa ani daca canapeaua este folosita cu frecventa. In cele din urma, sa nu uiti sa impodobesi canapeaua. Poti sa o imbraci cu perne si cusaturi duble. Cu toate ca aceste optiuni cresc costul, ele si ofera un look unic.

Ai mobila in stil modern? Tine cont de stilul casei tale. Nu poti de exemplu sa ai un living modern si sa cumperi o canapea in stil traditional.