Nu ai destul spatiu de depozitare? Afla cateva trucuri importante! - Tamos

24/06/2012

Sa alegi mobila potrivita pentru o casa mica poate fi o adevarata provocare. Cu ajutorul urmatoarelor sfaturi o sa poti sa faci casa ta sa iasa in evidententa. Cumpararea mobilei pentru o casa mica este una dintre cele mai iritante provocari. Spatiul din casa ta trebuie sa fie functional, cu stil si totodata usor de trait in el.

Mobila cu mai multe intrebuintari

Cu toate ca cel mai probabil esti tentat sa cauti piese mici de mobila, este mai bine sa alegi mobilier mai mare care sa fie capabil sa indeplineasca cel putin doua functii. Este necesar sa cumperi o masa de bucatarie si un birou? Sau ai putea sa folosesti spatiul pe care cele doua l-ar ocupa si sa cumperi doar o masa mai mare la care ai putea sa stai cu toata familia si totodata, cu alta ocazie. sa iti ofere spatiu de lucru?

Un raft de carti deschis, folosit sa divida o camera, poate sa ii ofere o anumita structura, prin definirea functionala a spatiului. Totodata ii permite luminii sa treaca si iti ofera un spatiu mai mare de depozitare.

Intr-o locuinta mica, trebuie sa fi constient ca orice lucru are nevoie de locul lui. Sa fi ordonat este cheia si niciodata nu poti sa zici ca dispui de destul spatiu de depozitare. Cauta mobila care ofera spatii ascunse de depozitare ca sa poti elibera locul din dulap pentru lucruri de care chiar ai nevoie.

Cauta de exemplu o canapea cu lada de depozitare, care se transforma in pat. Exista fotolii care se pot transforma intr-un pat de o singura persoana, care au si spatiu unde poti sa ascunzi lenjeria.

Utilizeaza la potential maxim spatiul vertical

O sa fi surprins cat de spatioasa se poate simti casa ta daca lasi portiuni cat mai mari din podea sa se vada. Considera sa folosesti dulapuri suspendate si sa faci un suport in perete, pe care sa pui televizorul, in loc de o masa care ar ocupa spatiu pe podea. Daca dispui de un dulap foarte inalt, poti sa ridici bara de haine ca sa poti depozita diverse lucruri sub ea.

Sa nu treci cu vederea design-ul

Draperiile de la ferestre pot sa iti dea senzatia de spatiu mic, dar totodata si creaza o atmosfera placuta si cresc gradul de confort. Foloseste cat mai multe corpuri de iluminat. O lumina puternica creaza senzatia de spatiu intins. Foloseste o lustra cu lumina puternica sau mai multe lumini de podea, in combinatie cu lampi de birou. Mai poti folosi si benzi de iluminat in rafturi si dulapuri pentru a crea interes.

Lumanari si oglinzi folosite ca obiecte decorative ajuta la imbunatatirea iluziei de spatiu. Foloseste oblinzi opuse ferestrelor ca sa reflecte vederea de afara.

Astept mai jos parerile si sugestiile voastre la cum sa alegi mobila potrivita si la cum poti transforma experienta de a trai intr-o casa mica, intr-o experienta la fel de confortabila ca cea intr-o casa mare.