Mobilier perfect pentru amenajare unui „colt de lectura” in casa ta - Tamos

04/09/2012
Mobilier perfect pentru amenajare unui „colt de lectura” in casa ta

Nicio locuinta nu este completa fara carti. Cartile, aceasta poarta vie catre o lume fascinanta si extraordinata, trebuie sa aiba un spatiu bine definit in casele noastre. Chiar daca iti place sa citesti sau nu, pentru tine, partenera ta sau pentru cei mici, recomandat este sa amenajezi un spatiu comod si relaxant destinat orelor de lectura. Specialistii sustin ca o modalitate atractiva si ingenioasa de amenajare a cartilor are ca efect cresterea interesului fata de lectura.

Este vorba de un tip de mobilier, ingenios gandit care, pe langa capacitatea de a ordona cartile in functie de nevoile tale, are calitatea de a crea un ,‚colt’’ de lectura perfect, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Aceasta poate deveni o actiune usor dificila cand alegem dormitorul, patul fiind asociat cu relaxarea prin somn, iar canapeaua cu socializarea in familie, des intalnit fiind faptul ca nu reusim sa terminam o lectura captivanta datorita senzatiei de somnolenta sau a agitatiei din jurul nostru. Alicia Bastian, creatoarea acestui tip de mobilier pentru studiu, a incercat sa respecte nevoile pe care pasionatii de lectura le au in general: asezarea volumelor in functie de nevoi, crearea unui spatiu separat de studiu si accesul cu usurinta la carti, indiferent de varsta.

 

Unde se amenajeaza un colt de citit?

 

Acest obiect de mobilier este perfect atat pentru amenajarea unui spatiu de lectura atat in birou, in living, dar si in dormitor. Avand dimensiuni perfecte pentru pentru a-si atinge scopul, mobila are o forma circulara, care permite accesul intr-un ‚colt de lectura’ despartit de celelalte zone ale casei. Dulapurile spatioase permit amenajarea volumelor si cartilor preferate, iar in semicercul creat, poti amenaja un fotoliu sau un puf relaxant.

Acest obiect mobilier modern se potriveste atat pentru locuintele contemporane, cu un design modern-minimalist, cat si pentru cele clasice, retro sau vintage. In plus, avand un design ingenios, aceste obiecte de moblier se pot amenaja si in diverse institutii precum: scoli, gradinite, etc.


P8200149 Op

Daca locuiesti intr-o casa cu mansarda, profita de acest spatiu si amenajeaza locul perfect pentru citit. La mansarda, poti muta volumele de carti, lasand astfel spatiul din living mai aerisit. Coltul de lectura nu trebuie neaparat sa ocupe mult spatiu. In apartamentele mici, pasionatii de beletristica si nu numai, isi pot aranja un mic raft de carti sub fereastra.

O bancuta la fereastra va fi mai mult decat confortabila. Va fi locul tau preferat unde sa te retragi in zilele friguroase cu o ceasca de ceai. In cazul in care exista un calorifer sub geam, se poate monta peste el o placa de lemn. Atentie cum o fixezi: o poti prinde in perete, daca spatiul permite; in caz contrar, va trebui sa o sustii cu elemente verticale si sa creezi astfel o bancheta cadru. Adauga si perne moi, pufoase si colorate pentru a sta cat mai confortabil.

De asemenea, spatiul de sub scara interioara a unei case mai mari poate deveni oricand un colt de lectura. Masuram cu atentie suprafata si gasim o saltea care sa incapa acolo. Salteua poate fi asezata peste un corp de rafturi in care sa ne tinem cartile preferate. 


GettyImages 1030499320 Scaled


Si iata cum, in spatiul biroului, in living langa fereastra sau in dormitor, important este sa-ti gasesti echilibrul si coltul tau de lectura se va integra perfect in decorul creat.