Beneficiile mobilierului multifunctional in amenajarea spatiilor mici - Tamos

23/05/2022
mobilier-multifunctional

Modelele de mobilier au devenit mai inovatoare pentru a gazdui spatiile mici de locuit. Mobilierul multifuncțional a devenit standardul in designul casei. Acest ofera o optiune excelenta de a crea un spatiu confortabil si primitor chiar daca dimensiunile acestuia nu sunt foarte generoase. In plus, un astfel de mobilier poate sa fie folosit si pentru delimitarea unor spatii functionale, dar si pentru a face legatura intre diferite zone din casa. Mobilierul extensibil si pliant se foloseste de mai mult timp, insa tehnologiile moderne folosite la fabricarea acestui mobilier permit si crearea unui design interesant si original.

 

Ce inseamna mobilier multifunctional

Beneficiile mobilierului multifunctional in spatii mici

Idei de amenajare a locuintei cu mobilier multifunctional

Amenajarea bucatariei

Mobilier multifunctional pentru copii

Mobilier multifunctional in dormitor

 

Ce inseamna mobilier multifunctional

 

Mobilierul multifunctional este un mobilier care economiseste spatiu si poate indeplini mai multe functii. Exista multe tipuri de mobilier multifunctional care ti-ar putea atrage atentia, inclusiv paturi si mese, deoarece au mai multe proprietati functionale, fata de alte mobiliere. Mobilierul multifunctional este o revolutie pentru designul de mobila, deoarece acest design nu numai a creeat o solutie inteligenta pentru spatii mici, dar le-a facut, in acelasi timp, sa arate mai placut si din punct de vedere estetic.

Cele mai populare piese de mobilier multifunctionale sunt fotoliile pat, canapelele si mesele pliante sau extensibile. Dezvoltarea tehnologica din ultimii ani a contribuit la crearea de modele noi de mobilier: mese multifunctionale, sisteme modulare cu paturi si canapele rabatabile, si alte tipuri de mobilier care sunt potrivite pentru spatiile limitate.

Designul simplu si formele compacte determina ca acest tip de mobilier sa fie ușor de dispus in functie de spatiu si gusturi. Astfel, poti aranja piesele oricum doresti.

De asemenea, unitatile mobilierului modular pot fi mutate cu usurinta. Reconfigurarea Incaperii este posibila si facila, fara efort si fara a fi necesara achizitionarea unor noi piese.

 

Beneficiile mobilierului multifunctional in spatii mici

 

Mobilierul multifunctional este creat special pentru a raspunde tuturor nevoilor din incapere. De exemplu, un sistem de bucatarie modular iti ofera spatiu pentru depozitarea organizata a tuturor elementelor necesare in bucatarie, un spatiu pentru gatit, pentru servirea mesei sau pentru chiuveta. Prin urmare, este o alegere prin intermediul careia te asiguri ca spatiul tau este mobilat cu eficienta si caracter practic.


  • Usor de intretiut: 

Majoritatea mobilierului vine cu propriile instructiuni de curatare. Lucrul minunat despre mobilierul multifunctional este ca instructiunile sunt usor de inteles si de facut.

Acest lucru se intoarce la ideea ca aceste tipuri de piese de mobilier au, de obicei, un design modern, care utilizeaza material netraditional, care este foarte usor de curatat.

Plasticul, vinilul si metalul sunt foarte usor de curatat. Nu necesita substante chimice speciale pentru a psstra finisajul sau aplicarea religioass a unui strat proaspst de finisaj sau vopsea pentru a le mentine intacte si fara deteriorare.

Din acest motiv, atat de multi oameni au inceput sa obtins mobilier multifunctional pentru casele lor.

  •  Economiseste bani:

Nu numai ca piesele de mobilier multifunctionale economisesc spatiu, dar te si ajuta sa economisestio o multime de bani.

Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea mobilei de acest tip, urmeaza concepte de design contemporan, adica sunt facute pentru a fi minimale, practice si pot fi realizate cu orice tip de material.

Mobilierul din plastic este printre cele mai ieftine de pe piata. Exista si altele din lemn si otel reutilizate. Toate acestea contribuie la a face mobilierul multifunctional sa fie prietenos cu bugetul.

  •  Reduce dezordinea:

Dezordinea este o alta modalitate de a face o camera sa para mai mica decat este de fapt. Scade frumusetea naturala si atractivitatea camerei, facand-o mai putin primitoare.

Mobilierul multifunctional ajuta la reducerea dezordinei prin reducerea numarului de piese de mobilier dintr-o camera.

Daca aveti un pat cu lada de depozitare in dormitor, nu veti avea nevoie de spatiu suplimentar in dulap sau chiar de un cufar pentru a depozita alte lucruri. Toate aceste mobiliere care economisesc spatiu, fac camera mai primitoare si mai buna de locuit.


Pat matrimonial tapitat GEORGIA

 

Idei de amenajare a locuintei cu mobilier multifunctional

O camera de mici dimensiuni care foloseste un mobilier compact si multifunctional va oferi tot confortul de care aveti nevoie. In magazinele de mobilier veti gasi numeroase piese de mobilier pe care le veti putea ansambla singuri, sau care vor trebui montate de o echipa de profesionisti. De exemplu, un pat care se transforma intr-o canapea cu un raft de depozitarea deasupra este ideal pentru camera unei garsoniere de mici dimensiuni. 

Un alt tip de mobilier este cel in care patul este amenajat deasupra biroului sau a unei mici biblioteci. Veti putea amenaja astfel un dormitor pentru copii, cu un pat confortabil si un birou unde sa poate lucra la proiectele de la scoala la calculator.

 

Ansamblu birou MODUS 5


Amenajarea bucatariei

Intelegerea principiilor de baza ale amenajarii bucatariei va v-a ajuta sa utilizati eficient fiecare centimetru de spatiu. Una dintre cele mai bune modalitati de a planifica un spatiu, alocand functii fiecaruia. „Triunghiul de lucru” este unul dintre cele mai cunoscute principii; triunghiul include o zona de gatit, o zona de pregatit masa/depozitare si o zona de spalare. Folosind triunghiul de lucru ca punct de plecare, designerii pot construi zone definite in functie de stilul de viata si de nevoile individuale ale familiei.

Bucatariile multifunctionale ar trebui sa aiba o poveste clara a modului in care ar trebui sa fie utilizate, indiferent daca prioritatea principala este crearea unui spatiu sigur pentru divertisment sau un centru al casei in care familia poate manca si relaxa.

Iata cateva idei pentru proiectarea eficienta a unui spatiu multifunctional frumos, dar sigur.

  • Insula de bucatarie:

Pentru a crea o bucatarie cu adevarat sociabila, unul dintre accentele principale ar trebui sa fie insula bucatariei. Aceasta caracteristica centrala va permite sa gatiti si sa va simtiti parte din conversatie in timp ce oaspetii sunt asezati confortabil la o distanta sociala sigura. Integrarea unei mici insule de bucatarie sau a unei unitati peninsulare, chiar daca include doar 2 sau 3 locuri, poate crea dezbinarea si spatiul pentru adunare.

 

  • Bucatarie moderna in plan deschis:

Pentru zonele de gatit si de pregatire, trebuie sa creati un „triunghi de lucru” definit, asa cum este evidentiat mai sus. Sarcinile principale sunt adesea efectuate intre cuptor, chiuveta si frigider. Logica acestei amenajari este ca atunci cand aceste trei elemente se afla intr-o pozitie echilibrata unul fata de celalalt, spatiul va functiona eficient, permitandu-va sa va deplasati liber prin bucatarie fara intrerupere.

Indiferent daca aveti o serie de dulapuri cu o insula, o bucatarie in forma de U sau un aspect al bucatariei in forma de L, mentinand zonele de gatit si de pregatire organizate, va asigura un spatiu mai usor de utilizat.

Mobilier multifunctional in dormitor

Pentru dormitor mobila multifuncționala se refera, in principal, la piesele principale, in mod special la pat. Un pat multifunctional poate suplini mai multe funcții, de exemplu:

  •  Patul a carui somiera poate fi rabatata in sus pentru a permite accesul la spațiul de depozitare inchis dedesubt este o soluție devenita aproape clasica.


Pat TORA 140x200

  • Patul matrimonial inalt care are pe partile laterale rafturi sau sertare este o alta varianta de mobila multifunctionala pentru dormitor.

Pat matrimonial LINEA


Mobila multifunctionala, o solutie pentru dormitorul copilului

 

Dormitorul copilului este un alt spatiu unde mobila multifuncționala este binevenita, iar ideile sunt foarte usor de pus in practica. Biroul, patul si biblioteca, pot fi incorporate intr-un singur obiect de mobilier, iar restul camerei va ramane libera pentru joaca.

  • Dulapul cu pat rabatabil este o solutie excelenta pentru a castiga spatiu. Biroul rabatat din dulap este de asemenea similar.
  • Exista o varianta de dulap cu birou, care prin rabatare poate aduce in fata un pat de o persoana.
  • Foarte utila in camera copiilor este si o canapea extensibila care se poate strange atunci cand este nevoie de mai mult loc pentru joaca.


Canapea extensibila NEVA


Tot mai mulți oameni aleg mobila multifunctionala, minimalista, in defavoarea mobilierului clasic, tradițional. Mai ales cand dispui de un spatiu de locuit mic, fiecare centimetru castigat este important, de aceea canapeaua extensibila, rafturile suspendate si piesele de mobilier pliabile sunt soluriile tot mai des cautate.
Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu