Mobila in stil clasic - Tamos

17/07/2012

Unele dintre cele mai cautate obiecte de mobilier in prezent, sunt acele exemplare care fac parte din designul clasic. Iata mai jos care sunt particularitatile acestui design decorativ, de ce este inca la moda si care sunt principalele sale caracteristici.

Ce este stilul clasic?

Stilul clasic este un design actual, fara caracteristici si particularitati moderne, el mentinand o linie clasica in cadrul unor elemente moderne. Un design care este bazat pe mobilier clasic, nu trebuie sa fie nici mult prea amplu si ornamental, nici unul minimalist. Clasicismul presupune in primul rand echilibru. De aceea, spatiile si decoratiunile sunt simple, insa cuprind totusi elemente decorative care fac diferenta. Mobila in stil clasic ramane de actualitate, fiind o optiune pe care multi o aleg tocmai datorita capacitatii mari de a imbina eleganta cu functionalitatea elementelor moderne.

Ef75da317297d93a4347bc4ba5120b4c

Ce elemente caracterizeaza mobila in stil clasic?

Mobila clasica confera un aer modern si elegant reusind sa imbine perfect liniile curbate cu formele simple si bine definite. Pentru acest mobilier se folosesc elemente precum lemn, cristal si piatra. Designul clasic este mai presus de toate, un stil simplu. O decoratiune clasica contine culori clare pentru pereti si mobila, tonurile neutre, si combinatiile de alb si negru ca nuante de fond care sa accentueze mobilierul. Designul clasic mai cuprinde si linii drepte, sunt evitate motivele florale si franjurile, este simplu tocmai pentru ca ideea este de a crea spatii ample si luminoase. Este un stil practic, care se joaca mult cu functionalitatea obiectelor.

C2b608b4c5fe9b96fc2ee238258ecff8

Exemple de decoratiune in stil clasic

Mobila intr-un astfel de design este de cele mai multe ori de sticla, metal, piele sau lemn, in tonuri naturale sau ciocolatii, care opteaza pentru un aspect geomentric si linii drepte. Veiozele si sistemele de iluminat sunt alcatuite din materiale de metal, lemn si au culori precum: alb, negru, cafe, in combinatie cu alte tonuri puternice, contrastante cu designul clasic. Covoarele trebuie sa fie de lana alba, nuante deschise sau tonuri puternice, cu imagini geometrice.

482b6641fca3a3f8d9d459f0a3b3d15a

Cine prefera stilul clasic?

Datorita functionalitatii si simplitatii sale, stilul clasic este unul dintre cele mai comune stiluri decorative. Persoanele care cauta un astfel de design decorativ, iubesc eleganta si simplitatea, fiind un decor care se poate reinoi foarte usor. Designul clasic permite jocul culorilor pentru mobila, pereti si pentru obiectele decorative textile.

7bf4874c9ac229741229ab3403d5dd40

Unde poti implementa un design clasic?

Decoratiunile clasice se pot implementa in toate tipurile de case, mari sau mici. Cu cat locuinta este mai mare(livingdormitor), cu atat spatiul este mai permisiv combinatiilor si decoratiunilor. Important este faptul ca designul clasic nu consta in obiecte de mobilier masive, obiecte decorative ample, axandu-se pe simplitate si eleganta.

94ef659cf5fc358836790c06def845dd