Masa rotunda - cum sa o integrezi in casa - Tamos

17/10/2012
Masa rotunda  - cum sa o integrezi in casa

Fie că sunt piese de mobilier funcționale sau decor în sine, mesele rotunde înmoaie designul unei camere și ajută la echilibrarea altor articole mai rigide. Orice fel de masă rotundă, fie că este o măsuță de cafea, o masă formală de sufragerie sau o masă de mic dejun bistro, umple spațiul diferit față de o masă pătrată sau dreptunghiulară. Capricioase, sofisticate sau pur și simplu convenabile, mesele rotunde pot fi un plus îmbietor și ușor feminin pentru orice cameră. Sunt cel mai ușor de încorporat în săli de mese, sufragerie și dormitoare.

Din punct de vedere istoric, mesele erau luate alături de șeful casei, care stătea chiar în capul mesei pentru a-și arăta autoritatea, deoarece în așa fel putea privi cu ușurință lungimea mesei către familie sau oaspeți. La petreceri, oaspeții erau așezați strategic, conform unei ierarhii sociale și autoritare, oaspeții mai importanți stând mai aproape de capul mesei.

 

Avantajele mesei rotunde

 

  • Soluții grozave pentru spații mici;
  • Este sigură pentru copiii;
  • Poate fi folosită de mai multe persoane;
  • Se potrivește cu orice stil de amenajare.

Dacă sunteți o familie interesată să creeze un spațiu sigur și sănătos pentru cei mici, atunci acest tip de masă este alegerea cea mai potrivită pentru bucataria voastră, asta datorită lipsei colțurilor care pot fi periculoase pentru copii. De fapt, mesele rotunde sunt cele mai sigure dintre topate tipurile de mese. Modul de aranjare al scaunelor vă permite să aveți copii mereu în atenție în timpul meselor și puteți interacționa cu aceștia mult mai ușor.


Cum să alegi dimensiunea unei mese rotunde de dining

 

Pentru a calcula circumferința în jurul mesei, tot ce trebuie să faceți este să înmulțiți diametrul mesei cu pi (3,14159). Oaspeții vor avea nevoie de aproximativ 110 cm de de spațiu pe suprafața mesei pentru a mânca confortabil și fără a ciocni coatele cu persoana de lângă.

 

- (122 cm) vor găzdui 4-5 persoane.

- (152 cm) vor găzdui 6 persoane.

- (182 cm) vor găzdui 8 persoane


Masa Rotunda Living Tamos


Perfectă pentru spațiile mici

 

Mesele rotunde se pot încadra perfect în orice încăpere, fațe de mesele dreptunghiulare cu aceeași dimensiune, deoarece nu există colțuri care să risipească spațiul. Asta înseamnă că este mai ușor să așezați o masă rotundă într-un spațiu mai mic în comparație cu o masă dreptunghiulară standard.

La o masă rotundă, toată lumea este orientată spre centru, astfel încât nu esti niciodată lăsat în afara unei conversații. Există, de asemenea, un sentiment de deschidere care te încurajează să conversezi cu ceilalți, iar asta face experiența mult mai plăcută.

Masa Dining Tamos


În concluzie, o masă rotundă reprezintă modalitatea cea mai la îndemână de a organiza petreceri sau mese la scară extinsă pentru că forma lor ajută la legarea conversațiilor interesante între prieteni și membrii familiei. De asemenea, ele permit copiilor să stea la masa într-un mod disciplinat. Toate aceste motive transformă masa rotundă în alegerea perfecta, indiferent de dimensiunea camerelor.