Insula de bucătărie - 5 idei practice de amenajare - Tamos

14/05/2019

Dacă spațiul pe care îl ai disponibil într-o bucătărie este mai mult decât generos, cea mai bună idee de amenajare a acestei încăperi ar fi cea care presupune montarea unei insule în centrul camerei. Având o utilitate extrem de mare într-o bucătărie, insula reprezintă, în primul rând, o ancoră vizuală a încăperii. Va fi, practic, cartea de vizită a acestei camere, așa că alegerea unui stil care să o definească s-ar putea să te pună în dificultate.

Insula de bucătărie este și un extra-spațiu excelent de depozitare a veselei sau un loc pentru încorporarea electrocasnicelor ori a chiuvetelor și bateriilor. Insula mai poate fi și un locțiitor al clasicei mese de bucătărie și poate reprezenta un loc ideal de luat masa, de servit o cafea, de savurat un cocktail sau chiar de citit. Avantajul construirii unei insule în centrul bucătăriei tale este că vei avea spațiu suficient pentru a pregăti ingredientele pentru rețetele tale preferate și vei avea o vizibilitate mai mare asupra lor.

Foarte eficiente și bine-venite într-o bucătărie de tip open space, insulele dau o notă modernă bucătăriilor și pot deveni locul preferat al tuturor membrilor familiei pentru activități de divertisment. Ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți prezentăm cele mai bune idei practice de amenajare a unei insule de bucătărie. Iată cum ai putea să îți amenajezi acest loc din casa ta. Iată care sunt acestea!

Stilul rustic


Acest stil se potrivește mai ales caselor care au păstrat elemente de mobilier moștenite, dar au introdus și altele noi, colorate și pline de viață. Pentru o casă de vacanță, o insulă de bucătărie amenajată în stilul rustic va completa cadrul perfect pentru relaxare. Ținând cont că vei folosi această bucătărie pentru o perioadă scurtă de timp, îți recomandăm să păstrezi insula ca loc de luat masa și de depozitare pentru vase și tacâmuri. Poți recondiționa un dulap vechi, peste care să aplici un blat de bucătărie nou, și gata, imaginea bucătăriei din casa de vacanță va fi una inedită. Poți orna restul bucătăriei cu plante din plastic viu colorate sau cu obiecte decorative de valoare pentru tine și membrii familiei tale, păstrând culoarea originală a mobilierului. Deasupra blatului din bucătăriei poți monta un suport cu mai multe brațe de care să agăți tigăi sau oale, pentru un plus de autenticitate a stilului rustic.


Rustic Wall Decoration


Stilul vintage


Stilul vintage este unul care, cel mai probabil, nu se va demoda niciodată. Pentru amenajarea unei bucătării în stilul vintage în care tronează o insulă vei avea nevoie, în primul rând, de culoare. Nuanțele pastelate sunt cele care își pun amprenta pe acest stil, iar aparatura de bucătărie cu aspect retro va finisa complet peisajul cu un aer din alte timpuri. Poți cumpăra aragaze sau frigidere care îți amintesc de anii `20, pe care să o asortezi cu culoarea blatului sau a insulei din centrul încăperii. Vesela ar trebui să pară smulsă din același film, așa că evită design-urile moderne, dacă vrei ca bucătăria ta vintage să fie una autentică.


Stilul mediteranean

Mediterranean Kitchen Style

Locuitorii zonei mediterane sunt oameni simpli, dar plini de pasiune și căldură. Asta ar trebui să simtă oricine intră în bucătăria ta amenajată în stilul mediteranean - ospitalitate și calm. Culorile simple, uni, sunt binevenite în acest caz, iar nuanțele de alb, înnodate cu cele de albastru marin și negru vor crea o imagine completă.


Stilul modern


Acest stil de amenajare a bucătăriei se potrivește familiilor tinere, care obișnuiesc să petreacă mult timp în compania prietenilor. Dacă faci parte din această categorie, îți recomandăm să amenajezi insula din centrul bucătăriei ca loc de luat masa care, eventual, să aibă încorporat și aragazul, dacă îți place să faci demonstrații live de gătit în fața oaspeților tăi. Păstrează celelalte electrocasnice mari pentru alte zone din bucătărie și asigură-te că blatul este suficient de încăpător pentru întreaga gașcă.  


Modern Kitchen Style Tamos


Stilul clasic

Dacă vrei să mergi la sigur cu amenajarea bucătăriei tale, alege stilul clasic și bucură-te de simplitatea și funcționalitatea unei astfel de încăperi. În stilul clasic, culorile stridente nu își au locul, iar aparatura electrocasnică ultramodernă nu se va asorta cu restul peisajului. Folosește cât mai mult lemn, piatră și metal și amenajează insula din centrul bucătăriei cât mai eficient. O poți transforma, mutând chiuveta aici, sau o poți păstra exclusiv pe post de loc de servit masa și pentru depozitarea veselei și a tacâmurilor.


Classic White Kitchen Style


Pe tine care dintre aceste stiluri te-a inspirat?