Idei de amenajare a bucatariei

27/08/2012
Idei de amenajare a bucatariei

Atunci cand trebuie sa amenajezi propria ta locuinta, esti foarte exigent cu privire la fiecare aspect: mobiladulapuri, mici obiecte decorative si in special nuantele potrivite. Pentru a-ti usura munca, mai jos iti vom prezenta cateva idei de amenajare, care te vor ajuta sa iti docorezi bucataria intr-un design perfect pentru tine. Culorile pe care le alegi pentru bucatarie, nuantele vopselei pentru pereti si tonurile mobilierului, sunt foarte importante deoarece acestea vor juca un rol esential in personalizarea bucatariei tale. Evident nauntele pe care le alegi, trebuie sa fie cele pe care tu le indragesti. Poti opta de exemplu pentru o combinatie de albastru, mov, rosu sau galben cu alb. Aceste nuante vor conferi un ambient plin de prospetime si naturalete, un mediu relaxant si care iti va spori pofta de mancare.

O bucatarie cu pereti albastrii si mobila alba

Aceasta varianta reprezinta solutia perfecta daca esti o fire plina de viata, sociabila si energica. Cu toate acestea, daca albastrul nu este culoarea ta preferata, poti opta pentru o nuanta de verde pentru pereti, peste care poti suprapune mobila de bucatarie in tonuri deschise. Indiferent de alegere, rezultatul va fi unul spectaculos, iar efectul garantat va fi acela de prospetime si naturalete. Asupra starii tale de spirit, aceste nuante vor avea ca rezultat crearea unei senzatii de liniste, armonie si relaxare.

O bucatarie perfecta pentru personalitatea ta

Daca esti o fire vesela si vrei ca si bucataria sa exprime personalitatea ta, atunci este necesar ca in aceasta incapere sa existe o diversitate de nuante. De aceea pentru ca mediul de aici sa-ti permita orice tip de decoratiune, poti opta pentru peretii alb. Acest fundal de alb este unul permisiv, care va accepta diverse decoratiuni, combinatii excentrice de tonuri de verde, albastru, rosu si galben. Poti achizitiona dulapuri sau rafturi moderne, in multe culori, cu diferite motive floarele, vase, cani si farfuri in diverse nuante, etc.

O bucatarie pentru o personalitate nostalgica

Daca esti o fire nostalgica, poti opta pentru o bucatarie traditionala, rustica. Ca idee de inspiratie, poti alege bucataria toscana. Aceasta este cunoscuta pentru ambientul rustic autentic pe care-l creaza, pentru caldura si eleganta consacrata.