Feng Shui pentru casa ta: 7 reguli de aur - Tamos

29/03/2019
feng shui

Arta Feng Shui este ideala pentru a crea o casa armonioasa din punct de vedere al designului si al vibe-ului! Potrivit specialistilor, tehnicile Feng Shui influenteaza in mod pozitiv mediul in care locuim, precum si cel in care lucram. Se pare ca practicile care isi au originea in China antica sunt menite sa atraga prosperitatea, norocul si bunastarea celor care stau intr-un spatiu ce se supune Feng Shui-ului.

Daca vrei sa iti amenajezi si tu casa astfel incat sa te bucuri de aceste beneficii, urmeaza 7 reguli de aur pentru designul in stil Feng Shui!

  1. Renunta la obiectele inutile

Conceptul de organizare este cel care sta la baza acestei arte, de aceea, inainte de orice altceva, trebuie sa iti golesti locuinta de obiectele pe care nu le folosesti. Fa aceasta operatiune periodic, mai ales daca ai darul de a aduna lucruri de care nu ai nevoie cu adevarat. In caz contrar, prezenta obiectelor inutile va conduce la blocarea energiiilor benefice ale spatiului.

2. Alege usi transparente si ferestre largi

Daca ai dat startul unui proiect temeinic de reamenajare, atunci poti incepe prin a alege usi realizate din materiale transparente si ferestre cat mai ample. Potrivit regulilor Feng Shui, geamurile inguste si usile cu tamplarie plina blocheaza energiile pozitive din casa. Pe acelasi principiu, este recomandat sa eviti blocarea usilor sau a ferestrelor cu obiecte mari de mobilier.

3. Opteaza pentru materiale naturale

Materialele naturale reprezinta o optiune ce vine in acord cu cele cinci elemente cu care jongleaza arta Feng Shui, respectiv metalul, pamantul, apa, lemnul si focul. Prin urmare, alege mobilier si decoratiuni care sa  fie realizate din lemn, otel, lut, ceramica sau var.

4. Integreaza mobilier cu forme rotunjite

Conform credintei care guverneaza arta Feng Shui, obiectele cu colturi perturba echilibrul casei. Avand in vedere ca aceasta tehnica are tocmai scopul de a aduce armonia in spatiul in care este aplicata, ideal ar fi sa optezi pentru piese de mobilier cu rotunjite.

5. Foloseste oglinzile

Oglinzile sunt printre acele accesorii care au semnificatie aparte in arta Feng Shui. Acestea au rolul de a ”multiplica” emotiile care se reflecta in camera in care sunt amplasate. De exemplu, daca iti doresti o viata sociala mai activa, adauga o oglinda mare in living, chiar vis-a-vis de canapeaua pe care iti primesti oaspetii!

6. Abordeaza spatiul intr-o maniera minimalista

Indiferent de spatiul pe care vrei sa il amenajezi in stil Feng Shui, una dintre regulile de aur de care ar trebui sa tii cont consta in abordarea designului intr-o maniera minimalista. Asa cum spuneam si mai devreme, traditia chineza se focuseaza pe organizarea spatiilor, motiv pentru care ar trebui sa eviti supraaglomerarea casei tale.

7. Decoreaza in acord cu energiile pe care vrei sa le atragi

Modul in care accesorizezi casa poate sa atraga sau sa indeparteze energiile pozitive, dupa spusele adeptilor Feng Shui. Prin urmare, pentru crearea unei atmosfere pline de armonie, decoreaza-ti casa cu imagini si obiecte de care te leaga amintiri placute.

Chiar daca te pasioneaza sau nu acest stil, noi te putem ajuta sa dai contur locuintei la care ai visat mereu. Contacteaza-ne pentru a-ti oferi mobila pe comanda, la preturi avantajoase!