Elementele care fac un dormitor de lux!

13/01/2015
Elementele care fac un dormitor de lux!

Nu toata lumea isi doreste un dormitor de lux. Insa cei care isi doresc acest lucru trebuie sa inteleaga cateva idei de baza. Despre amenajarea dormitoarelor de lux vom vorbi in acest articol si vom explica cum sa faceti ca sa ajungeti la un dormitor exact asa cum va doriti. Variantele de alegere a mobilierului le-ati citit deja in articolul anterior, iar acum vom vorbi despre elementele care fac dormitoarele sa aiba un aspect luxos.

In primul rand trebuie sa intelegem ca, de multe ori, luxos nu inseamna si foarte incarcat. Luxos inseamna cu gust, dar cu mobilier, materiale si decoratiuni de calitate, care sa imbrace frumos, nu sa incarce. Nu cred ca ati vazut in emisiuni de profil dormitoarele vedetelor incarcate pana la refuz. Pana si ele prefera aceasta camera destul de simpla si de minimalista, alegand doar texturi si culori care sa duca cu gandul la moale, confortabil si calduros. Cam acestea sunt cuvintele care vrem sa ne vina in minte atunci cand vedem un dormitor. Uneori nu strica un sentiment de abundenta, care te imbratiseaza pe nesimtite, iar acest lucru se poate realiza foarte usor, cu ajutorul pernelor decorative. Atunci cand nu dormiti pe pat, imbracati-l in perne de dimensiuni care scad treptat, dar nu iesiti din tiparul camerei. Ramaneti la nuantele stabilite, fara a sari in alte tonuri si culori. Asta va face doar sa para o camera plina si dezordonata. Iar noi ne dorim abundenta atent studiata si primitoare, nu respingatoare.


Dormitor de lux

Culorile din dormitor Sentimentul cu care te intorci seara la dormitorul tau este acela al unei zile apasatoare, incarcata de informatii si termene limita, iar ultimul lucru pe care ti-l doresti atunci cand aprinzi lumina e sa gasesti toate nebuniile la tine in dormitor. Vrei ca patul sa te imbratiseze si sa te lase sa te scufunzi in el. Asa ca nu combinati prea multe culori. Cele mai folosite palete in dormitor includ intotdeauna albul. Acesta ofera o lumina aparte si scoate in evidenta restul nuantelor. Albul poate fi destul de rece uneori, asa ca trebuie sa il incalzim putin, iar pentru asta dormitorul luxos va avea culori pamantii, dar nu exagerati. Nu vreti sa ajungeti pana la capatul intunecat al spectrului. Acestea se pot realiza cel mai usor cu ajutorul asternuturilor.

Decoratiunile Intr-un dormitor nu ai nevoie de foarte multe decoratiuni care sa se inghesuie pe mobila. In dormitor ai nevoie de lampi pe noptiere sau pe peretele de la capul patului, iar acestea ar trebui sa fie de efect si sa fie unul dintre elementele de lux ale decorului. Asa ca alegeti fie ceva cu o forma mai interesanta, fie nuanta cea mai puternica din spectrul sau. Alte decoratiuni care trebuie sa abunde in dormitor sunt lumanarile si suporturile pentru acestea. Aici rasfatul ar trebui sa fie la el acasa.

Insa, nu uitati ca patul este elementul central al incaperii, asa ca asigurati-va ca este exact cel care va place si ca este mare, iar salteaua foarte confortabila. Foarte la moda si luxoase sunt paturile tapitate sau din lemn masiv. Asa ca alegeti una din gama pe care v-o punem la dispozitie. Avantajul este cel al pretului bun, asa ca nu va trebui sa platiti mult pentru luxul din dormitor.

Sursa foto: https://www.tamos.ro/dormitor-...

Articole asemanatoare: Capteaza lumina naturala cat mai multa! Articole asemanatoare: Iluminatul functional in amenajarile interioare. Articole asemanatoare: Doua moduri de a crea dormitorul perfect!