Dulapuri improvizate

14/08/2012
Dulapuri improvizate

Spatiul limitat reprezinta o provocare careia trebuie sa-i gasim solutii cat mai ingenioase. Nevoia omului de spatiu mai mare in locuinta sa este cu atat mai mare cu cat diversitatea produselor electrocasnice, mobiliere sau tehnologice a crescut. De aceea un nou trend in decoratiunile moderne este dat de functionalitate, acordarea de noi functii unor obiecte create initial pentru alte scopuri.

Dressing 12 Slider

In cadrul acestui articol vom dezbate aceasta problema, avand ca solutie dulapurile improvizate. Dulapurile reprezinta unele dintre cele mai utile obiecte de mobilier din locuinta ta: avand ca scop depozitarea, dulapurile nu sunt necesare numai pentru aranjarea hainelor, dar si pentru amenajarea diferitelor obiecte.

110408 S4

Construieste-ti singur un dulap original, perfect pentru nevoile tale

Astfel pentru ca in locuinta ta sa existe mereu ordine si un spatiu cat mai mare, poti opta pentru amenajarea catorva dulapuri improvizate. Poti alege varianta achizitionarii unor materiale de constructie din magazinele de specialitate (bucatie de lemn, cuie, vergele) care te vor ajuta sa construiesti sisteme inegionase de depoztiare. Daca ai ustensilele necesare, un dulap improvizat nu este dificil de construit, iar rezultatul va fi cu siguranta unul multumitor.

2 2 E1532114022391

Reconditioneaza diverse obiecte de mobilier vechi si transforma-le intr-un dulap personalizat

Aceasta nu este sigura solutie prin care poti construi mai multe spatii de depozitare. Poti de asemenea sa apelezi la varianta amenajarii unui dulap improvizat, recicland si reutilizand mobiliervechi. Cea mai simpla solutie este cea a amenajarii unui dulap cu ajutorul unui sistem ‚perdea’. Poti folosi un dulap vechi, careia sa-i indepartezi usile si careia sa-i dai un aspect deosebit, potrivit cu designul din dormitor. Poti fixa o perdea sau o husa (cu imagini atractive) pe partea superioara a dulapului, iar in spatele acestui material textil sa amenajezi vase, haine, pahare, etc. O alta formula de realizare a unui dulap improvizat consta in compartimentarea individuala a rafturilor, fixand fasii de material pentru fiecare raft.

Decorette Idei Pentru Organizarea Sifonierului (1)

Invelisul exterior pentru un astfel de dulap poate fi confectionat cu ajutorul oricarui tip de tesatura. De preferinta, insa, este recomandabila alegerea unor materiale rezistente, cu textura ‚plina’. Pentru varianta ‚exotica’ (decoratiunile in stil mediteranean, zen, oriental, etc) se poate opta pentru jaluzele din lemn de bambus.