Design aristocratic - Tamos

15/08/2012
Design aristocratic

Specificul unei mode autentice nu dispare niciodata. Chiar si pe fondul unei societati alcatuita din gandiri si mentalitati greu de multumit, un design autentic artistocratic isi va gasi mereu un loc aparte in decoratiunile interioare.

Un decor modern aristocratic presupune imbinarea perfecta intre calitate si functionalitatea specifica perioadei moderne, fiind bazat pe imbinarea perfecta dintre valoare si elemente practice.

5194134c48d50ece46d3a3764607ec43 (1)

Mobilierul aristocratic

In special in living, spatiul perfect pentru primirea oaspetilor, mobila si obiectele de mobilier trebuie sa fie caracterizate in principal prin opulenta ( fotolii si canapele) si sa aiba ca materiale de constructie lemnul si pielea. De aici nu trebuie sa lipseasca pendulul, ceasurile vaste de perete din lemn, cu diferite elemente ornamentale. Masa de living trebuie sa fie din fier forjat, iar podeaua din lemn masiv. Acestea sunt elementele definitorii pentru decor plin de ‚clasicism aristocratic’.

Pentru a decora o casa intr-un design aristocratic te poti inspira din amenajarile intens somptuoase, trebuie sa ai un strop de curaj deoarece variantele sunt diversificate, avand la dispozitie un ‚munte de alternative’.  Tocmai de aceea, pentru a obtine un ambient decorativ cu mare putere de personalizare, incadrat intr-un registru aristocratic ‚adevarat’ se recomanda sa nu cazi in ispita tendintelor moderniste exagerate, sa mizezi pe calitate si nu pe cantitate, si in special pe mobila din lemn masiv cu decoratiuni specifice.

4acce802575e17407f550eba4cf95af2

Dormitorul

Un dormitor aristocratic este dominat de un pat spatios ce poate fi alcatuit din lemn masiv sau fier forjat. Tot aici vom avea si o fereastra de mari dimensiuni care sa permita luminii naturale sa patrunda in aceasta incapere. Oglinda dulapului din dormitor va extinde perimetrul camerei, prin multiplicarea spatiului reflectat. Din dormitor nu trebuie sa lipseasca doua-trei ghivece cu flori, un covor luxuriant si o lenjerie cu motive floarele, in tonuri de galben – auriu.

7ed7a29b7e89af97a1230a7025be5765

Bucataria

Si in bucatarie trebuie sa existe un ’taram al clasicului aristocratic’, definit prin elemente precum: lemn in nuante naturale, luxul masiv si sobru, nuantele aurii-pastelate, scaune elegante cu motive florale, gresie si faianta in tonuri de cires.

Intr-un astfel de decor trebuie sa predomine elementele retro. Daca in sufragerie ai un pendul vechi, valoros, in dormitor poti avea o soba veche, decorativa, iar in bucatarie obiecte ornamentale din ceramica.

430eceec7944561d54a4fa61c20c2944