Decoreaza-ti peretii fara vopsea si tapet - Tamos

20/08/2012
Decoreaza-ti peretii fara vopsea si tapet

In procesul de decorare a locuintei, alegerea tonurilor de culoare pentru pereti sau podea reprezinta una dintre cele mai importante elemente decorative. Indiferent ca vorbim despre dormitor, living sau bucatarie nuantele ambientului vor fi cele care vor alcatui o atmosfera relaxanta, linistitoare si plina de veselie. In continuare iti vom prezenta o modalitatea prin care poti decora intr-un mod ingenios peretii, fara sa apelezi la tonuri de culoare extravagante sau diferite tapete.

Pentru decorarea peretilor sau a zidurilor nu avem ca variante numai vopseaua si tapetul ci si alternative moderne bazate pe elemente durabile si estetice, ca de exemplu bucatile de lemn (dalele) sau caramizile. Cu ajutorul caramizilor poti obtine un design plin de caldura intr-un living decorat intr-un stil modern sau rustic, aspect care poate fi subliniat si de prezenta unui semineu sau a unui covor natural din lana. Alegerea acestor elemente decorative pentru pereti trebuie sa alcatuiasca un ton consolant, armonios cu celelalte obiecte de mobilier: dulapuri, mobila, canapele, pat, etc.

Prin capacitatea sa mare de izolare, prezenta carazimilor decorative in locuinta ta va da nastere unui design avangardist, intens si cochet. Pe langa calitatile sale decorative, caramida se foloseste de asemenea si pentru mascarea diferitelor imperfectiuni ale peretilor. In comert exista diferite materiale pentru implementarea unui astfel de decor. Cele mai des intalnite sunt placile PVC cu aspect de lemn. Acestea sunt cele mai recomandate elemente pentru principalele incaperi: living, dormitor si bucatarie.

Daca te-ai hotarat sa folosesti astfel de materiale decorative in locuinta ta, trebuie sa tii cont si de sistemul de fixare. In mod normal se folosesc cuie speciale care se monteaza in pereti. Cel mai simplu este sa le fixezi cu ajutorul unui pistol cu aer, care va garanta o stabilitate deplina.

Apeland la aceasta modalitate decorativa vei putea iesi din rutina, decorandu-ti peretii intr-un design avangardist si cu un stil unic. Variantele sunt infinite si totul depinde de imaginatia ta. Nu conteaza suprafata caminului tau decoarece acest stil decorativ se poate adapta la orice tip de casa.