Cum sa decorezi un living in stil contemporan? - Tamos

23/08/2012
Cum sa decorezi un living in stil contemporan?

Designul contemporan este adesea folosit gresit si inteles gresit. In timp ce designul modern si cel contemporan au multe in comun, contemporanul este are estetica mai avansata si mai blanda fata de designul modern. Aducerea unei viziuni contemporane in spatiul de locuit, poate da o noua viata unui design obosit sau invechit.

Un design contemporan este caracterizat, in primul rand, prin prezenta elementelor decorative cat mai simple. Un decor contemporan imbina functionalitatea stilului minimalist cu eleganta unor elemente clasice, permitandu-ti sa alcatuiesti o ambianta pe gustul tau. Intr-un astfel de design vom intalni mobila cu linii drepte, canapele in culori neutre, dulapuri cat mai simple si diverse obiecte decorative functionale. Un stil modern, contemporan nu va fi unul incarcat, exuberant, ci dimpotriva unul elegant prin simplitate.

Intr-un living decorat in stil contemporan, vei avea nevoie sa-ti pui in valoare imaginatia si creativitatea pentru a putea organiza perfect toate acele elemente pe care le doresti prezente in jurul tau. Pastrand aceeasi linie simpla, asa cum poti observa si in imaginea de mai sus, poti de exemplu, ca in jurul canapelei, in fata mesei din living sa mai amenajezi si cateva fotolii. In comert gasesti diferite fotolii moderne si cochete, de diferite dimensiuni. Pe canapele si fotolii se pot aseza si cateva pernute, potrivite cu designul casei tale.

O masa situata in centrul livingului reprezinta o excelenta, care nu poate lipsi dintr-un design contemporan desavarsit. Poti alege o masa rotunda, care sa se suprapuna si sa completeze perfect designul mai strict, conferit de simplitatea celorlalte obiecte de mobilier.


Lr


Cel mai mare minus pe care il prezinta decoratiunile moderne, contemporane si minimaliste, este dat de ambientul rece, impersonal pe care il creaza uneori. De aceea poti apela la obiecte de mobilier alternative, care sa decoreze camera de zi si care sa confere un aer cat mai natural, cald si personal pe fondul unui living simplu, functional si cochet. Poti apela la cateva obiecte decorative precum: perdele, paturi, draperii, tablouri sau chiar un decor ingenios din carti. Intr-un design contemporan se recomanda ca mobila sa aiba o constructie din piele naturala si lemn, insa in linii cat mai clare si mai simple.

O alta asociere principala a designul contemporan este aceea a liniilor. Acestea ar trebui sa fie intotdeauna curate si clare. Este, totusi, o alta poveste de contrast. Miscarile moderne se concentreaza pe linii puternice.

Pe de altă parte, stilul contemporan prefera sa le amestece pe cele doua. Daca aveti un set de otoman, aduceti o sculptura moderna in stil artistic sau o lampa cu pandantiv, care va capta atentia si va oferi diversitate.

Cozy ContemporaryScout And Nimble White Brick Fireplace Transistional Living Room02 Op