Cum să aranjezi mobilierul într-o cameră de zi: 3 idei neobișnuite

29/03/2023

Alegerea mobilierului potrivit pentru un living este foarte importantă. Într-o astfel de încăpere este esențial să optezi pentru piesele care să-ți ofere confort și să facă să te simți cât mai în largul tău, iar cei care te vizitează să se simtă la rândul lor bineveniți. 

Prin modul de amplasare, mobila și obiectele de decor trebuie să ofere suficient spațiu încât să permită obținerea mediului relaxant pe care îl dorești. Anumite trucuri te pot ajuta să aranjezi totul astfel încât să obții un look modern, personalizat în funcție de nevoi, unde toată lumea să se bucure de momentele petrecute împreună. 

Din rândurile de mai jos vei afla 3 moduri neobișnuite prin care poți să aranjezi mobila în camera de zi, astfel încât să profiți la maximum de spațiul disponibil, printr-o organizare optimă și un plus de comoditate.


Cum să aranjezi mobilierul într-un living mic

Mobilierul este esențial în orice cameră de zi, iar prin alegerea acestuia în funcție de nevoi și de preferințele personale poți să transformi orice încăpere într-un loc prietenos și confortabil. Pentru a folosi însă spațiul într-un mod cât mai eficient, este important felul în care aranjezi aceste piese.

Într-un living de dimensiuni mai mici, organizarea poate să pară o provocare, dar câteva idei utile, împreună cu un pic de creativitate, te vor ajuta să obții un loc deosebit de primitor. 

În acest sens, se recomandă să folosești piese mari și simple pentru mobila de living. Atunci când sunt aliniate pe un singur perete, acest lucru va face va crea iluzia unei camere spațioase. În acest fel, te vei putea bucura la maxim de această încăpere mai lungă și mai îngustă. 

Canapeaua sau fotoliile amplasate cât mai aproape de geam vor face și ele ca totul să fie cât mai aerisit, creând astfel atmosfera plăcută pe care o cauți. Adaugă în acea zonă și un fotoliu colorat sau un puf decorativ, care să creeze un contrast cromatic de efect.


Aranjarea mobilierului într-o cameră de zi de formă pătrată

Dacă beneficiezi de un spațiu mai generos iar livingul este de formă pătrată, vei obține un look unitar prin aranjarea compactă a pieselor principale de mobilier în diverse zone.

Astfel, vei putea delimita și separa foarte bine anumite porțiuni din încăpere, de exemplu zona de socializare. Aceasta, care poate fi formată din canapea și măsuța de cafea, poate fi amenajată compact în partea centrală sau chiar într-o porțiune laterală a camerei. O astfel de poziționare a pieselor te va ajuta să obții o cameră bine organizată și cu aspect luxos.

Dacă lângă canapea dorești să amplasezi și un fotoliu sau o sofa mai mică, poziționează-le pe o ușoară diagonală, pentru a „rupe” un pic dintr-o geometrie prea strictă.


Aranjarea mobilierului pentru a optimiza spațiul

Un alt aspect important de care să ții cont când aranjezi mobila într-o cameră de zi este echilibrul vizual. Verifică dimensiunile mobilierului în raport cu cele ale încăperii, atunci când îl achiziționezi, deoarece contează pentru impresia de spațialitate.

Mobilierul din camera de zi trebuie să fie suficient de mare pentru a putea fi amplasat și poziționat corect, dar nu foarte masiv, pentru a nu bloca modul în care se circulă. 

Aranjează piesele de mobilier astfel încât să creezi culoare de trecere suficient de comode. Experimentează cu formele și amplasarea, mai ales a celor mai mici, pentru a obține rezultatul dorit!

Mobila potrivită, bine dimensionată în raport cu spațiul, și amplasarea ei corectă sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a obține un living modern și confortabil, așa cum îți dorești. 

Ține cont de recomandările de mai sus și de caracteristicile principale ale mobilierului când faci o astfel de achiziție, pentru a te bucura din plin de o cameră de zi amenajată în funcție de necesitățile tale estetice și de confort!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu