5 Idei pentru amenajarea dormitorului unui adolescent - Tamos

09/10/2019
cum-sa-amenajezi-camera-unui-adolescent

Una dintre cele mai dificile camere de decorat este, probabil, dormitorul unui adolescent. În această etapă a vieții lor, aceștia încă nu sunt pregătiți să se mute de acasă și să trăiască singuri, dar, în același timp, doresc să aibă un spațiu privat pentru ei înșiși.

Aceștia consideră dormitorul ca un sanctuar exclusiv și privat unde pot fi singuri, să se relaxeze cu prietenii sau pur și simplu să fie ei înșiși. 

Deci, atunci când le decorați dormitorul, trebuie să luați în considerare opiniile și preferințele lor.


Cum decorezi o cameră pentru adolescenți?

Un pat confortabil

Un design îndrăzneț

Introducerea hobby-urilor în camera adolescentului


Adolescenții pot avea anumite nevoi și dorințe, care nu sunt similare cu preferințele adulților. Decorarea camerei unui adolescent este o provocare care este cel mai bine abordată între părinți și copii. Asta ajută adolescentul să aibă o anumită libertate asupra decorului camerei sale și îl va ajuta să se simtă investit în rezultat. 


Un pat confortabil

Adolescenții de astăzi sunt conștienți de valoarea decorurilor interioare și pot fi chiar la curent cu ultimele tendințe.

În funcție de vârsta și personalitatea adolescentului, designul dormitorului ar putea păstra rămășitele familiare ale copilăriei, îmbrățișând sentimentul de joacă și spiritul unui spațiu pentru adulți.

Dormitorul lor nu va fi complet fără un pat, așa că primul element esențial pentru camera adolescentului este un pat confortabil.

Spre deosebire de adulți, majoritatea adolescenților nu se concentrează cu adevărat pe a avea un cadru de pat sau o tăblie elegantă. În schimb, mulți dintre ei se gândesc mai mult la dimensiunea patului, nivelul de confort al saltelei și culorile sau modelele lenjeriei de pat.

Majoritatea adolescenților ar prefera un pat imens. Ei pot folosi patul ca să-și facă temele, să vizioneze filme sau chiar să găzduiască petreceri de pijama cu prietenii lor. În plus, obținerea unei saltele mai mari ar putea fi, de asemenea, mai funcțională și mai economică decât a unei saltele duble.


Camera Adolescent Lenjerie Roz Op


Dacă dormitorul adolescentului nu este foarte spațios, folosește abordări creative pentru a-i fi de ajutor în mai multe scopuri. Iată câteva idei!

  •  Zona de studiu cu spațiu de depozitare deasupra și sub birou 
  •  Bancă mică la marginea patului, unde prietenii se pot relaxa
  •  Tăblie lipită de perete pentru a economisi spațiu

Un design îndrăzneț

În timp ce adulții preferă un spațiu cald și culori atenuate în dormitor, adolescenții apreciază camerele vibrant colorate, care te încarcă energetic. Deși tendințele sunt asemănătoare și folosesc, de obicei, nuanțe și tonalități ale unei singure culori, trebuie să fiți foarte atenți atunci când alegeți vopseaua. La această vârstă, preferințele de culoare se schimbă rapid și s-ar putea să descoperi că acei pereți frumoși galbeni sau albaștri și-au pierdut farmecul inițial, după doar câteva luni de pictură.

Deci, ce culori să alegeți atunci când amenajați un dormitor pentru adolescenți? Culorile neutre sunt foarte recomandate - nu neapărat alb, dar diferite nuanțe de bej sau gri sunt opțiuni grozave.

Alegerea culorilor neutre nu înseamnă automat că o cameră va fi plictisitoare. În plus, este o soluție care creează mai multe posibilități și libertate pentru accesorii. Decorațiunile pot fi schimbate oricând, așa că dacă gustul copilului se schimbă, nu este necesară reînnoirea întregului interior.

Colorarea pereților dormitorului are un impact destul de mare. Iată câteva idei!

  • Culori deschise și modele geometrice;
  • Tapet în diferite modele;
  • Autocolante detașabile;
  • Vopsea sau un perete graffiti pentru un stil urban;
  • Cuvinte preferate scrise cu neon sau marcaj iluminat;
  • Fotografii cu artistul preferat sau peisaje.

Pics On Wall Teenage Room


Dacă sunteți în căutarea unor idei de dormitoare pentru adolescenți, poate doriți să vă concentrați pe accesorii multifuncționale. Vă întrebați dacă este posibil? Acoperirea unuia dintre pereți cu vopsea magnetică sau o tablă este o idee grozavă.

De asemenea, ați putea crea un spațiu divizat - de exemplu deasupra biroului, astfel încât să poată scrie o notă pe perete sau să fixeze câteva fotografii cu prietenii săi.

Combinând funcționalitatea cu personalitatea, poate fi răspunsul pentru proiectarea unui spațiu pe care adolescentul îl va iubi ani de zile. Nu contează dacă sunt băieți sau fete, toți pot aprecia decorul cool pentru dormitor. Invitați-i să facă brainstorming împreună cu d-voastră pentru a proiecta un spațiu creativ și confortabil care se potrivește stilului lor unic.

Practicitatea este doar un aspect pe care ar trebui să îl conțină un dormitor pentru adolescenți. Un alt aspect, la fel de important, este acela de a face dormitorul adolescentului diferit și distinctiv. Nu ar trebui să limitați acest aspect, ci mai degrabă să faceți un plan și să alegeți elementele care vor reprezenta tema principală al unui dormitor perfect.


Introducerea hobby-urilor în camera adolescentului

O modalitate excelentă de a face camera adolescentului tău să fie mult mai personală este prin evidențierea hobby-urilor în detalii.

Dacă le place să facă skateboarding, folosește roțile unui skateboard pentru a crea mânere personalizate pentru ușile dulapului. Dacă muzica este pasiunea lor, creați locuri pentru a-și agăța chitara sau creați un candelabru unic cu bețe de tobe.

Oricare ar fi hobby-ul lor, lăsați-l să strălucească în detalii în tot spațiul pentru a-l face mai primitor și inspirațional pentru ei.

Dacă adolescentul tău este interesat de filme de ficțiune, alege niște postere de film care vor atârna pe unul dintre pereți. Adolescentului tău îi place să picteze? Amenajează un loc special pentru un șevalet sau cuier atașat de perete unde poți pune pânza.

Poate copilul tău este un fan de benzi desenate? Creați o bibliotecă pentru a vă organiza colecția.


Pick Up Vinyl

Cum să decorezi o cameră pentru adolescenți?

Când proiectați un dormitor pentru adolescenți, asigurați-vă că planificați spațiul disponibil cu atenție. Alege culori neutre pentru pereți, astfel încât să nu fii nevoit să-i revopsești dacă gustul adolescentului tău se schimbă. Alegeți accesorii care se potrivesc intereselor copilului dumneavoastră pentru a adăuga un caracter personal. Amintiți-vă că camera pentru adolescenți este pentru adolescenți - planificați-o împreună cu copilul dumneavoastră, astfel încât să se simtă confortabil.