Cum alegi masa potrivita pentru living - Tamos

16/10/2012
Cum alegi masa potrivita pentru living

Cea mai bună masă va fi una care se potrivește bugetului tău, este solid construită, se potrivește spațiului disponibil și are un stil pe care îl vei iubi ani de zile.

Din lemn, pal sau metal, fiecare set îți poate completa povestea casei. Acestea pot fi personalizate în baza numărului de oaspeți, cu scaune colorate, clasice sau pliabile și mese fixe sau mese extensibile.

Stilurile decorative poartă amprenta designerului și a pasiunii pentru arta și frumos, tocmai de aceea, un stil unitar aduce un plus de frumusețe căminului tău.

 

Cum alegi masa de dining în funcție de dimensiunea camerei

 

Regula decoratorilor profesioniști este să aleagă întotdeauna mese de dining proporționale cu suprafața încăperii. O masă prea mică într-o încăpere prea mare arată stingheră și nu reușeste să redea încaperii aerul de familiaritate care face mesele cu prietenii atât de plăcute. Pe de altă parte, o masă prea mare înghesuită într-o cameră mică îngreunează atmosfera. 

Dimensiunea mesei pe care o alegeți trebuie să corespundă, de asemenea, cu dimensiunea sufrageriei. Pentru a determina cu ușurință dimensiunile, vă puteți imagina cum o veți aranja în cameră înainte de a o cumpăra.

 

Forma mesei de living

 

Forma mesei va avea un impact mare asupra modului în care va arăta în living. Câteva dintre formele pe care le puteți lua în considerare atunci când alegeți cele mai bune mese de sufragerie sunt:

Masă pătrată

 

Este o formă curată care poate funcționa bine dacă aveți în living mobilă cu liniii drepte. De obicei, s-ar putea să vă fie greu să vă serviți oaspeții atunci când aveți o masă pătrată. Cu toate acestea, dacă alegeți această formă, asigurați-vă că serviți aproximativ 4 până la 6 persoane. În multe cazuri, o masă pătrată va arăta foarte elegantă atunci când este plasată în camere înguste și lungi, deoarece oferă un sentiment de proporție corectă.

 

Masă dreptunghiulară

 

Este una dintre cele mai comune mese de sufragerie, care funcționează bine în orice cameră. Acest tip de masă este disponibil în diferite lățimi, astfel încât să se potrivească atât cu camerele înguste, cât și cu cele late. Deoarece pot fi proiectate în lungimi mai mari, reprezentând cea mai bună opțiune pe care o puteți alege dacă doriți să găzduiți mai mulți oaspeți când luați masa.

Multe dintre blaturile de masă dreptunghiulare sunt detașabile, astfel încât să fie utilizate cu ușurință în orice circumstanță.

 

Masa Dreptunghiulara Dining

Masă rotundă

 

Aceasta poate fi, de asemenea, cea mai bună formă de masă pe care o puteți alege. Partea bună este că este flexibilă, astfel încât un număr par sau impar de persoane pot sta în jurul ei. Funcționează bine dacă aveți o sufragerie mică.

 

Masă ovală

 

În cazul în care aveți un spațiu de luat masa care este oarecum îngust, atunci un blat oval poate ajuta la reducerea aglomerației și vă poate lumina vizual camera. Multe dintre blaturile ovale au o bază de piedestal, dar puteți obține cu patru picioare.


Materiale utilizate

 

Alegerea materialelor este importantă deoarece acestea influențează atât durata de viață a mesei, cât și aspectul estetic. Este de înțeles că acest criteriu ține, în primul rând, de gusturile fiecăruia, dar și de nevoi. Trebuie să te interesezi și de calitatea materialelor dacă vrei să alegi cea mai bună masă pentru living. Cele mai recomandate mese pentru living sunt cele din lemn masiv (nu pal) pentru că sunt rezistente în timp, elegante, se potrivesc ușor oricărui stil pe care îl adopți în living, sunt spațioase și nu necesită ingrijiri speciale.


Masa Dining Room Tamos

 

Decorațiunile interioare din casă trebuie să se potrivească cu designul mesei. De exemplu, masa pe care o veți alege trebuie să vă completeze corpurile de iluminat și piesele centrale. De asemenea, există câteva mese care au scaune de sufragerie asortate. Dacă masa ta nu are, atunci trebuie să cauți cele mai bune scaune de sufragerie care să se potrivească cu masa pe care o vei alege.

Cromatica este un alt aspect important care ne schimba starea de spirit. Designerii de interior sugerează ca în livinguri să fie alese nuanțe calde, precum: bej, galben, portocaliu pal sau nuanțe reci: verde deschis, gri, sau lila. Acestea pot fi alternate cu câte un perete tapetat sau cu pături și perne colorate.

Orice ar fi, chiar dacă plătești un preț mai mare la început pe masă, în timp acestă alegere se va dovedi caștigătoare.