Cum aleg salteaua pentru camera copilului? - Tamos

07/05/2014
Cum aleg salteaua pentru camera copilului?

Salteaua este  cel mai important element din camera copilului tau.

O alegem in functie de caracteristicile saltelei si in functie de nevoile personale.

Asa cum toata lumea stie saltelele pot fi cu arcuri, cu spuma sau din materiale obtinute din fibre naturale. Insa care este cea mai indicata pentru copii?

In primul rand o saltea trebuie sa aiba o grosime de cel putin 15 cm ca sa indeplineasca standardul de confort si sa sustina coloana vertebrala intr-un mod ortopedic.

Apoi urmeaza sa verificam alte caracteristici cum ar fi :

  • aerisirea  saltelei. Este indicat ca salteaua sa fie prevazuta cu butoni sau banda de aerisire pentru eliminarea mirosurilor si a umiditatii.
  • impermeabilitatea saltelei. Avand in vedere ca se pot intampla accidente peste noapte in cazul copiilor de varsta mica sau transpiratie excesiva in cazul adolescentilor este ideal ca salteaua sa aiba un material impermeabil sau macar o husa impermeabila care se poate curata usor .
  • protectie antimicrobiana si impotriva acarienilor. Sunt unele saltele la care materialul de acoperire este tratat antimicrobian  sau au o husa care se poate  spala la temperaturi inalte; urmariti eticheta mai mult ca sigur acolo este trecut si acest lucru daca salteaua are astfel de caracteristici..

Daca salteaua nu este prevazuta cu nici una din cele amintite atunci nu uitati sa folositi o protectie de saltea care sa fie impermeabila  sau usor de curatat.