Coltare de bucatarie cu personalitate. 3 sugestii de amenajare in 3 stiluri diferite

07/06/2018


Dintre toate camerele unei locuinte, bucataria este, adesea, cea care reuseste sa ii aduca impreuna pe toti membrii familiei. Nu stim cu siguranta daca doar aroma mancarurilor preparate aici reuseste sa ii vrajeasca, dar, in schimb suntem convisi de faptul ca modul in care este amenajat acest spatiu ii face sa mai ramana la povesti chiar si dupa ce au servit masa!

Iti propunem astazi 3 sugestii de amenajare a bucatariei in 3 stiluri diferite, folosind coltare de bucatarie cu personalitate!

1. Bucataria futurista: coltare de bucatarie in stil minimalist

R43HEEaEVTXcbV3FNN2V09ebFjzjuJaXYuemgLZrfhOs8A K859 TG2Tr11qTWYxWnDprsdrXPVg WrC0NtE88HlLeH3kuRwcRvcjtliiQ5c2p Fsp4XB BJwxYwqX Qd98PHX77


Stilul minimalist se remarca prin eliminarea oricaror elemente redundante. Obiectele utilizate la crearea unui spatiu amenajat dupa principiile acestui stil trebuie alese astfel incat sa indeplineasca, simultan, atat functia estetica, dar si pe cea practica.

Poti sa ai si tu o bucatarie in stil minimalist, folosind ca piesa centrala de mobilier un coltar. Cum ar arata aceste coltare de bucatarie care rezoneaza cu ideea de baza a minimalismului -anume aceea de “mai putin inseamna mai mult”? Este aproape evident ca acestea vor avea un design futurist, caracterizat de linii simple, de materiale premium (ex: piele naturala), cat despre cromatica, aceasta este, de cele mai multe ori, una neutra.

2. Bucataria practica: coltare de bucatarie in stil contemporan

AJMnUVIXLvan8G3SNkeGkqNAxg2S9XOrOiulwZHPf5QotN7hhYdA7YpWC9BNfQsRdkKuq4gmOtWJHrrW8q2dFvEjIcYyCSVaFoNdbJwP Jz3QMbs 1znYCDMymKnWoA5S73MW9Mz


In designul contemporan, accentul cade pe volume si pe texturi. Acestea se pot realiza prin intermediul obiectelor de mobilier, dar si prin accesorii. Spre deosebire de stilul descris anterior, contemporanii nu par sa fie atat de stricti nici in ceea ce priveste cromatica; din contra, cu ajutorul culorilor si al imprimeurilor se realizeaza volumetrii pe care acestia le apreciaza. Spunem asta pentru ca, desi, in general in spatiile amenajate in stil contemporane se merge mai mult pe tonuri de maro, dar si pe non-culori, totusi aici contrastele se realizeaza prin culori puternice.

Pentru a crea un design contemporan unitar pentru bucataria ta, alege coltare de bucatarie precum cel din imagine!

3. Bucataria traditionala: coltare de bucatarie in stil rusticXL8PBWEXy R4kO5b7lZO8UpGLnpcR57 PqSYBhZNpFomuGeaw0GQxYzZRXF9RRVozrvIXPDwa OcglhWh8RcsYixBhrb1XoSTSKeuHnNJtF TvlhPkvXS9RCUIupv ZX5bouR2nj

Daca iti doresti ca bucataria ta sa devina o oaza de linistite in care sa te poti retrage chiar si atunci cand nu ai timp sa te bucuri de momente in natura, ai putea sa adopti un stil traditional pentru acest spatiu. Un lucru care ne place foarte mult la stilul traditional este ca acesta permite integrarea elementelor din alte stiluri, cum ar fi cel modern, fuzionand intr-o armonie perfecta cu ele.

Pentru o bucatarie in stil rustic, ai putea alege coltare de bucatarie din lemn masiv sau din materiale care redau fidel trasaturile acestuia (ex: palul, care este disponibil intr-o varietate de culori, texturi si grosimi si care este o alternativa mai accesibila ca pret decat lemnul masiv).

Tamos este cel mai bun consilier de amenajari, oferindu-ti mobila de calitate, cu personalitate, pentru intreaga locuinta!