Cele mai frumoase paturi tapițate: TOP 5 recomandări Tamos

26/07/2023
Cele mai frumoase paturi tapițate: TOP 5 recomandări Tamos

Ești gata să descoperi patul tapițat perfect? Atunci acest articol va fi ghidul tău de nădejde. Vom face o incursiune în lumea paturilor tapițate și a materialelor de tapițerie disponibile la Tamos, pentru a-ți prezenta un top 5 al celor mai frumoase modele.

În plus, vei învăța și cum să armonizez un pat tapițat cu restul decorului, sau cum să comanzi cu ușurință de pe site-ul nostru. Află totul din rândurile de mai jos! 


De ce să alegi un pat tapițat de la Tamos? Beneficiile pe care le oferă 

Confort sporit

Paturile tapițate oferă un confort suplimentar datorită stratului de spumă, sau alt material moale, care acoperă cadrul. Acest strat suplimentar poate ajuta la reducerea presiunii pe coloana vertebrală și articulații, contribuind astfel la îmbunătățirea calității odihnei și oferind un somn mai odihnitor. 

Estetică îmbunătățită

Paturile tapițate adaugă un plus de eleganță și rafinament oricărui dormitor. Datorită varietății de culori, materiale și modele disponibile, dormitoarele cu paturi tapițate permit personalizarea interiorului în funcție de stil și preferințe. 

Durabilitate

Datorită tapițeriei, paturile de acest tip sunt de obicei mai rezistente la uzură în comparație cu celelalte tipuri de paturi. Materialul de tapițerie protejează cadrul patului, prelungind astfel durata de viață a acestuia.

Izolare termică

Un alt beneficiu al paturilor tapițate este că acestea oferă o izolare termică mai bună. Materialul de tapițerie reține căldura, ceea ce face ca patul să fie mai călduros în timpul iernii și mai răcoritor în timpul verii. 


Cum să alegi patul tapițat perfect pentru dormitorul tău 

Primul pas esențial este să analizezi spațiul disponibil în cameră. Măsurarea cu atenție a spațiului te va ajuta să determini dimensiunile potrivite pentru pat, și să te asiguri că astfel vei avea suficient spațiu pentru a te mișca în jurul lui confortabil. Acest aspect este deosebit de important în dormitoarele pe colț sau mai mici, unde fiecare centimetru contează. 

Un alt aspect important este stabilirea stilului și a culorii. Este esențial ca patul să se potrivească restului decorului. De pildă, dacă preferi un stil modern și minimalist, poți opta pentru un pat tapițat cu un design curat și linii simple, iar dacă preferi un aspect mai clasic sau romantic, poți alege modele mai sofisticate, cu anumite detalii decorative. 

Nu te teme să alegi însă o culoare mai îndrăzneață sau vibrantă pentru tapițerie, deoarece patul este de regulă o piesă de accent în dormitor, iar astfel vei adăuga personalitate încăperii. 

O altă caracteristică importantă de luat în considerare este opțiunea de stocare. Unele paturi vin cu sertare sau cutii de depozitare încorporate în cadru, ceea ce poate fi extrem de util în special în dormitoarele mai mici. Astfel poți să păstrezi lenjerii de pat, hainele de sezon sau alte obiecte personale, fără a ocupa spațiu suplimentar în cameră. 


Top 5 cele mai frumoase modele de paturi tapițate de la Tamos

1. Dormitor MATERA

Dormitoarele de tip MATERA se disting prin eleganța lor. Au o tapițerie de pat realizată din catifea verde, iar mobilierul conține pat tapițat și somieră, prevăzute cu ladă de depozitare. Dulapul cu uși culisante, cele două noptiere și comoda cu oglindă sunt prevăzute cu fronturi Alb Gloss.

Combinația de culori și texturi este deosebit de elegantă și rafinată, potrivită pentru un decor modern. 

2. Dormitor GEORGIA cu piele ecologică albă

Dormitorul Georgia in configurația GEO1 face parte din Colecția LINEA, fabricată în exclusivitate de TAMOS. Patul tapițat dispune de somieră și ladă de depozitare, și este realizat în decorurile Sonoma, Vizon, Piele eco Alb, fiind o piesă funcțională și extrem de estetică.

Somiera metalică este ranforsată și montată pe un cadru metalic solid, iar culorile calde ale tapițeriei din piele ecologică vor îmbogăți dormitorul cu aspectul lor elegant. 

3. Dormitor BELLONA

Mobilierul BELLONA, realizat tot în exclusivitate de către TAMOS, este regăsit în configurația de dormitor complet. Dispune de pat matrimonial tapițat, dulap cu 5 uși și două noptiere cu sertar. Îl găsești atât în decorul Sonoma, cât și antracit, culoare ce adaugă profunzime încăperii în care este utilizat. 

4. Dormitorul ARISA 

Dormitoarele de tip ARISA de la TAMOS sunt configurate sub forma unui mobilier cu pat matrimonial, șifonier și noptiere cu sertare, în decorurile de PAL Sonoma și Antracit. Îl vei regăsi în variantele de tapițerie din stofă bej sau gri închis, ceea ce conferă încăperii un aspect clasic și elegant. 

5. Dormitorul de colț ALESSIO

Pentru o cameră de copii sau de tineret sunt potrivite dormitoarele de colț, care permit astfel utilizarea încăperii pentru scopuri multiple. Tapițeria patului din configurația ALESSIO este din piele texturată, cu un aspect unic. 


Cum să combini patul tapițat cu restul decorului din dormitor 

Stabilește un stil decorativ

Înainte de a începe să combini patul tapițat cu restul decorului din dormitor, este esențial să stabilești un stil decorativ coerent. Acesta poate fi modern, clasic, rustic, vintage, eclectic etc. Patul tapițat va trebui să se încadreze în acest stil și să contribuie la crearea unei atmosfere armonioase.

Dacă alegi un stil modern, poți opta pentru un pat tapițat cu linii drepte și din materiale minimaliste, în timp ce pentru un stil clasic, poți alege un model cu forme elegante și detalii decorative. 

Alege culorile potrivite

Culoarea patului tapițat poate face diferența între un dormitor care arată unitar și unul în care elementele par să nu aibă legătură între ele. Ideal ar fi ca patul să fie într-o culoare care se regăsește în alte elemente ale decorului, pentru a crea un sentiment de unitate și echilibru.

Dacă restul decorului are culori neutre, poți alege un pat tapițat într-o nuanță similară sau într-un ton complementar. Dacă dorești să adaugi puțină culoare în dormitor, poți opta pentru un pat tapițat într-o nuanță mai îndrăzneață. 

Coordonează texturile

Patul tapițat adaugă textură în dormitor, iar acest aspect trebuie luat în considerare atunci când se combină cu restul decorului. Dacă patul are o tapițerie cu un model sau o textură distinctă, restul elementelor de decor ar trebui să fie mai subtile, pentru a nu suprasolicita vizual încăperea.

Poți adăuga perne decorative sau o pătură cu textură interesantă pentru a completa aspectul patului tapițat. Este important să ai în vedere și textura altor elemente, cum ar fi mobilierul sau draperiile, pentru a crea armonie în încăpere. 


Cum să comanzi un pat tapițat de la Tamos 

Tapițeria de pat reprezintă o parte esențială a designului interior al dormitorului. Aceasta nu doar adaugă un aspect elegant și confortabil, dar poate și influența în mod semnificativ atmosfera și calitatea somnului. 

La Tamos, avem o gamă variată de materiale de tapițerie pentru a satisface gusturile și preferințele fiecărui client. Toate detaliile estetice și funcționale cu care sunt completate paturile și mobilierul de dormitor adaugă eleganță și caracter încăperii în care sunt amplasate. 

Poți comanda cu ușurință modelul preferat de mobilier de dormitor prevăzut cu pat tapițat de la Tamos, printr-o comandă direct de pe site-ul nostru. Fiecare model de dormitor se poate configura după preferințe, în funcție de dimensiuni, culori de PAL și tapițerie. 

Nu ezita să îți transformi spațiul de odihnă într-unul elegant și confortabil cu ajutorul paturilor tapițate de la Tamos!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu