Casa in galben. Prospetime si relaxare - Tamos

03/07/2012

In ciuda popularitatii, galbenul are o reputatie ca fiind o culoare un pic cam dificila. Este foarte usor de influentat de culorile din jur si se poate schimba dramatic in functie de intensitatea luminii care intra in camera. Poate sa dea senzatia de caldura sau frig, lumina si intuneric, civilizat sau bizar; totul depinde de celelalte culori cu care galbenul este folosit in combinatie si de intensitatea luminii. Ceva e sigur: nu conteaza cat de mult de uiti peste monstrele de culoare, nu o sa iti dai seama cum o sa arate galbenul pana cand camera nu e terminata.

Sfaturi pentru decorarea unei camere in galben:

1. Daca ai emotii sa decorezi cu o culoare complicata, incepe cu putin. Cateva perne, un taburet sau cateva vaze. Aceasta este cea mai sigura modalitate, fara a face o investitie foarte mare.

Fb06545e88ad444b7a03a4a33b4737df

2. Nuantele palide de galben sunt mai usor de folosit decat cele deschise, care pot deveni coplesitoare. Foloseste tonuri moi de galben pentru ziduri si piesele de mobilier mari(coltarecanapele extensibile) si pastreaza nuantele puternice de galben pentru accesoriile care accentueaza camera.

54eb5c5a0ba3e   Clx0205nicholsonl017 Xln

3. Cum galben este o culoare primara, poate fi folosita in combinatie cu aproape orice alta culoare. Incearca sa-l amesteci cu roz, turcoaz, verde sau chiar violet si portocaliu. Chiar si cea mai putin probabila combinatie poate sa arate bine daca folosesti cantitatea si intensitatea corecta.

Interior Trim Colors 29

4. Cu toate ca nu trebuie sa-ti fie frica sa amesteci cateva nuante diferite de galben in aceeasi camera, ai grija sa le oferi stabilitate cu ajutorul altei culoari. Negrul de obicei este o alegere foarte buna. Va conecta diferitele nuantele intre ele si va oferi ochiului un punct de odihna.

E1df4cb67d957be10923276b4c4005a5

5. Tinand cont ca galbenul este o culoare puternica, nu cred ca iti doresti prea multe piese mari de mobilier in galben. Camera poate deveni coplesitoare. Este recomandat sa folosesti galben la scaune, pernele dupa canapea; nu si la dulap de dimensiuni mari.

89b3f6e126aef74ac03b78baf9332d62

6. O camera in galben si alb, la care se adauga un pic de negru, este garantata a fi vesela.

Sa decorezi o camera in galben poate fi dificil, dar recompensa poate fi mare. Cand este facuta corect, camera devine luminoasa, vesela si te bine dispune.