Casa in albastru. Armonioasa si eleganta - Tamos

10/07/2012

Albastrul este culoarea armoniei si a linistii. Specialistii in designul interior sustin ca albastru este  ideal pentru culoarea peretilor din dormitor deoarece acesta nuanta aduce linistea si calmul in camera ta.

Desi albastrul este perfect pentru dormitor, trebuie sa stii ca aceasta culoare se recomanda si pentru alte camere din locuinta ta. Poti apela de exemplu si la diverse obiecte textile si ormanentale care sa acorde eleganta ambientului din livingul tau. Albastrul este tonul de culoare perfect pentu acei oameni puternici si veseli, activi si plini de energie, dar si pentru cei care au nevoie de o atmosfera calma in locuinta dupa o zi obositoare de munca. Albastrul reprezinta astfel alegerea perfecta pentru un design modern, combinat cu tonuri de negru sau alb.

Bluebedrooms10 596ba9b85f9b582c3575d238

Nu este obligatoriu sa ai mobilasau pereti albastri, linistea marii sau imensitatea cerului o poti aduce in casa ta si cu ajutorul micilor obiecte decorative: vaze, perne, lenjerii, perdele, draperii, lumanari, etc.

Mici atingeri de culoarea

Ideal este sa introduci elemente decorative cheie mici dar suficiente pentru a obtine un ambient fara transformari enorme care pot distruge unitatea locuintei tale. Daca in dormitor poti vopsi peretii in albastru, in living sau bucatarie se recomanda acele mici decoratiuni care redau aspectul armonios acestor incaperi.

5 Chic Turquiose

Pernele

In living de exemplu, daca vei schimba pernutele de pe canapea cu unele albastre, vei rezolva intr-o mare masura aceasta problema. Poti adauga pe masa de cafea sau pe rafturile mobilierului de living lumanari si aranjamente florale. Nu uita nici de ramele tablourilor sau ale oglinzilor care vor da un strop de culoare si viata unui perete rece sau unui spatiu mic.

 Cdba90af003ff1f0556dcd388a23f97a

Vaze pline de culoare si parfum

Nu trebuie sa fie un plin sezon al florilor pentru a umple apartamentul tau de vaze de flori. Orice moment este perfect pentru a aduce prospetimea naturii si parfumul florilor in casa ta. De exemplu, daca ai in living un anumit colt mai izolat caruia nu i-ai gasit inca o intrebuintare, poti aseza un raft suspendat sau o masuta mica pe care sa asezi o vaza albastra cu flori. In comparatie cu cele traditionale, vazele moderne pentru flori au ca materiale de baza cristalul si sticla, folosind linii simple si atractive, care au ca efect infrumusetarea oricarui spatiu. Pentru un aspect deosebit si natural, aseaza pe fundul unui vas de flori cateva pietricele, adauga apa si apoi florile. Rezultatul va fi unul spectaculos care va colora acel unchi mai rece, intr-un albastru viu si puternic.

02591176239371dcdb5ec4349dfc76ce

Baie si bucatarie

Vasele din bucatarie se pot schimba cu o investitie financiara minima. Daca tonurile predominante la tine in bucatarie sunt cele de alb, cateva obiecte decorative albastre (farfuri,  cani, pahare, etc) vor conferi un ambient mai diversificat si elegant bucatariei tale.

0120 Westerly Reveal 6C Kitchen Alt Angles Lights On 15

In baie, anumite obiecte decorative micute pot schimba radical ambientul general. Iti recomandam sa asezi aici un covor mai micut in tonuri de albastru, aspect care va reda prospetime si energie in baia ta.

9c6240b41c0f18f3189f2fb3d50309ee