Captati cat mai multa lumina naturala! - Tamos

18/08/2014
Captati cat mai multa lumina naturala!

Importanta luminii naturale in design    

Lumina naturala, într-un spațiu interior, creează o anumita stare de spirit, reda naturalete materialelor și energizează locul respectiv. Este un element de design ca nimeni altul. Incaperile unde lumina predomina constant creeaza un ambient atragator și, de asemenea, un sentiment de buna dispozitie. Această corelație dintre pozitivitate și lumina naturală, a fost o fascinație atât pentru arhitectură, cât și pentru domeniul științific.

Ne mentine sanatosi

Pe lângă faptul că lumina ne ajută să obținem doze sănătoase de vitamina D, aceasta se sincronizează cu ritmul nostru circadian, ceasul nostru corporal încorporat.

Proiectarea locurilor de muncă, de exemplu, necesită lumină naturală și ventilație pentru a pastra un ambient corect in zona de lucru. Fără strălucirea și căldura nedorită, se creează o zonă de lucru proiectată corespunzător si plina de inspirație pentru angajați.

Casa Do Hugo Furo Mariana Sanches Op

Este modelabila

Un alt beneficiu de pe lista noastră este poate cel mai spectaculos. Lumina are capacitatea de a-si modela forma, și nu doar din punct de vedere estetic. Mulți designeri folosesc lumina pentru a modela forma anumitor mobiliere, pentru a ajunge la un produs final.

Pe lângă faptul că este crucială pentru supraviețuirea noastră, faptul ca este manipulabila in avantajul nostru, o face o resursă naturală extrem de valoroasă.

1 Romulo Fialdini Op

Atrage vizual

Creierul dedică mai mult timp simțului vizual, în comparație cu toate celelalte simțuri combinate.

Lumina naturala poate scoate în evidență culoarea și textura bogată a materialelor din jurul nostru, mai bine decât luminile artificiale. Ne simțim mai relaxați și optimiști daca intram in contact cu razele calduroase ale soarelui, de asemenea, ne poate îmbunătăți foarte mult starea generală.