Canapele extensibile - 5 aspecte care iti garanteaza confortul

10/06/2018

De ce ai nevoie atunci cand vii acasa si tot ce vrei este sa vezi un film, sa servesti un pahar de vin sau sa te destinzi alaturi de prieteni? Ai ghicit, de o canapea! Dar, daca ai tai prieteni obisnuiesc sa ramana la tine peste noapte? Ar trebui sa te orientezi catre un mod extensibil!

Aceste canapele extensibile sunt piesele de mobilier ideale pentru garsoniere, pentru apartamente mici, pentru ca pot fi transformate, in doar cateva secunde, intr-un pat perfect pentru un somn revigorant.

Exista foarte multe tipuri de canapele extensibile, asa ca trebuie sa stii care sunt cele 5 aspecte care iti garanteaza confortul, pentru a sti ce sa sa alegi!

1. Forma

Forma canapelei este unul dintre principalele aspecte de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti doresti o astfel de piesa de mobilier pentru casa ta. De multe ori, forma acesteia seteaza gradul de confort pe care il ofera, dar reprezinta, de asemenea, si o alegere care va contribui la amenajarea camerei si din punct de vedere estetic. Poti alege canapele in forma de L, care, de cele mai multe ori, constituie piesa centrala a livingului. De asemenea,  poti alege canapele de inspiratie franceza sau englezeasca.

Totodata, forma este un factor important in alegerea canapelei pentru ca aceasta sa se poata integra perfect in spatiul disponibil.

2. Numarul de locuri

Numarul de locuri este cel de-al doilea criteriu in functie de care sa iti alegi o canapea extensibila. Astfel, un model cu 2 locuri este potrivita pentru spatiile de dimensiuni mai reduse, cum ar fi garsonierele sau camerele foarte inguste. O canapea cu o capacitate mai mare, de 3-4 locuri este ideala daca ai o sufragerie mare, daca obisnuiesti sa primesti des vizitele familiei si ale prietenilor intr-un numar mare, dar si daca vrei sa te relaxezi intr-un pat incapator!

Sfat util: in cazul in care spatiul permite acest lucru, iti recomandam sa optezi pentru o canapea extensibila de tip coltar, care iti va oferi tot confortul necesar atat atunci cand este restransa, cat si cand se afla in extensie.

3. Materialul

Combinatia de materiale utilizate pentru o canapea pot sa ii aduca un plus din punct de vedere estetic si sa ii sporeasca, in acelasi timp, gradul de rezistenta la murdarie.

Pornind de la premisa ca o canapea extensibila este una pe care iti doresti sa si dormi - cel putin din cand in cand! - ar fi indicat sa nu alegi pielea ecologica sau naturala, din simplul motiv ca aceasta ar putea sa iti creeze un disconfort termic in timpul somnului.

Mult mai potrivite sunt, in acest caz, canapelele de stofa, acest material fiind usor de curatat si de intretinut, chiar si in situatia in care in locuinta exista si animale de companie.

4. Sistemul de extensie

Sistemul de extensie reprezinta un factor esential asupra caruia sa iti indrepti atentia daca iti doresti ca investitia ta sa merite si sa iti ofere beneficii pe termen lung. Exista mai multe tipuri de extensie, dintre care, cele mai populare sunt cele prin glisare si rabatare, dar si cele plin pliere de segmente. Daca vrei sa ai mai mult spatiu in camera, atunci iti recomandam sa optezi pentru un model de canapea cu sistem extensibil tip pliere, cu mentiunea ca aceasta nu este, insa, cea mai rapida solutie de a transforma canapeaua intr-un pat si invers.

Pe de alta parte, daca ai de gand sa strangi si sa desfasori canapeua zilnic, sfatyl nostru este sa alegi o canapea cu sistem de glisare-rabatare, deoarece este mult mai rezistent la uzura.

5. Designul

Nu am fi sinceri pana la final daca am spune ca alegem o canapea numai si numai pentru ca este confortabila. Din contra, foarte multi dintre noi putem mai mare accent pe modul in care arata aceasta. Mai practici sau mai creativi - oricum am fi,nu putem contesta faptul ca designul canapelei conteaza. Astfel, ai o paleta de o optiuni foarte variata, putand alege canapele cu design minimalist, canapele in stil rustic, canapele cu spatare in linii drepte, sau canapele robuste, mai elegante sau mai haioase.