Biroul, a II-a casa - Tamos

19/08/2012
Biroul, a II-a casa

Tot mai multi dintre noi obisnuim sa petrecem mai mult timp la birou, la lucru, decat in acasa, in sanul familiei. De aceea este necesar ca si biroul si spatiul de munca sa reflecte preferintele si personalitatea noastra, sa ne ajute sa muncim cu mai mult spor, in conditii cat mai relaxante.

Pentru a avea un randament mai mare, pentru o avansare mai rapida in cariera, pentru mai putin stres la birou si pentru o eficienta cat mai ridicata a muncii noastre, locul in care obisnuim sa lucram trebuie sa fie un spatiu relaxant si care sa ne ajute sa ne concentram. Astfel, desi spatiul de lucru este esential pentru un progres real in plan profesional, de cele mai multe ori biroul reprezinta un ambient decorat necorespunzator, incomod, in care predomina culorii ‚negative’, inchise.  De aceea iti vom prezenta cateva idei prin care poti transforma spatiul de lucru, intr-un design potrivit pentru munca.

Pexels Skylar Kang 6368896 (1)

Modificarile trebuie sa inceapa prin implementarea unui sistem de iluminare adecvat: in cazul in care lumina naturala este slaba, adauga cateva surse de lumina artificiale, suplimentare. Veiozele si becurile si sistem LED reprezinta optiunea perfecta pentru un design estetic, modern si care te va ajuta sa te concentrezi.

Mobila de birou trebuie sa fie in nuante deschise, spatioasa si cu diferite suporturi pentru depozitarea dosarelor, cartilor, etc. Nu fixa obiecte de mobilier masive intr-un singur colt sau perimentru, ci dimpotriva, incearca sa conferi o distributie echilibrata.

Pentru a conferi un plus de caldura mobilierului, poti opta pentru pereti vopsiti in 2 nuante contrastante, intr-un design relaxat si care sa iti confere un plus de energie.

Pexels Pixabay 263209 (1)

Materialele textile trebuie sa fie prezente in mod necesar intr-un birou, in special ca material pentru canapele, fotolii sau scaune. Tot aici mai poti aseza si un covor in naunte potrivite cu designul ales si perdele vaporoase care sa permita luminii sa patrunda in birou.